Изјава

Митровић: Медији су постали пословна пратња СНС-а и њеног председника

Претходног викенда, Ниш је био полигон за показну вежбу Српске напредне странке. СНС је у недељу 01.12. по први пут у новијој историји света, организовао протесте против опозиције. Тим поводом се огласио Стефан Митровић, председник нишког одбора ДЈБ.

“Можда је некоме забавно да гледа разне перформансе које СНС организује сваки пут када треба бранити починиоце противзаконитих радњи блиских странци или када повицима “Ацо, Србине” треба прикривати издају. Међутим, то је врло опасна пракса, која је утамничила државу, распустила правосуђе, а полицију претворила у страначко обезбеђење. Ако томе додамо претварање медија у пословну пратњу Српске напредне странке и њеног председника, не остаје ни мало места за забаву. Организовани протест власти против опозиције је корак даље у бахаћењу власти, понижавању грађана и претњама другачијем ставу и опозиционом деловању. Управо то јесу стубови на којима стоји Вучић и на које је довео Србију, бахатост, страх и понижавање. Незадовољство грађана се усмерава на опозицију која не доноси никакве одлуке, чиме се крије огромна одговорност и неспособност оних који воде државу и који одлучују о нашим животима. Такође, храни се мржња према неистомишљеницима, која почиње да представља озбиљну опасност и претњу по безбедност опозиционих активиста.”

Кроз анализу овог догађаја, Митровић се осврнуо и на питање бојкота избора.

“Немогуће је говорити о нормалним, фер и поштеним изборима у оваквој атмосфери. Грађани су под непрестаном егзистенцијалном претњом, како они који раде у јавном сектору, тако и они у приватном. Без сарадничког односа са СНС нема посла, нема места у вртићу, има притиска инспекција, полиције, батинаша. О програму опозиционих странака једва да има речи у јавном простору, осим у слободној интерпретацији блатоида и марионетских електонских медија. Опозициони лидери су забрањени на РТС-у. Бирачки спискови су у хаосу. Грађани су купљени или застрашени. Због тога права опозиција, СзС, ПСГ и ДЈБ мора да истраје у бојкоту. Ове снаге морају да почну да шаљу јасне и недвосмислене поруке о бојкоту. Бојкот се мора уозбиљити и појачати, а захтеви поједноставити. Циљ је јасан, желимо фер изборе.”