Izjava

Mitrović: Mediji su postali poslovna pratnja SNS-a i njenog predsednika

Prethodnog vikenda, Niš je bio poligon za pokaznu vežbu Srpske napredne stranke. SNS je u nedelju 01.12. po prvi put u novijoj istoriji sveta, organizovao proteste protiv opozicije. Tim povodom se oglasio Stefan Mitrović, predsednik niškog odbora DJB.

“Možda je nekome zabavno da gleda razne performanse koje SNS organizuje svaki put kada treba braniti počinioce protivzakonitih radnji bliskih stranci ili kada povicima “Aco, Srbine” treba prikrivati izdaju. Međutim, to je vrlo opasna praksa, koja je utamničila državu, raspustila pravosuđe, a policiju pretvorila u stranačko obezbeđenje. Ako tome dodamo pretvaranje medija u poslovnu pratnju Srpske napredne stranke i njenog predsednika, ne ostaje ni malo mesta za zabavu. Organizovani protest vlasti protiv opozicije je korak dalje u bahaćenju vlasti, ponižavanju građana i pretnjama drugačijem stavu i opozicionom delovanju. Upravo to jesu stubovi na kojima stoji Vučić i na koje je doveo Srbiju, bahatost, strah i ponižavanje. Nezadovoljstvo građana se usmerava na opoziciju koja ne donosi nikakve odluke, čime se krije ogromna odgovornost i nesposobnost onih koji vode državu i koji odlučuju o našim životima. Takođe, hrani se mržnja prema neistomišljenicima, koja počinje da predstavlja ozbiljnu opasnost i pretnju po bezbednost opozicionih aktivista.”

Kroz analizu ovog događaja, Mitrović se osvrnuo i na pitanje bojkota izbora.

“Nemoguće je govoriti o normalnim, fer i poštenim izborima u ovakvoj atmosferi. Građani su pod neprestanom egzistencijalnom pretnjom, kako oni koji rade u javnom sektoru, tako i oni u privatnom. Bez saradničkog odnosa sa SNS nema posla, nema mesta u vrtiću, ima pritiska inspekcija, policije, batinaša. O programu opozicionih stranaka jedva da ima reči u javnom prostoru, osim u slobodnoj interpretaciji blatoida i marionetskih elektonskih medija. Opozicioni lideri su zabranjeni na RTS-u. Birački spiskovi su u haosu. Građani su kupljeni ili zastrašeni. Zbog toga prava opozicija, SzS, PSG i DJB mora da istraje u bojkotu. Ove snage moraju da počnu da šalju jasne i nedvosmislene poruke o bojkotu. Bojkot se mora uozbiljiti i pojačati, a zahtevi pojednostaviti. Cilj je jasan, želimo fer izbore.”

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar