Изјава

Александар Бујић: Избори у Србији нису борба за симпатије ЕУ званичника, већ за поверење грађана

Повремени састанци представника власти и опозиције са представницима европске администрације стварају шум и уносе много нејасноћа у овдашње бирачко тело. Пре свега остаје нејасна одлука о бојкоту избора опозиционих странака. Свакодневну анализу политичких догађаја спроводи и главни одбор ДЈБ, па је став о овом питању изнео потпредседник ДЈБ Александар Бујић.

“Од почетка је нејасан формат и састав ових сусрета. У сувереним државама, расправа о политичким питањима се води у парламенту, а не по хотелима и угоститељским објектима. Право да о томе заступају грађане Србије имају изабрани посланици. О свему би требало да се грађани информишу из објективних медија. Пошто ништа од овога није могуће, треба вршити притисак да се политичка регуларност врати у Србију. То је циљ бојкота. Потпуно је погрешно лицитирање са уступцима који би опозицији дали алиби да се ипак појави на изборима. Избори у Србији нису борба за симпатије ЕУ званичника већ за поверење грађана Србије. Одлагање избора могуће је само током ванредног стања. Устав је јасан, не можемо га кршити и не треба лагати грађане. Бојкот има јасне разлоге, треба да има и јасне захтеве.”

Највећу забуну међу бираче, по мишљењу Бујића, уноси безусловна подршка Вучићу од стране ЕУ.

“Председник СНС, Александар Вучић, испуњава апсолутно све захтеве Немачке, која му узвраћа пуном подршком. Последице су несагледиве и неповратне. Сву снагу је усмерио на слабљење домаће привреде, еколошко уништење, на сиромашење и поробљавање сопственог народа, урушавање здравства, просвете и осталих стубова државе и друштва, оцепљење дела територије и немилосрдну пљачку којом плаћа подршку и сараднике. Криминалне афере, свих облика и нивоа, су део дневних активности функционера СНС-а и њихових фамилија. Србија је тренутно устројена као мафијашка организација, а не као држава. Баш као што нема фер избора у Коза ностри, тако их не може бити ни у оваквој Србији.

Док се права опозиција бори за поштовање закона, Вучић се бори за измене Устава, које ће му омогућити предају Косова. Када томе додате потпис на свим споразумима о прихвату миграната које ће одбацити ЕУ, онда је јасно одакле међународна подршка Вучићу. Србија постаје немачка колонија, а СНС је извођач завршних радова. Јасно је већ и његовим бирачима да Вучић није ни велики патриота, ни неустрашиви борац за истину и правду, ни четник који сања Велику Србију, већ обична сецикеса са много лажних идентитета, жељна да занавек збрине себе и своје најближе и оне на чије га је саучесништво нужда натерала.
Међутим, јасно је и Вучићу иза којих дебелих врата почива моћ и он тамо конструише свој успех, и политички и финансијски. Сви његови потези и искази, па и сам изборни процес, само су делови перформанса. Ако не желимо да нам поново немачки амбасадор саопштава изборне резултате, два сата пре затварања биралишта, морамо истрајати у бојкоту. Будућност Србије зависи од истрајности СзС, ПСГ и ДЈБ.”