Изјава Спољна политика

Радуловић из Вашингтона: У току су велике геополитичке промене, суверенистички покрети јачају

Председник ДЈБ, Саша Радуловић, тренутно је на турнеји у Сједињеним Државама, коју користи како би се срео са представницима наше дијаспоре, али и угледним америчким политичарима и политичарима из света који тренутно бораве у Америци. Током ових сусрета, Радуловић је добио потврду теза које заступа, а које се односе на глобалне политичке промене.

“У току су велике промене у свету. Србија не сме себи да дозволи да их преспава. Суверенисти јачају свуда у свету, ми се морамо придружити том таласу уколико желимо да се ишчупамо из канџи глобализма у којима већ дуго пропадамо и уколико желимо да променимо Србију и од ње направимо земљу у којој се лепо и радо живи. Трампов говор у Уједињеним нацијама је доказ промене курса Америке. Сви суверенистички покрети у свету јачају и треба им се придружити. Тренутни режим у Србији је слуга глобализма и банкарског колонијализма. То није у интересима Србије, већ у интересима Немачке која колонизује Србију. Ако енергетику предамо Русији, рудне ресурсе Кини, а становништво претворимо у јефтину радну снагу Немачке, онда ћемо остати и без суверенитета.”

Нашу дијаспору, као и учеснике онлајн трибине занимало је да ли има места оптимизму и да ли Србија може да се промени?

“Србија је веома богата земља. Војводина је фабрика хране, резерве бакра и злата код Бора су веома значајне, ту су и друга природна богатства, а пре свега људи који се у свету веома лако докажу као вредни радници и врхунски стручњаци. И у Србији постоје докази да можемо пуно више када смо изван домашаја паразитске државне администрације. То је ИТ индустрија која бележи раст од 30% годишње. То је пре свега због тога што режим не може да им се меша у посао, мада покушава на све начине. Неопходно је да Србија смањи администрацију, да смањи порезе и доприносе који стално расту, да креира монетарну политику окренуту динару, а не окренуту евру, јер нас ова тера у дужничко ропство. Треба створити добар амбијент за домаћу привреду и могућност добијања повољних кредита. Мултинационалне компаније не занима добробит Србије, већ само профит, зато морамо да јачамо домаћу привреду.”

Радуловић је додао да је ово могуће и да је то пуно лакше урадити, него победити на изборима.

“Изборни услови у Србији су потпуно нерегуларни. Власт се буквално обрачунава са опозицијом, користећи у том обрачуну средства која излазе из оквира пристојности, достојанства и безбедности. У бескрупулозној борби користе и све потенцијале јавних ресурса и служби, као и средства из буџета. Опозиција је уклоњена из јавног простора, медији су потпуно затворени. Ако томе додамо хаос бирачких спискова, онда је јасно због чега бојкот. Бојкот је борба за фер и поштене изборе. Права опозиција, а то су СзС, ПСГ и ДЈБ, мора да истраје у претњи бојкотом. Уколико би се формирала скупштина коју је изгласало мање од 40% бирачког тела она би била нелегитимна. То зна и ЕУ која жели да јој Вучић заврши питање Косова и насељавање миграната. Зато на све начине покушавају да сруше бојкот, пре свега преко уподобљене опозиције која се нуди да изађе на изборе под оваквим условима.”

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар