Изјава Спољна политика

Радуловић из Вашингтона: У току су велике геополитичке промене, суверенистички покрети јачају

Председник ДЈБ, Саша Радуловић, тренутно је на турнеји у Сједињеним Државама, коју користи како би се срео са представницима наше дијаспоре, али и угледним америчким политичарима и политичарима из света који тренутно бораве у Америци. Током ових сусрета, Радуловић је добио потврду теза које заступа, а које се односе на глобалне политичке промене.

“У току су велике промене у свету. Србија не сме себи да дозволи да их преспава. Суверенисти јачају свуда у свету, ми се морамо придружити том таласу уколико желимо да се ишчупамо из канџи глобализма у којима већ дуго пропадамо и уколико желимо да променимо Србију и од ње направимо земљу у којој се лепо и радо живи. Трампов говор у Уједињеним нацијама је доказ промене курса Америке. Сви суверенистички покрети у свету јачају и треба им се придружити. Тренутни режим у Србији је слуга глобализма и банкарског колонијализма. То није у интересима Србије, већ у интересима Немачке која колонизује Србију. Ако енергетику предамо Русији, рудне ресурсе Кини, а становништво претворимо у јефтину радну снагу Немачке, онда ћемо остати и без суверенитета.”

Нашу дијаспору, као и учеснике онлајн трибине занимало је да ли има места оптимизму и да ли Србија може да се промени?

“Србија је веома богата земља. Војводина је фабрика хране, резерве бакра и злата код Бора су веома значајне, ту су и друга природна богатства, а пре свега људи који се у свету веома лако докажу као вредни радници и врхунски стручњаци. И у Србији постоје докази да можемо пуно више када смо изван домашаја паразитске државне администрације. То је ИТ индустрија која бележи раст од 30% годишње. То је пре свега због тога што режим не може да им се меша у посао, мада покушава на све начине. Неопходно је да Србија смањи администрацију, да смањи порезе и доприносе који стално расту, да креира монетарну политику окренуту динару, а не окренуту евру, јер нас ова тера у дужничко ропство. Треба створити добар амбијент за домаћу привреду и могућност добијања повољних кредита. Мултинационалне компаније не занима добробит Србије, већ само профит, зато морамо да јачамо домаћу привреду.”

Радуловић је додао да је ово могуће и да је то пуно лакше урадити, него победити на изборима.

“Изборни услови у Србији су потпуно нерегуларни. Власт се буквално обрачунава са опозицијом, користећи у том обрачуну средства која излазе из оквира пристојности, достојанства и безбедности. У бескрупулозној борби користе и све потенцијале јавних ресурса и служби, као и средства из буџета. Опозиција је уклоњена из јавног простора, медији су потпуно затворени. Ако томе додамо хаос бирачких спискова, онда је јасно због чега бојкот. Бојкот је борба за фер и поштене изборе. Права опозиција, а то су СзС, ПСГ и ДЈБ, мора да истраје у претњи бојкотом. Уколико би се формирала скупштина коју је изгласало мање од 40% бирачког тела она би била нелегитимна. То зна и ЕУ која жели да јој Вучић заврши питање Косова и насељавање миграната. Зато на све начине покушавају да сруше бојкот, пре свега преко уподобљене опозиције која се нуди да изађе на изборе под оваквим условима.”