Изјава

Радуловић у Њујорку: Власт све чини да закомпликује гласање дијаспори

Изјава председника ДЈБ Саше Радуловића током посете Њујорку, САД

Велико интересовање и добра информисаност су главне одлике наше дијаспоре која је желела да чује и упозна Сашу Радуловића, председника ДЈБ. Иако далеко од домовине, веома су заинтересовани за догађаје у Србији.

Како се ближе, избори постају главна тема. О томе је Радуловић рекао: ”Услова за изборе, чије бисмо резултате сутра прихватили као валидне, нема. Власт у Србији чини све да поново освоји власт и у томе не преза ни од чега. Уместо да се медији отварају и за опозицију, они појачавају једнострано обавештавање и хајку на све који исказују незадовољство. Раније су на удару били само представници опозиције, а у последње време то су и незадовољни радници или студенти, чак и грађани незадовољни стањем у својој месној заједници или критички настројени твитераши. Другачије не сме да постоји, а ако већ постоји, не сме да се види. То је максима режима Александра Вучића.

Грађанима се прети и плаћа да би гласали. Бирачки спискови су у хаосу. Нема плана да се предупреде нерегуларности које су се појављивале на самим бирачким местима, као ни потпуна контрола над бирачким материјалом. Такође, чини се све да се искомпликује гласање у дијаспори. Због тога права опозиција мора да истраје у бојкоту. Бојкот мора да се уозбиљи и фокусира. То није борба против Вучића, већ борба за регуларне изборе. Мањи број реалних захтева и без збуњујућих порука грађанима. Бојкот је задатак који морају да реше СзС, ПСГ и ДЈБ.”

Међу нашим људима “преко баре” је и непознаница која се односи на улогу међународних фактора у политичкој ситуацији у Србији. Радуловић је поновио своју дијагнозу.

“Немачка је најзаинтересованији играч у Србији. Балкан је простор који Немачка колонизује јер јој је потребан извор јефтине радне снаге. У Србији се, уз подршку ЕУ, не гради земља налик уређеним државама Европе, већ колонија. Њима је у интересу да Србија изгледа баш овако како изгледа. У тренутку када режим потресају најгоре могуће међународне афере, Вучић добија позив Меркелове, а нама се говори да Србија иде у добром правцу. Зато Немачка, преко ЕУ, на све начине покушава да сруши бојкот и да омогући продужетак легитимитета СНС-у. Уколико би излазност била испод 40% и парламент без праве опозиције, одлуке које би доносила таква скупштина би биле нелегитимне и ускоро бисмо морали на нове изборе. Тога су свесни и у Берлину и зато подржавају свакога ко хоће на овакве изборе. Истовремено, власт мења законе како би олакшала референдумску одлуку о признању независности Косова, што је приоритетни циљ који им је зацртала ЕУ. Тренутна власт, на челу са Вучићем, је у служби немачких амбиција, а не интереса грађана Србије.”

Прочитајте још и:

Радуловић из Вашингтона: У току су велике геополитичке промене, суверенистички покрети јачају

(Видео) Радуловић за Србин.инфо: Србију колонизује Немачка

(Видео) Радуловић: ЕУ је пројекат брисања суверенистичких држава

Србија нестаје пред нашим очима: Устани или нестани