Izjava Spoljna politika

Radulović iz Vašingtona: U toku su velike geopolitičke promene, suverenistički pokreti jačaju

Predsednik DJB, Saša Radulović, trenutno je na turneji u Sjedinjenim Državama, koju koristi kako bi se sreo sa predstavnicima naše dijaspore, ali i uglednim američkim političarima i političarima iz sveta koji trenutno borave u Americi. Tokom ovih susreta, Radulović je dobio potvrdu teza koje zastupa, a koje se odnose na globalne političke promene.

“U toku su velike promene u svetu. Srbija ne sme sebi da dozvoli da ih prespava. Suverenisti jačaju svuda u svetu, mi se moramo pridružiti tom talasu ukoliko želimo da se iščupamo iz kandži globalizma u kojima već dugo propadamo i ukoliko želimo da promenimo Srbiju i od nje napravimo zemlju u kojoj se lepo i rado živi. Trampov govor u Ujedinjenim nacijama je dokaz promene kursa Amerike. Svi suverenistički pokreti u svetu jačaju i treba im se pridružiti. Trenutni režim u Srbiji je sluga globalizma i bankarskog kolonijalizma. To nije u interesima Srbije, već u interesima Nemačke koja kolonizuje Srbiju. Ako energetiku predamo Rusiji, rudne resurse Kini, a stanovništvo pretvorimo u jeftinu radnu snagu Nemačke, onda ćemo ostati i bez suvereniteta.”

Našu dijasporu, kao i učesnike onlajn tribine zanimalo je da li ima mesta optimizmu i da li Srbija može da se promeni?

“Srbija je veoma bogata zemlja. Vojvodina je fabrika hrane, rezerve bakra i zlata kod Bora su veoma značajne, tu su i druga prirodna bogatstva, a pre svega ljudi koji se u svetu veoma lako dokažu kao vredni radnici i vrhunski stručnjaci. I u Srbiji postoje dokazi da možemo puno više kada smo izvan domašaja parazitske državne administracije. To je IT industrija koja beleži rast od 30% godišnje. To je pre svega zbog toga što režim ne može da im se meša u posao, mada pokušava na sve načine. Neophodno je da Srbija smanji administraciju, da smanji poreze i doprinose koji stalno rastu, da kreira monetarnu politiku okrenutu dinaru, a ne okrenutu evru, jer nas ova tera u dužničko ropstvo. Treba stvoriti dobar ambijent za domaću privredu i mogućnost dobijanja povoljnih kredita. Multinacionalne kompanije ne zanima dobrobit Srbije, već samo profit, zato moramo da jačamo domaću privredu.”

Radulović je dodao da je ovo moguće i da je to puno lakše uraditi, nego pobediti na izborima.

“Izborni uslovi u Srbiji su potpuno neregularni. Vlast se bukvalno obračunava sa opozicijom, koristeći u tom obračunu sredstva koja izlaze iz okvira pristojnosti, dostojanstva i bezbednosti. U beskrupuloznoj borbi koriste i sve potencijale javnih resursa i službi, kao i sredstva iz budžeta. Opozicija je uklonjena iz javnog prostora, mediji su potpuno zatvoreni. Ako tome dodamo haos biračkih spiskova, onda je jasno zbog čega bojkot. Bojkot je borba za fer i poštene izbore. Prava opozicija, a to su SzS, PSG i DJB, mora da istraje u pretnji bojkotom. Ukoliko bi se formirala skupština koju je izglasalo manje od 40% biračkog tela ona bi bila nelegitimna. To zna i EU koja želi da joj Vučić završi pitanje Kosova i naseljavanje migranata. Zato na sve načine pokušavaju da sruše bojkot, pre svega preko upodobljene opozicije koja se nudi da izađe na izbore pod ovakvim uslovima.”

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar