Саопштењe

ДЈБ најоштрије осуђује хапшење грађана у Црној Гори

Након што је власт у Црној Гори донела антицивилизацијски закон под Орвеловским именом Закон о слободи вероисповести, чије су одредбе у супротности са успостављеним демократским принципима и поништавају основна имовинска права која су широм цивилизованог света неприкосновена, мирни протести грађана јасно поручују црногорској партократији на власти да неће то мирно гледати.

Суочена с огромним притиском домаће јавности, власт у Црној Гори посеже за репресијом, са снимака и фотографија на друштвеним мрежама идентификује грађане који су учествовали у мирним протестима, а онда покушава да их застраши, упада им у домове, хапси, дели им отказе, хапси опозиционе лидере који представљају те грађане као и чланове њихових породица. Привид демократије у Црној Гори је сада већ заменила директна диктатура партократије на власти.

Европска унија, којој Црна Гора декларативно тежи и чији лидери скоро две деценије пружају безусловну подршку послушној аутократској власти у Подгорици, окреће главу на другу страну и прећутно подржава кршење свих европских вредности за које се народ на улицама широм Црне Горе бори већ пуних месец дана.

ЕУ подржава све аутократе Балкана и затвара очи пред чињеницом да они газе све демократске и европске вредности зарад пуког одржања на власти, јер тако ЕУ, пре свега Немачка која се једина унутар ЕУ бави Балканом, себи олакшава процес колонизације Балкана и његово претварање у колонију јефтине радне снаге за немачку индустрију.

ДЈБ најоштрије осуђује хапшење грађана у Црној Гори и позива на поштовање захтева истакнутих на мирним протестима који за циљ имају укидање скандалозног антицивилизацијског закона који покушава да традиционалним верским заједницама отме имовину.

Прочитајте још и:

Фалсификовање цркве у Црној Гори

ДЈБ најоштије осуђује хапшење опозиционих посланика у Црној Гори

ДЈБ најоштрије осуђује хапшење Небојше Медојевића

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар