Саопштењe Спољна политика

Лицемерје ЕУ трагично по Србију

Јучерашња скандалозна изјава ЕУ комесара за суседску политику и проширење Оливера Вархељија да у Србији сада постоје услови за слободне изборе и његов позив да странке које су у бојкоту учествују на њима, представља савршен пример лицемерја Европске уније. Након што су годинама безусловно подржавали и бившу и садашњу власт у потпуној разградњи државе и урушавању свих институција, редовно изјављујући да “Србија иде у добром правцу”, ЕУ званичници су још једном показали своје пуно лицемерје и да су им голи интереси важнији од очувања принципа демократије.

Чим су јесенас ЕУ парламентарци почели практично да приводе власт и опозицију на разговоре о изборним условима, ДЈБ је упозоравао да се не ради о искреној жељи да се помогне дијалог међу политичким субјектима у Србији, већ о стварању алибија за још једну подршку аутократи Вучићу који у ЕУ ужива посебан статус захваљујући својој кооперативности у плану насељавања милион миграната у Србији у наредних 20 година, плану да се од Србије направи колонија јефтине радне снаге за немачку индустрију и плану да се Србија одрекне Косова и Метохије.

ЕУ није Европа. ЕУ је интересна групација банкарско-корпоративног глобализма који економски поробљава државе и народе широм западног света. ДЈБ већ више од годину дана упозорава јавност у Србији да је једина земља у ЕУ која се бави Балканом Немачка и да је њен колонијални интерес подршка свим послушним аутокатама Балкана и очување садашњег хаоса и корупције.

Идеологија глобализма је у кризи, јер широм Европе и западног света јачају суверенистички покрети и странке који јој се све успешније одупиру и због којих ће се ЕУ врло брзо распасти. Европи и европским државама је потребна потпуно другачија врста интеграција, заснована на економској, културној и свакој другој сарадњи суверених држава.

Ово лицемерје ЕУ би морало бити јасан сигнал свим грађанима Србије да је пут Србије ка ЕУ у ствари странпутица на којој нестају и држава и народ. Србија треба да одустане од политике “ЕУ нема алтернативу”, што пре сиђе са ЕУ Титаник брода и окрене се себи и својим интересима. Србији прети нестанак. Зато устани или нестани.

Прочитајте још и:


Данас је званично почетак краја ЕУ
Српски курс Европске уније

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар