Saopštenje Spoljna politika

Licemerje EU tragično po Srbiju

Jučerašnja skandalozna izjava EU komesara za susedsku politiku i proširenje Olivera Varheljija da u Srbiji sada postoje uslovi za slobodne izbore i njegov poziv da stranke koje su u bojkotu učestvuju na njima, predstavlja savršen primer licemerja Evropske unije. Nakon što su godinama bezuslovno podržavali i bivšu i sadašnju vlast u potpunoj razgradnji države i urušavanju svih institucija, redovno izjavljujući da “Srbija ide u dobrom pravcu”, EU zvaničnici su još jednom pokazali svoje puno licemerje i da su im goli interesi važniji od očuvanja principa demokratije.

Čim su jesenas EU parlamentarci počeli praktično da privode vlast i opoziciju na razgovore o izbornim uslovima, DJB je upozoravao da se ne radi o iskrenoj želji da se pomogne dijalog među političkim subjektima u Srbiji, već o stvaranju alibija za još jednu podršku autokrati Vučiću koji u EU uživa poseban status zahvaljujući svojoj kooperativnosti u planu naseljavanja milion migranata u Srbiji u narednih 20 godina, planu da se od Srbije napravi kolonija jeftine radne snage za nemačku industriju i planu da se Srbija odrekne Kosova i Metohije.

EU nije Evropa. EU je interesna grupacija bankarsko-korporativnog globalizma koji ekonomski porobljava države i narode širom zapadnog sveta. DJB već više od godinu dana upozorava javnost u Srbiji da je jedina zemlja u EU koja se bavi Balkanom Nemačka i da je njen kolonijalni interes podrška svim poslušnim autokatama Balkana i očuvanje sadašnjeg haosa i korupcije.

Ideologija globalizma je u krizi, jer širom Evrope i zapadnog sveta jačaju suverenistički pokreti i stranke koji joj se sve uspešnije odupiru i zbog kojih će se EU vrlo brzo raspasti. Evropi i evropskim državama je potrebna potpuno drugačija vrsta integracija, zasnovana na ekonomskoj, kulturnoj i svakoj drugoj saradnji suverenih država.

Ovo licemerje EU bi moralo biti jasan signal svim građanima Srbije da je put Srbije ka EU u stvari stranputica na kojoj nestaju i država i narod. Srbija treba da odustane od politike “EU nema alternativu”, što pre siđe sa EU Titanik broda i okrene se sebi i svojim interesima. Srbiji preti nestanak. Zato ustani ili nestani.

Pročitajte još i:


Danas je zvanično početak kraja EU
Srpski kurs Evropske unije

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar