Demanti

“Politiku” ne zanima državni udar, već napad na poslanike koji govore o njemu

U tekstu pod naslovom “Bojkotovali skupštinu, sada traže zasedanje”, novinarka Politike je objavila niz netačnih informacija i obmanula građane. Iako je DJB do sada izdao 7 saopšenja i održao 3 konferencije za medije u Narodnoj skupštini nakon protivustavno proglašenog vanrednog stanja, novinarka Politike je ignorisala sve što stoji u tim obraćanjima javnosti i čitaoce Politike dovela u zabludu da DJB selektivno citira Ustav.

Pretpostavimo da je Saša Radulović najgori poslanik na svetu. On nije tema. Činjenica je da je do odluke DJB o bojkotu rada skupštine u kojoj SNS-ovi poslanici vređaju druge poslanike i glasaju na zvonce, Saša Radulović bio jedan od najaktivnih poslanika u Narodnoj skupštini, da je podneo ubedljivo najviše zakonskih predloga od svih poslanika, kao i predloga za anketne odbore, međutim ni to nije tema. Tema je evidentno kršenje Ustava, protivustavno proglašenje vanrednog stanja, suspendovanje Skupštine koja je zasedala i za vreme Prvog svetskog rata, praktično izvođenje državnog udara i činjenica da je jedan čovek na sebe preuzeo sve ingerencije najvišeg zakonodavnog tela i da vodi državu preko konferencija za medije na RTS-u.

Narod je moguće zaštititi od virusa i BEZ KRŠENJA USTAVA. Kršenjem Ustava se i narod i država dovode u opasnost. Sve potrebne mere za zaštitu naroda je moguće propisati i BEZ KRŠENJA USTAVA. Ovaj suludi policijski čas, “ausvajse” i zabranu našoj deci da uđu u Srbiju ne bi bilo moguće uvesti da je Skupština zasedala. To ni Milošević nije radio za vreme bombardovanja.

Troje ljudi je bez ikakvog obrazloženja u nedelju odlučilo da Skupština nije u mogućnosti da se sastane, time protivustavno suspendovlo Skupštinu, protivustavno preuzelo njene nadležnosti i od tada državom upravljaju bez kontrole preko konferencija za medije. Kako Politika nije prenela NIJEDNO saoštenje DJB, da čitaoci Politike ne bi ostali u zabludi, prenosimo ceo zahtev koji su poslanici DJB podneli Narodnoj Skupštini:

Poštovana,
Imajući u vidu sledeće odredbe Ustava:

Član 99. stav 1. tačka 5.: Narodna skupština odlučuje o ratu i miru proglašava ratno i vanredno stanje.

Član 105. stav 1. tačka 3.: Narodna skupština propisuje mere odstupanja od ljudskih i manjinskih prava u ratnom i vanrednom stanju.

Član 106. stav 7.: Narodna skupština sastaje se bez poziva posle proglašenja ratnog ili vanrednog stanja.

Član 109. stav 4.: Narodna skupština ne može biti raspuštena za vreme ratnog ili vanrednog stanja.

Član 109. stav 7.: U slučaju proglašenja ratnog ili vanrednog stanja ponovo se uspostavlja njena puna nadležnost, koja traje do okončanja ratnog, odnosno vanrednog stanja.

Član 200. stav 8.: Kad odluku o vanrednom stanju nije donela Narodna skupština, Narodna skupština je potvrđuje u roku od 48 sati od njenog donošenja, odnosno čim bude u mogućnosti da se sastane. Ako Narodna skupština ne potvrdi ovu odluku, odluka prestaje da važi završetkom prve sednice Narodne skupštine održane po proglašenju vanrednog stanja.
Član 200. stav 9.: Kad mere kojima se odstupa od ljudskih i manjinskih prava nije propisala Narodna skupština, Vlada je dužna da uredbu o merama odstupanja od ljudskih i manjinskih prava podnese na potvrdu Narodnoj skupštini u roku od 48 sati od njenog donošenja, odnosno čim Narodna skupština bude u mogućnosti da se sastane. U suprotnom, mere odstupanja prestaju da važe 24 sata od početka prve sednice Narodne skupštine održane po proglašenju vanrednog stanja.

i imajući u vidu da odluku protivno Ustavu nije donela Narodna Skupština iako nije postojao nijedan razlog da “skupština nije u mogućnosti da se sastane”,

i imajuću i u vidu da bilo kakve odluke vlade ili ministarstva ne mogu da spreče najviše zakonodavno telo da zaseda,

i imajući u vidu da se Srbija trenutno nalazi van ustavnog okvira,
mi dolepotpisani narodni poslanici

ZAHTEVAMO

da hitno i bez odlaganja zakažete sednicu Narodne skupštine, da vratimo Srbiju nazad u okvir Ustava i da u skladu sa članom 200. stav 8. i stav 9. Narodna Skupština potvrdi ili odbaci protivustavno donešenu odluku o proglašenju vanrednog stanja i odluke o merama odstupanja od ljudskih i manjinskih prava.

Upozoravamo vas na posledice ukoliko ne ispunite vašu ustavnu obavezu. Narod Srbije je moguće zaštiti od virusa i bez kršenja Ustava.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar