Саопштењe

Зашто је власт Београда истакла боје немачке заставе баш на 6. април, дан бомбардовања Београдa?

Власт је данас, ничим изазвана, одлучила да градски симболи попут фонтане на Славији, моста на Ади, Савског и Бранковог моста, зграде Народне скупштине и палате “Албанија” светле у бојама заставе Савезне Републике Немачке, како би изразили подршку овој европској држави у борби против корона вируса. Ово одлука власти је скандал без преседана у модерној српској историји, узимајући у обзир да је баш на данашњи дан пре 79 година, 6. априла 1941. године, управо Немачка отпочела вишедневно бомбардовање Београда, познатије као “Операција одмазда”, током којег је живот изгубило између 2.200 и 4.000 наших суграђана и предака.

Зашто баш 6. април да буде дан да подржимо Немачку? Зашто не неки други дан? Зашто нема такве подршке за остале европске земље Француску, Уједињено Краљевство, Шпанију, Италију?

Подесећамо да држава Србија пре две године није ни на који начин обележила сто година од пробоја Солунског форнта. Захтев посланика ДЈБ да барем Народна скупштина одржи свечану седницу тим поводом није прихватила ни власт ни опозиција. Да ли се политичари у Србији стиде својих предака и наше славне историје? Да ли се на овај начин жртва захваљује џелату?

Немачка колонизује Балкан, отвара фабрике са јефтином радном снагом у Србији, а увози младу и квалификовану радну снагу из наше земље. Немачка поставља и смењује власт у Србији и на целом Балкану како би систем у нашој земљи прилагодила својим колонизаторским интересима. Власт СНС и Александра Вучића, као и она пре ње, савршено одговара интересима ЕУ, на челу са Немачком, која наставља да нас уверава да је “Србија на добром путу” и да ће једног дана, када се у потпуности прилагодимо интересима ЕУ, наша држава постати чланица ове организације.

Да ли су гласачи СНС знали да заокруживањем те опције на листићу дају свој глас најпослушнијој издајничкој клики од како је уведено вишестраначје у Србији? Позивамо гласаче СНС да се присете својих предака и добро размисле коме ће поклонити свој глас на следећим изборима.

Прочитајте још и:

ДЈБ захтева да Скупштина обележи стогодишњицу пробоја Солунског фронта

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар