Saopštenje

Zašto je vlast Beograda istakla boje nemačke zastave baš na 6. april, dan bombardovanja Beograda?

Vlast je danas, ničim izazvana, odlučila da gradski simboli poput fontane na Slaviji, mosta na Adi, Savskog i Brankovog mosta, zgrade Narodne skupštine i palate “Albanija” svetle u bojama zastave Savezne Republike Nemačke, kako bi izrazili podršku ovoj evropskoj državi u borbi protiv korona virusa. Ovo odluka vlasti je skandal bez presedana u modernoj srpskoj istoriji, uzimajući u obzir da je baš na današnji dan pre 79 godina, 6. aprila 1941. godine, upravo Nemačka otpočela višednevno bombardovanje Beograda, poznatije kao “Operacija odmazda”, tokom kojeg je život izgubilo između 2.200 i 4.000 naših sugrađana i predaka.

Zašto baš 6. april da bude dan da podržimo Nemačku? Zašto ne neki drugi dan? Zašto nema takve podrške za ostale evropske zemlje Francusku, Ujedinjeno Kraljevstvo, Španiju, Italiju?

Podesećamo da država Srbija pre dve godine nije ni na koji način obeležila sto godina od proboja Solunskog fornta. Zahtev poslanika DJB da barem Narodna skupština održi svečanu sednicu tim povodom nije prihvatila ni vlast ni opozicija. Da li se političari u Srbiji stide svojih predaka i naše slavne istorije? Da li se na ovaj način žrtva zahvaljuje dželatu?

Nemačka kolonizuje Balkan, otvara fabrike sa jeftinom radnom snagom u Srbiji, a uvozi mladu i kvalifikovanu radnu snagu iz naše zemlje. Nemačka postavlja i smenjuje vlast u Srbiji i na celom Balkanu kako bi sistem u našoj zemlji prilagodila svojim kolonizatorskim interesima. Vlast SNS i Aleksandra Vučića, kao i ona pre nje, savršeno odgovara interesima EU, na čelu sa Nemačkom, koja nastavlja da nas uverava da je “Srbija na dobrom putu” i da će jednog dana, kada se u potpunosti prilagodimo interesima EU, naša država postati članica ove organizacije.

Da li su glasači SNS znali da zaokruživanjem te opcije na listiću daju svoj glas najposlušnijoj izdajničkoj kliki od kako je uvedeno višestranačje u Srbiji? Pozivamo glasače SNS da se prisete svojih predaka i dobro razmisle kome će pokloniti svoj glas na sledećim izborima.

Pročitajte još i:

DJB zahteva da Skupština obeleži stogodišnjicu proboja Solunskog fronta

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar