VIDEO

(Видео) ДЈБ упозорава власт да се не игра са 24-орочасовним полицијским часом

У новој акцији застрашивања грађана власт најављује затварања целе Србије у 24-часовном кућном притвору. ДЈБ упозорава власт да се не игра са оваквом лудачком мером чија цена би била и животи грађана и уништење комплетне привреде. „Лек“ који власт застрашивањем и ширењем панике намеће оставиће горе последице по становништво Србије него што је то болест против које се тим „леком“, наводно, бори.

Ова мера би представљала само још једну у низу потпуно непримерених реакција власти на епидемију коронавируса, након што је претходно суспендовала Скупштину, преузела надлежности Скупштине и противуставно јој одузела могућност да контролише укидање права и слобода грађана Србије. ДЈБ упозорава власт да се не игра диктатуре и не затвара Србију под плаштом борбе против коронавируса, већ да хитно врати фунционисање државе у уставне оквире.

Сада је већ потпуно јасно да је хистерија и паника коју је власт подигла око опасности од вируса потпуно неоснована, те да јој је подизање нивоа панике потребно да би прикрила кршење Устава и фијаско око избора расписаних у време када је већ било заражених у Србији.

Погледајте данашње обраћање нацији у Скупштини Србије народних посланика Доста је било.