VIDEO

(Video) Radulović: Skupština suspendovana, Ustav prekršen, državom upravlja jedan čovek

Narodni poslanici DJB danas su na konferenciji za medije u Narodnoj skupštini uputili pitanja predsednici Skupštine i zahtevali hitan odgovor zašto je suspendovana Skupština.

Pitali smo:
Zbog čega predsednica Narodne skupštine nije sazvala sednicu Narodne skupštine povodom proglašenja vanrednog stanja i po kom osnovu je utvdila da Narodna skupština nije u stanju da se sastane i ko je doneo takvu odluku?

Zašto se predsednica Narodne skupštine odlučila za odluku o uvođenju vanrednog stanja bez ikakve javne rasprave i konsultacija sa Narodnom skupštinom kada je iz člana 200. stav 1. Ustava potpuno jasno da se vanredno stanje uvodi samo ako postoji opasnost koja „ugrožava opstanak države ili građana“, a da je za epidemije i pandemije predviđeno proglašenje vanredne situaciju u skladu sa Zakonom o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama?

Poslanici DJB očekuju od predsednice Skupštine i Vlade, kao i od predsednika SNS-a i Srbije da kroz odgovore na ova pitanja hitno javnosti Srbije ponude objašnjenja zbog čega su svojim postupcima ugrozili ustavni poredak u zemlji.

Evo šta smo još pitali:

Pogledajte još i:

(Video) Poslanici DJB zahtevaju da Maja Gojković hitno zakaže sednicu Skupštine

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar