Преносимо

Вучићу, срам те било – покренуо си лов на српску дијаспору!

Позивају ме пријатељи из српске дијаспоре у Немачкој, и сви су огорчени поводом јучерашње и данашње (19-20.03.2020) срамне и морбидне кампање против српске дијаспоре, која се ових дана из нужде враћа у своју земљу. Ту бескрупулозну и злонамерну кампању воде Вучићеви медији Пинк, Хепи, Информер, са медијским чаушима попут моралних громада Сарапе, Марића, и већ „легендарног“ Вучићевића. Ови србомрзци износе лажне и измишљене податке, да је од 100 000 српских гастарбајтера, који су ових дана ушли у Србију, њих бар 6000 заражено вирусом корона! Овако морбидна и антинародна кампања против сопственог народа може само да падне на памет политичком монструму званом Вучић. Данас сам пратио ове злогласне Вучићеве медије и шокиран сам бруталном кампањом против нас у дијаспори. Тако, на Пинку Вучић саопштава, да је у земљу ушло 70 000 људи из дијаспоре а одмах потом се на екрану појављује насловна страна Информера са тврдњом да је ушло 100 000 људи (од којих 6000 заражених!). А, само три минута касније легендарни морални прелетач Сарапа и новинарска перла Пинка изјављује да их је уствари било 200 000! Опште лудило од пресних лажи!

Вучићева политичка свита и камарила настоји да забрани нашој браћи и сестрама да се врате у своју земљу – данас му је то коначно и успело, јер они наводно масовно доносе вирус корона из земаља ЕУ и тако директно и брутално угрожавају опстанак Србије. Вучићеви политички чауши шире погубну и морбидну кампању, да су наша браћа и сестре који чекају на границама безосећајни и подли егоисти, јер како Вучићеви чауши Сарапа и Марић сулудо рекоше, ови уствари беже од веома лошег(!) здравственог система у ЕУ државама – где би морали да из свог џепа плаћају скупо лечење, па су похрлили у Србију која има један од „најразвијенијих здравствених система у Европи а који је уз то и бесплатан“.

Поставља се питање, ко су ти људи који чекају на границама да се Вучићева власт смилује и пусти их у рођену земљу? Да ли је то искључиво легална дијаспора – мислим на оне људе који легално живе и раде у Европи, или ту има више оних које се условно могу назвати полу-легална дијаспора – наши људи који беже трбухом за крухом из Вучићеве Србије, која је по „Вођиним“ речима 2019 године доживела своје „економско златно доба“. Ову потоњу групу чине уствари они људи који, да би прехранили своје породице, раде у ЕУ на одређено време (и којима истичу краткорочни уговори) али и они који раде на „црно“ и притом ни једни ни други немају никакве социјалних бенефиције у земљама из којих беже.

Сваком цивилизованом Европејцу је познато, да свако ко живи у европским земљама мора имати обавезно здравствено осигурање, па тако и наша легална дијаспора. Тврдим да у српској дијаспори нема ниједног човека који би дошао у Србију да се лечи у болницама као што је Инфективна клиника у Београду на слици 2. – која је (нажалост) главна база за лечење Вучићеве Србије од вируса корона и где су изнад глава пацијената осликани мурали у правој буђи. И при томе би требало да оставе најсавременије опремљене болнице у ЕУ, попут ове на слици 3., у Тибингену у Немачкој, опремљене, уместо буђавим муралима, медицинским чудесима. Успут речено, због овако лоше здравствене заштите у Србији многи пензионери из српске дијаспоре не желе да се врате у отаџбину, јер после толико година самопрегорног рада у туђини заслужују много достојанственији одлазак са овог света него што би имали у Инфективној (прикладније назив је Фекална) клиници у Београду.

Значи, да су већина наше браће и сестара који чекају на границама управо људи у невољи који морају да се врате у своју Србију, јер су немају куд. Има ту на границама и легалне дијаспоре која је похитала својим родитељима, рођацима и пријатељима како би их помогла у овој несрећи. Они доносе и материјалну помоћ али и новац (бар 50 милиона евра и без корона вируса!) без кога би њихови најмилији (али и ближа околина) брзо помрли у социјалној беди, чекајући Вучићеву помоћ од 25 евра.

Врхунац лицемерства и моралне покварености је, да Вучићев режим овако хули на српску дијаспору – великог спаситеља српског народа у последњих тридестак година. Недавно сам написао текст у којем је објашњен начин на који Вучићев режим већ осам година опстаје на власти искључиво захваљујући огромној финансијској помоћи српске дијаспоре, али и како његов режим пљачка српску дијаспору, њихову родбину и пријатеље – видети хттп://www.корени.рс/како-српски-резим-поткрада-своју-дијаспору/.

Познато је да је српска дијаспора више десетина година убедљиво највећи инвеститор и финансијер у Србији, јер сваке године пошаље у матицу неколико милијарди евра а да притом Вучић и његови чауши нису ни прстом мрднули. Например, подаци за 2018 годину кажу да је српска дијаспора унела у Србију око 6 милијарди евра – што путем банковних дознака (4 милијарде) што путем личних донација и плаћања без фискалних рачуна (око 2 милијарде). Од те суме је те године око 4 милијарди евра упумпано у БДП (бруто-друштвени производ) Србије – што је преко 15% од реалног БДП (који је, ако се узме реална вредност евра, негде око 27 милијарди евра а не 40 милијарди како тврди Вучић и његов Мали министар). И тај живи и спасоносни новац српска дијаспора уноси у матицу без икаквих уцењивачких услова као што то чине ЕУ и њени капиталисти – први траже признање Косова, које им је изгледа Вучић обећао, а потоњи траже велике субвенције (нпр. за производњу чоколаде) чак и до 120 000 евра по радном месту!

Значи да није српске дијаспоре – делом и оне којој „Вођа“ не даје да уђе у своју земљу и за коју ужурбано прави на граници карантин-логоре, Србија би била банкрот и не би могла да преживи. Још горе, у том тексту је показано како Вучићев режим брутално поткрада српску дијаспору тиме што држи јако потцењену вредност евра – уместо реалне вредности од (180-200) динара за евро он данас вреди само 117 динара. На тај начин Вучићев режим украде српској дијаспори бар 1,6 милијарди евра годишње држећи потцењен курс евра – значи око 40% девизног прилива из српске дијаспора Вучићев режим једноставно покраде. И ову крађу Вучић и његови чауши поносно називају „економски бум“ Србије.

А зашто су се Вучић и његови чауши окомили на српску дијаспору и шире ове бесмислице? Српској дијаспори је јасно, да „велики Вођа“ то ради искључиво због подизања предизборног политичког рејтинга. (Узгред, он на свим конференцијама везаним за ванредно стање пласира мржњу и оптужбе према опозицији.) Наиме, ако се деси да закаснеле (касне бар недљу дана) и неблаговремено предузете мере Вучићевог режима против епидемије вируса доведу до катастрофе и велике смртности, тада ће им српски гастарбајтери послужити као алиби за све почињене грешке и велику почетну неозбиљност и неодговорност у борби против опасног вируса. Што се тиче неодговорности и неозбиљности Вучића и његових лекарских чауша у вези са вирусом корона, присетите се само оне срамне конференције за штампу од пре око три недеље, када је „Велики Вођа“ тврдио да се он против вируса бори ракијом и да верује да неће бити више од двадесетак(!) оболелих људи – а његови докторски чауши Несторовић, Пелемииш и Кон, стојећи у позадини, се притом полтронски клиберили и церекали. Потом је др Несторовић маниром искусног шарлатана прогласио вирус корона најсмешнијим у историји човечанства, док су се иза њега церекли, као луд на брашно, Вучић и споменути докторски чауши. Када је после пар дана скренута пажња „Великом Вођи“ да је то њихово церекање крајње неодговорно према народу, Вучић је брже-боље негирао све што је речено на тој срамној конференцији – и то пред истим аудиторијумом пред којим је претходно исмејавао опасност од вируса. Вучић је и у овом случају још једном доказао да је патолошки лажов и да му ништа није свето.

Познавајући перфидност „Великог Вође“, сваке врсте, уверен сам да ће на крају трагичне баладе са вирусом корона, у којој ће искључиво страдати обичан народ, и то не због српске дијаспоре већ због неспособне власти, са стотинама мртвих – што због самог вируса корона и још много више због неадекватног организовања здравствене заштите старијих хроничних и акутних пацијената, епилог бити да је „Велики Вођа“ спасао свој народ. Јер, тада ће се размахати његови пропагандни чауши са свим Сарапама, Марићима и Вучићевићима тврдећи да је он – човек велике имагинације, врсан епидемиолог, вирусолог, набављач лекова, маски и респиратора, велики организатор здравства као и целокупног живота у Србији, својом ингениозношћу спасао народ од трагедије са много више жртава. У случају да баш буде превелик број жртава од вируса Вучићеви чауши ће то објаснити тиме да је дијаспора злоупотребила „Вођину“ хуманост, јер јој је он допустио улазак у Србију а она неодговорно раширила вирус по Србији.

Вероватно је да ће у то поверовати његови гласачи – изнурени, заплашени и на рубу пропасти пензионери, али вероватно не и остали мислећи свет – надам се већина. На то указује чињеница да се данас Вучић по ко зна који пут обратио народу (док се његова политичка учитељица Ангела Меркел – доказани србомрзац, за све време епидемије обратила нацији само једном!) и притом обрушио на неког шарлатана који је неодговорно ширио вести, да неће бити бензина а народ га је послушао и масовно похрлио на пумпе и потпуно блокирао град. Бесни Вучић је претио да ће га ухапсити, али се није запитао зашто народ верује друштвеним анонимусима а не верује њему „Великом Вођи“? Сваком разумном је јасно, да то што већина народа не верује Вучићу и хрли на пумпе у ауто-стампеду, последица је чињенице, да их је Вучић већ много пута безочно слагао и све са циљем очувања власти. Јер, ко нормалан (осим истрошених и животно уплашених пензионера) може да верује човеку који запенушено тврди бесмислице, да у Америци сваких 10 секунди гине један перач прозора – тј. преко 3 милиона годишње, да оно што је јавно рекао јуче, то јавно порекне данас, итд.

Данашњи политизовани, морбидни и сраман лов на српску дијаспору, која му то неће никад опростити, је још један доказ да је у трци за опстанак на власти Вучић спреман да учини највеће гадости управо свом народу, којем се свакодневно куне у верност.

Ево неколико порука из српске дијаспоре за „Великог Вођу“:
– То што политикантски завађа српски народ у матици и дијаспори, хулећи на ове потоње зарад својих политичких амбиција неће му бити опроштено никада. За ово злодело биће директно оптужен од стране српске дијаспоре и биће му свакако суђено.
– Вучић је после толиких обмана и лажи изгубио свако поверење српске дијаспоре. Када би се спровели избори у српској дијаспори Вучић и његова политичка камарила не би освојили ни 10% гласова. Ако „храбри Вођа“ не верује у ову тврдњу нека спроведе фер и поштене изборе у српској дијаспори.

Ево и поруке из српске дијаспоре за браћу и сестре у Србији:
– Упркос хушкању народа у Србији на мржњу и презир према нама, ми из српске дијаспоре нећемо никада окренути леђа нашем народу у Србији. Помагаћемо Вас браћо и сестре чак и изнад наших могућности. То је тако природно, јер „Вођа“ ће сутра свакако нестати а остајемо ми и Ви – да живимо као једно биће, назовимо то Глобална Србија. Нема никакве разлике међу нама, јер да сте којим случајем Ви на нашем месту а ми на Вашем, кохезија међу нама би остала иста.

На крају препоручује се сваком Србину, у матици и дијаспори, да прочита познату приповетку Радоја Домановића „Вођа“ а која треба да буде један од темеља нашег опшег националног образовања и менталитета. У њој се говори како је народ слепо поверовао „Вођи“, и верујући да је он свевидећи кренуо за њим не питајући, ни себе ни њега, куда то иду. Тек када је слепо верујући народ заједно са „Вођом“ упао у провалију, схватио је да је преварен, тек кад им „Вођа“ признаде да је слеп и да су они сами криви што су га слепо следили. Данас се поставља судбоносно питање за Србију – да ли ће народ у Србији тако слепо поверовати и следити садашњег „Великог Вођу“?

Извор: Корени.рс

Др Миодраг Кулић рођен је у Београду где је завршио Трећу гимназију и студије физике на Београдском универзитету (БУ), Природно-математички факултет (ПМФ), Одсек физика.
Бави се теоријском физиком кондензованог стања: магнетизам, суперпроводност, ултрахладни атомски гасови, магнетни колоиди. Радио на научним пројектима као истраживач, или као професор по по позиву, на низу иностраних института – ЕТХ Цирих, МПИ-Штутгарт, МПИ-Дрезден, БНЛ-УСА, Маx Борн-Берлин и на Универзитетима – Берлин, Регензбург, Бајројт, Аугзбург, Франкфурт, Штутгарт, Бордо-Француска. 2001. добитник награде југословенских физичара, који раде у земљи и иностранству, „Проф. Др. Марко Јарић“ за 2000 годину, за допринос физици магнетних и високотемпературних суперпроводника. У интернационалним часописима је објавио око 100 научних радова, бројно цитирани. Комплетна биографија.

Прочитајте још и:

Српска дијаспора захтева суђење Вучићу после укидања ванредног стања

Проф. др Јован Антовић: Не постоји ниједан разлог да народ буде у мега маркетима, а да не буде на Светој литургији

Др Мирослав Радман отворено говори о циркузантима на власти, лажним научницима, индустрији глупости и о вирусу који уопште није проблем

Сјајне вести из Бона: Вирус не остаје у ваздуху, на хлебу, воћу, поврћу…

Др Лидија Гајски: Корона хистерија је превара! Лажирају ли се бројке и манипулише ли се подацима?

Угледни професор Валерије Врчек ексклузивно: Како су нас лагали, борба против коронавируса опаснија је од саме болести

Саша Радуловић за НИН: Права опасност је диктатура

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар