Војводина

Да ли стварно држава чува пензионере или је то само прича за широке народне масе?

Месец и по дана Србија је у ванредном стању. Државни врх и “струка” убеђују народ како је најстарија популација најугроженија и како корона вирус за њих може да буде погубан. Због тога је старијима од 65 година више од месец дана било забрањено да уопште излазе из кућа. Могли су само једом недељно у набавку и то у невреме. Изјутра од 4 до 7 сати.

У најмању руку то је нехумано према људима којима су кретање и шетња чак и део терапије. Коначно, прошле недеље дошло је до попуштања мера, па наши најстарији суграђани могу у шетњу у трајању од пола сата и то најдаље 600 метара од куће. Али, не лези враже, опет у невреме. Од 18 до 1 сат иза поноћи.

Држава се правда да иза ових одлука стоји жеља да се сачувају животи најстаријих. И да је због тога њихово кретање дозвољено када осталих суграђана нема на улицама. Ипак, чини се да су превидели када се полицијски час завршава за све становнике Србије који су млађи од 65 година. А то је 5 сати ујутру.

Дакле, у данима када пензионери могу да иду у куповину од 4 до 7 сати ујутру и да су на улици до 8 сати како би могли да се врате кућама, остали суграђани могу да буду на улици већ од 5 сати. То значи да током три сата – од 5 до 8 ујутру, пензионери могу и сигурно се сусрећу са људима који су млађи од 65 година. Јер ти млађи морају да стигну на посао, уколико раде. А има и таквих, јер не раде сви од куће.

Покрет Доста је било зато пита надлежне како је могуће да је вирус опасан за најстарије суграђане до 18 сати, а није опасан када исти ти људи иду у набавку и долазе у контат са млађима од 65 година? Да ли вирус зна да гледа на сат или је у питању нешто сасвим треће? И ако је вирус толико опасан, како то да најстарији суграђани нису масовно оболели, ако знамо да се у дану када им је дозвољена куповина испред продавница стварају редови, што нам говори да пензионери масовно иду у набавку. И да се док су ван кућа и станова срећу са млађима од себе.

Доста је било Зрењанин

Ознаке

ДЈБ Зрењанин

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар