Саопштењe

Где је ДЈБ прикупљао потписе

У светлу расправе која се последњих дана води у јавности, а поводом раскринкавања начина на који су листе које за себе тврде да су опозиција прикупила нестварно велики број потписа подршке за парламентарне листе у општинама у којима нису поднете кандидатуре за локалне изборе, ДЈБ жели да упозна јавност са подацима о томе на којим локацијама је прикупио колико потписа.

Суверенисти ДЈБ почели су 12. маја са прикупљањем потписа за републичке, покрајинске и локалне изборе у Србији, као и потписе за оснивање странке.

На територији целе Србије за излазак на парламентарне изборе укупно је прикупљено 11.681 потпис.

Београд

На Општини Вождовац, прикупљали смо потписе на две локације – Војводе Степе 99 и на Булевару ослобођења 20. На тим локацијама, прикупили смо 501 потпис за републику. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

На Општини Врачар, потписе смо прикупљали на три локације: Максима Горког 20, Новопазарска 40 и испред зграде Општине, Његошева 77. Укупно смо прикупили 534 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа.

На Општини Звездара, активисти ДЈБ прикупили су 366 потписа, на три локације: Марка Орешковића 7, Булевар краља Александра 81 и испред зграде Општине Звездара. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

У Општини Земуну смо прикупили 340 потписа на три локације: Првомајска 16, Трг Бранка Радичевића 4 и Штросмајерова 4. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

На Општини Нови Београд, потписе смо прикупљали на две локације: Булевар Зорана Ђинђића 70 и у Старом Меркатору, а прикупили смо укупно 705 потписа. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

На Општини Палилула, потписе смо прикупљали у 27. марта 41 и у Борчи, Саве Малешевића 47. Укупно је прикупљено 775 потписа. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

На Општини Раковица, потписе смо прикупљали у Т.Ц. Базар и на Видиковачкој пијаци, а прикупљено је 351 потпис. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

На Општини Савски венац, потписе смо прикупљали у Бранковој 21 и на Сењаку, Косте Главинића 2 где је прикупљено 176. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа.

На Општини Стари граду, потписе смо прикупљали на три адресе: Кнез Михаилова 17, Нушићева 27 и Краља Петра 80. Прикупили смо укупно 1381 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа. Тек сваки десети потпис из Кнез Михајлове је са Старог града. У Кнез Михајловој смо сакупили велики број потписа за локалне београдске листе из других општина.

На Општини Чукарица, потписе смо прикупљали у Пожешкој, Т.Ц. “Цитy халл” и у Железнику у Т.Ц. “Лола”. Прикупили смо укупно 703 потписа. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

У Општини Лазаревац, у Карађорђевој 44, прикупили смо 227 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа

У Општини Сручин, у Т.Ц. “Шећер сокак”, прикупљено је 63 потписа.

Војводина:

У Новом Саду, потписе смо прикупљали на три локације: Трг републике 11, Јеврејска 14а и на Кеју жртава рације 4. Прикупили смо укупно 669 потписа. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

У Зрењанину, потписе смо прикупљали у Пупиновој 2 и у МЗ Вељко Влаховић, а укупно је прикупљено 823 потписа. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

У Вршцу, потписе смо прикупљали у Дворској 46 где је прикупљено 260 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа

У Панчеву је прикупљено 328 потписа на три локације: Војводе Радомира Путника 17, Трг краља Петра код зграде Општине и Немањина 8. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

У Суботици, потписе смо прикупљали на Тргу цара Јована Ненада 15 где смо прикупили 123 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа.

У Сремској Митровици, у Ћире Милекића 14, прикупљено је 114 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа.

У Сомбору је прикупљено 110 потписа на две локације: Париска 4 и Стапарски пут 5. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа.

У Кули, на локацији Маршала Тита 242, прикупљено је 32 потписа. Нисмо сакупљали потписе за локалну листу, само за покрајинску.

У Пландишту је прикупљено 40 потписа. Нисмо сакупљали потписе за локалну листу, само за покрајинску.

У Бачкој Паланци је прикупљено 44 потписа. Нисмо сакупљали потписе за локалну листу, само за покрајинску.

Јужна Србија:

У Нишу смо потписе прикупљали на две локације: Седмог јула 28 и Војводе Гојка 80. Укупно смо прикупили 755 потписа. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

У Алексинцу, у Сали општинског комитета, прикупили смо 41 потпис. Нисмо сакупљали потписе за локалну листу.

У Босилеграду је прикупљено 99 потписа. Потписе је организовао и прикупио симпатизер.

У Врању је прикупљено 79. Нисмо сакупљали потписе за локалну листу.

Источна Србија:

У Пожаревцу, потписе смо прикупљали на локацији Лоле Рибара 36/2, у Костолцу, Кличевцу и Барама, где је прикупљено укупно 414 потписа. У исто време смо сакупили и потписе за излазак на локалне изборе.

У Смедереву, потписе смо прикупљали у Т.Ц. “Данубиус”, где је прикупљено 75 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа.

У Књажевцу, на адреси Јове Курсуле 7а, прикупљен је 61 потпис. Нисмо сакупљали потписе за локалну листу.

У Зајечару, на адреси Хајдук Вељкова 7, прикупљено је 122 потписа. Нисмо сакупљали потписе за локалну листу јер нису расписани локални избори.

У Мајданпеку, потписе смо прикупљали испред зграде Општине, где смо прикупили 54 потписа. Нисмо сакупљали потписе за локалну листу.

У Бору, у улици Моше Пијаде 38, прикупљен је 41 потпис. Нисмо сакупљали потписе за локалну листу.

Западна и централна Србија:

У Крагујевцу, Краља Александра Карађорђевића 122, прикупљено је 477 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа.

У Краљеву, на адреси Цара Лазара 9, прикупљено је 163 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа.

У Шапцу, у улици Владе Јовановића 7, прикупљено је 229 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа.

У Параћину, у Краља Петра првог 53, прикупљено је 123 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа.

У Крушевцу, у улици Мајке Југовића 11, прикупљено је 133 потписа. У исто време смо сакупљали и потписе за излазак на локалне изборе, али нисмо успели да прикупимо довољан број потписа.

У Ћићевцу, прикупили смо 60 потписа. Потписе је сакупио симпатизер самостално.

У Ужицу, на адреси Димитрија Туцовића 93, прикупљено је 57. Нисмо сакупљали потписе за локалне изборе.

ДЈБ је, према усменим тврдњама Јавнобележничке коморе, ДЈБ је имао убедљиво највише сати нотара за прикупљање потписа.
Надамо се да ће ови подаци подстаћи и све остале листе да објаве где су прикупиле потписе, колико потписа и ко им је прикупљао потписе.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Хвала на транспарентности.
    Свака част посебно симпатизерима из Ћићевца и Босилеграда.

  • Svaka čast za trud i očiglednost u radu. I pored svega što se dešavalo sa DJB i uprkos svemu najbolji ste i najracionalniji izbor ako se već čovek odluči da učestvuje u ovom radikalskom cirkusu.
    Glasove koje sada dobijete biće “tvrdo jezgro” i ako prođete cenzus sledeći krug ste najverovatnije na dvocifrenom procentu.

  • Искрено се надам све бољим резултатима. И да ће се једног дана питати људи као што сте ви. Искрено мислим да са вашим ставом можемо направити боље стање у нашом држави. Поздрав

  • Sjajan utisak ostavlja ovako transparentan pristup prikupljanju potpisa. Saša Radulović je bio maestralan u Utisku nedelje, kada je raskrinkavao institucionalizovan sistem muvačine oko skupljanja potpisa, koji su čak i neki bivši kadrovi DJB (naprimer Ljupka Mihajlovska) bez stida na društvenim mrežama predstavljali kao nešto normalno.
    Odustajanje DJB od bojkota u samom finišu je bila greška za koju nema dobrog izgovora, ali samo to što ste “isterali poentu” vezano za truo sistem kandidovanja lista i potpisa, u velikoj meri vaše delovanje opravdava.

    Kamo sreće da ste ovako transparentni, kao sada po pitanju potpisa, bili i po pitanju uređenosti internih organa i finansija, u ono doba kada ste bili snažan pokret sa potencijalom prerastanja u stranku. Sada je dockan za mnoge glasove (uključujući i moj), jer na izbore opet izlazi grupa građana gde se inokosno raspolaže finansijama, a ne uređena stranka.

    Nedostaje mi onaj DJB koji je raskrinkavao truo sistem na svim nivoima u Srbiji. Ovo što imate sada, bistrenje svetske geostrateške politike sa pretenzijom da ćete baš vi prepoznati prave prilike za Srbiju u globalnim geostrateškim igrama, malo mi je smešno. Kao što je Rambo Amadeus davno napisao, visokoparna geostrateško-politička razmatranja iz rakursa male Srbijice su nivo za prosečnu platu ispod 500 eura, da ne kažem nivo Vučićevih birača. Za ljude sa primanjima od više hiljada eura, recimo one privrednike koji su nekada davno trebali da budu motor razvoja DJB-a, daleko su bitnije teme uređenosti sistema, njegove nadgradnje i podizanja opšteg nivoa društvenog razvoja. A time je DJB nekako prestao da se bavi i preorijentisao se na tautologije tipa “Globalni bankari su derikože i kradu”. Tačno, a šta sad s tim?

    Ne možete vi bez Vučićevih resursa retorikom preoteti Vučićeve birače. To je elementarno, večno važi princip Marka Tvena da budalu ne možeš pobediti spuštanjem na njegov nivo, jer te on u tom blatu i glibu garantovano dobija na svoje iskustvo.
    Pa u skladu sa svim ovim izrečenim, vama sad srećno na tim izborima.

  • Pozdrav,
    Niste objavili da li su i gde prikupljeni potpisi za osnivanje stranke. Dala sam potpis u Nušićevoj, i potpisala sam samo papir za republičke izbore, potpis za osnivanje stranke niko nije ni pomenuo.
    Hvala