Saopštenje

Gde je DJB prikupljao potpise

U svetlu rasprave koja se poslednjih dana vodi u javnosti, a povodom raskrinkavanja načina na koji su liste koje za sebe tvrde da su opozicija prikupila nestvarno veliki broj potpisa podrške za parlamentarne liste u opštinama u kojima nisu podnete kandidature za lokalne izbore, DJB želi da upozna javnost sa podacima o tome na kojim lokacijama je prikupio koliko potpisa.

Suverenisti DJB počeli su 12. maja sa prikupljanjem potpisa za republičke, pokrajinske i lokalne izbore u Srbiji, kao i potpise za osnivanje stranke.

Na teritoriji cele Srbije za izlazak na parlamentarne izbore ukupno je prikupljeno 11.681 potpis.

Beograd

Na Opštini Voždovac, prikupljali smo potpise na dve lokacije – Vojvode Stepe 99 i na Bulevaru oslobođenja 20. Na tim lokacijama, prikupili smo 501 potpis za republiku. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

Na Opštini Vračar, potpise smo prikupljali na tri lokacije: Maksima Gorkog 20, Novopazarska 40 i ispred zgrade Opštine, Njegoševa 77. Ukupno smo prikupili 534 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa.

Na Opštini Zvezdara, aktivisti DJB prikupili su 366 potpisa, na tri lokacije: Marka Oreškovića 7, Bulevar kralja Aleksandra 81 i ispred zgrade Opštine Zvezdara. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

U Opštini Zemunu smo prikupili 340 potpisa na tri lokacije: Prvomajska 16, Trg Branka Radičevića 4 i Štrosmajerova 4. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

Na Opštini Novi Beograd, potpise smo prikupljali na dve lokacije: Bulevar Zorana Đinđića 70 i u Starom Merkatoru, a prikupili smo ukupno 705 potpisa. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

Na Opštini Palilula, potpise smo prikupljali u 27. marta 41 i u Borči, Save Maleševića 47. Ukupno je prikupljeno 775 potpisa. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

Na Opštini Rakovica, potpise smo prikupljali u T.C. Bazar i na Vidikovačkoj pijaci, a prikupljeno je 351 potpis. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

Na Opštini Savski venac, potpise smo prikupljali u Brankovoj 21 i na Senjaku, Koste Glavinića 2 gde je prikupljeno 176. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa.

Na Opštini Stari gradu, potpise smo prikupljali na tri adrese: Knez Mihailova 17, Nušićeva 27 i Kralja Petra 80. Prikupili smo ukupno 1381 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa. Tek svaki deseti potpis iz Knez Mihajlove je sa Starog grada. U Knez Mihajlovoj smo sakupili veliki broj potpisa za lokalne beogradske liste iz drugih opština.

Na Opštini Čukarica, potpise smo prikupljali u Požeškoj, T.C. “City hall” i u Železniku u T.C. “Lola”. Prikupili smo ukupno 703 potpisa. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

U Opštini Lazarevac, u Karađorđevoj 44, prikupili smo 227 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa

U Opštini Sručin, u T.C. “Šećer sokak”, prikupljeno je 63 potpisa.

Vojvodina:

U Novom Sadu, potpise smo prikupljali na tri lokacije: Trg republike 11, Jevrejska 14a i na Keju žrtava racije 4. Prikupili smo ukupno 669 potpisa. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

U Zrenjaninu, potpise smo prikupljali u Pupinovoj 2 i u MZ Veljko Vlahović, a ukupno je prikupljeno 823 potpisa. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

U Vršcu, potpise smo prikupljali u Dvorskoj 46 gde je prikupljeno 260 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa

U Pančevu je prikupljeno 328 potpisa na tri lokacije: Vojvode Radomira Putnika 17, Trg kralja Petra kod zgrade Opštine i Nemanjina 8. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

U Subotici, potpise smo prikupljali na Trgu cara Jovana Nenada 15 gde smo prikupili 123 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa.

U Sremskoj Mitrovici, u Ćire Milekića 14, prikupljeno je 114 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa.

U Somboru je prikupljeno 110 potpisa na dve lokacije: Pariska 4 i Staparski put 5. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa.

U Kuli, na lokaciji Maršala Tita 242, prikupljeno je 32 potpisa. Nismo sakupljali potpise za lokalnu listu, samo za pokrajinsku.

U Plandištu je prikupljeno 40 potpisa. Nismo sakupljali potpise za lokalnu listu, samo za pokrajinsku.

U Bačkoj Palanci je prikupljeno 44 potpisa. Nismo sakupljali potpise za lokalnu listu, samo za pokrajinsku.

Južna Srbija:

U Nišu smo potpise prikupljali na dve lokacije: Sedmog jula 28 i Vojvode Gojka 80. Ukupno smo prikupili 755 potpisa. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

U Aleksincu, u Sali opštinskog komiteta, prikupili smo 41 potpis. Nismo sakupljali potpise za lokalnu listu.

U Bosilegradu je prikupljeno 99 potpisa. Potpise je organizovao i prikupio simpatizer.

U Vranju je prikupljeno 79. Nismo sakupljali potpise za lokalnu listu.

Istočna Srbija:

U Požarevcu, potpise smo prikupljali na lokaciji Lole Ribara 36/2, u Kostolcu, Kličevcu i Barama, gde je prikupljeno ukupno 414 potpisa. U isto vreme smo sakupili i potpise za izlazak na lokalne izbore.

U Smederevu, potpise smo prikupljali u T.C. “Danubius”, gde je prikupljeno 75 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa.

U Knjaževcu, na adresi Jove Kursule 7a, prikupljen je 61 potpis. Nismo sakupljali potpise za lokalnu listu.

U Zaječaru, na adresi Hajduk Veljkova 7, prikupljeno je 122 potpisa. Nismo sakupljali potpise za lokalnu listu jer nisu raspisani lokalni izbori.

U Majdanpeku, potpise smo prikupljali ispred zgrade Opštine, gde smo prikupili 54 potpisa. Nismo sakupljali potpise za lokalnu listu.

U Boru, u ulici Moše Pijade 38, prikupljen je 41 potpis. Nismo sakupljali potpise za lokalnu listu.

Zapadna i centralna Srbija:

U Kragujevcu, Kralja Aleksandra Karađorđevića 122, prikupljeno je 477 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa.

U Kraljevu, na adresi Cara Lazara 9, prikupljeno je 163 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa.

U Šapcu, u ulici Vlade Jovanovića 7, prikupljeno je 229 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa.

U Paraćinu, u Kralja Petra prvog 53, prikupljeno je 123 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa.

U Kruševcu, u ulici Majke Jugovića 11, prikupljeno je 133 potpisa. U isto vreme smo sakupljali i potpise za izlazak na lokalne izbore, ali nismo uspeli da prikupimo dovoljan broj potpisa.

U Ćićevcu, prikupili smo 60 potpisa. Potpise je sakupio simpatizer samostalno.

U Užicu, na adresi Dimitrija Tucovića 93, prikupljeno je 57. Nismo sakupljali potpise za lokalne izbore.

DJB je, prema usmenim tvrdnjama Javnobeležničke komore, DJB je imao ubedljivo najviše sati notara za prikupljanje potpisa.
Nadamo se da će ovi podaci podstaći i sve ostale liste da objave gde su prikupile potpise, koliko potpisa i ko im je prikupljao potpise.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Svaka čast za trud i očiglednost u radu. I pored svega što se dešavalo sa DJB i uprkos svemu najbolji ste i najracionalniji izbor ako se već čovek odluči da učestvuje u ovom radikalskom cirkusu.
    Glasove koje sada dobijete biće “tvrdo jezgro” i ako prođete cenzus sledeći krug ste najverovatnije na dvocifrenom procentu.

  • Iskreno se nadam sve boljim rezultatima. I da će se jednog dana pitati ljudi kao što ste vi. Iskreno mislim da sa vašim stavom možemo napraviti bolje stanje u našom državi. Pozdrav

  • Sjajan utisak ostavlja ovako transparentan pristup prikupljanju potpisa. Saša Radulović je bio maestralan u Utisku nedelje, kada je raskrinkavao institucionalizovan sistem muvačine oko skupljanja potpisa, koji su čak i neki bivši kadrovi DJB (naprimer Ljupka Mihajlovska) bez stida na društvenim mrežama predstavljali kao nešto normalno.
    Odustajanje DJB od bojkota u samom finišu je bila greška za koju nema dobrog izgovora, ali samo to što ste “isterali poentu” vezano za truo sistem kandidovanja lista i potpisa, u velikoj meri vaše delovanje opravdava.

    Kamo sreće da ste ovako transparentni, kao sada po pitanju potpisa, bili i po pitanju uređenosti internih organa i finansija, u ono doba kada ste bili snažan pokret sa potencijalom prerastanja u stranku. Sada je dockan za mnoge glasove (uključujući i moj), jer na izbore opet izlazi grupa građana gde se inokosno raspolaže finansijama, a ne uređena stranka.

    Nedostaje mi onaj DJB koji je raskrinkavao truo sistem na svim nivoima u Srbiji. Ovo što imate sada, bistrenje svetske geostrateške politike sa pretenzijom da ćete baš vi prepoznati prave prilike za Srbiju u globalnim geostrateškim igrama, malo mi je smešno. Kao što je Rambo Amadeus davno napisao, visokoparna geostrateško-politička razmatranja iz rakursa male Srbijice su nivo za prosečnu platu ispod 500 eura, da ne kažem nivo Vučićevih birača. Za ljude sa primanjima od više hiljada eura, recimo one privrednike koji su nekada davno trebali da budu motor razvoja DJB-a, daleko su bitnije teme uređenosti sistema, njegove nadgradnje i podizanja opšteg nivoa društvenog razvoja. A time je DJB nekako prestao da se bavi i preorijentisao se na tautologije tipa “Globalni bankari su derikože i kradu”. Tačno, a šta sad s tim?

    Ne možete vi bez Vučićevih resursa retorikom preoteti Vučićeve birače. To je elementarno, večno važi princip Marka Tvena da budalu ne možeš pobediti spuštanjem na njegov nivo, jer te on u tom blatu i glibu garantovano dobija na svoje iskustvo.
    Pa u skladu sa svim ovim izrečenim, vama sad srećno na tim izborima.

  • Pozdrav,
    Niste objavili da li su i gde prikupljeni potpisi za osnivanje stranke. Dala sam potpis u Nušićevoj, i potpisala sam samo papir za republičke izbore, potpis za osnivanje stranke niko nije ni pomenuo.
    Hvala