VIDEO Косово и Метохија

(Видео) Порука гласачима СНС поводом ултиматума за КиМ

“Поштовани грађани Републике Србије, ово је дневно обраћање нацији Председништва Доста је било из хола Народне скупштине. Јуче смо чули да ће Влади Републике Србије у четвртак, то је сутра, бити уручен ултиматум, правно обавезујући споразум са приштинском квази државом. Ово је немачка политика на Балкану. Влада Републике Србије, држава Србија, морала би да одбије тај ултиматум. Ако то не буде урадила Влада и ако случајно зарад останка на власти буде прихватила тај ултиматум или неку његову верзију, тај ултиматум ће оборити народ на улици и тада ће са тим народом бити и гласачи власти и полиција и војска.

Тако да апелујемо на власт да уради оно што је у државном и националном интересу, да одбије овакав ултиматум. Србија никада у својој историји није прихватала ултиматуме. Како смо дошли у ову позицију, ово је сад нешто о чему власт треба добро да размисли. Власт је систематски радила на уништењу свих институција система, пре свега на уништењу кредибилитета Народне скупштине. Од Скупштине је направила Фарму, од демократије је направила ругло, потпуно искључила опозицију из јавног дискурса, из јавног разговора о будућности Србије, о тешким питањима која стоје пред нама и на тај начин себе оголила и остала сама, без икакве подршке икога. Кад неко то тако уради, онда се стави на ветрометину великих сила које онда преко власти у ствари поништавају државне и националне интересе Републике Србије. Ово би морало бити наук, не само за ову странку која је на власти, него и за све друге странке које су се, кад су биле на власти, понашале врло слично.

Демократија, вишепартијски систем, плурализам, владавина права служе за одбрану државних и националних интереса. Не странка на власти, не један човек, него цело друштво, које се споразумело око тога који су нам национални интереси, шта су нам циљеви и онда цело друштво, цео народ је уједињен око тога. А по неким другим питањима се онда разликујемо, имамо нормалан, културан дијалог у коме одлучујемо о тим разликама. Након што је практично уништила демократију – то је радила и претходна власт, да будемо исправни око тога, и она пре тога, ево тридесет година већ , уништавали су опозицију, уништавали демократију и вишестраначје у Србији – спровели су фалсификоване изборе. Очигледно је да је власт пре ових избора добила подршку Европске уније и Берлина, који су им рекли да ће без обзира на резултат ових избора и без обзира на бојкот, да ће им признати изборе.

Међутим, власт онда мора да испуни оно што Берлин од њих очекује и то на нам управо долази на наплату сада. Главни фокус немачке политике у Србији данас је да пронађе начин да отцепи Косово и Метохију од Републике Србије. То неће моћи! Након фалсификовања избора, када смо их ухватили у фалсификату, доказали да су фалсификовали записнике и да на основу фалсификованих записника желе да дођу до трочетвртинске већине у Скупштини, власт је морала да иде да цвили код Макрона и Меркелове да јој признају те и такве фалсификоване изборе. Берлин је очигледно спреман да то уради, оно што тражи од Републике Србије је да прихвати ултиматум, правно обавезујући споразум са приштинском квази државом и практично прихватање те државе у Уједињене нације. Као што рекох, овај ултиматум мора бити одбијен. Једна од важнијих ствари око овога коју треба да научимо је и питање бојкота избора.

Оно што нам је очигледно је да опозиција, која је пасивно бојкотовала ове изборе, која није хтела да контролише изборе, која је седела са стране, изгледа као да су део договора, изгледа као да су оћутали све ово не би ли Берлин постигао овај циљ, односно довео Србију у позицију у којој се налази данас. Сви медији су ћутали о томе, елита ћути о томе, ми говоримо о томе ево из хола Народне скупштине. И говоримо већ дуже времена. Порука за гласаче СНС-а и гласаче СПС-а, за гласаче власти: ми знамо да сте ви патриоте, ми знамо да ви мислите да ова власт најбоље штити националне и државне интересе, ми знамо да не знате да ова власт спроводи политику Берлина на Балкану, да спроводе немачку политику и да нас претварају у немачку колонију јефтине радне снаге. Ми знамо да ви не желите то, али још увек верујете власти. Ево сад долазимо на наплату свега тога, треба добро да обратите пажњу.

Ви мислите да власт некако игра између великих сила и проналази линију која је најбоља по интересе Србије, а у ствари власт води немачку политику, барем је водила до сада. Свет се променио, запад више не постоји. Оно што смо звали западом је био глобалистички запад. Ако се вратите само мало назад у историју, у време другог светског рата, видећете да ни тада запада није било, био је подељен међу собом. Данас геополитичка подела света изгледа овако: имамо на једној страни суверенисте, а ту вам је и Трампова Америка и Русија и Велика Британија, и с друге стране глобалисте, а ту су вам Немачка, Европска унија и Кина. Србија се налази на погрешној страни ове геополитичке поделе, налазимо се на страни глобалиста. Историјски, Србији је место међу суверенистима.

Тако да, поштовани гласачи СНС-а, извршите притисак на власт да схвате да морају да одбију овај ултиматум и да морамо Србију да вратимо где јој је место – међу суверенисте. Према томе, очекујемо од вас, пошто сте патриоте и знамо да јесте, да добро обратите пажњу на ово и учините притисак на вашу странку да не подлегне ултиматуму. Порука за све који су бојкотовали изборе: Када имате килав пасиван бојкот, доводите целу државу у опасност. Србија је ушла у велику опасност сада, власт је себе довела на ветрометину где, практично је, плен немачке политике која гура да потпише правно-обавезујући споразум са приштинском квази државом. То не смемо да дозволимо. Када буду хтели да конституишу ову фалсификовану Скупштину са фалсификованим посланицима, ми ћемо бити на улици, бићемо испред Народне скупштине, блокираћемо овај Дом да не дозволимо фалсификат.

Позивамо и све вас да нам се придружите. Не због Доста је било, јер ово није о нама, ово није ни о мени, ни о било коме од нас, ово је о свима нама, ово је одбрана наше народне суверености, одбрана наше демократије, одбрана владавине права. За то морамо да се изборимо и да научимо да овакве експерименте више никада у будућности не радимо. Промена власти у Србији мора да се дешава на изборима оловком. А када власт не жели да прихвати изборну вољу грађана, онда морамо улицом да је натерамо да то и учини. Власт ће морати да пада оловком на изборима. Још једном да поновим, власт у Србији би морала да одбаци ултиматум Европске уније и Брисела у вези са правно-обавезујућим споразумом са приштинском квази државом, Вашингтон и Москва имају потпуно другачије планове, Вашингтон говори о економском повезивању Косова и Метохије са остатком Србије.

Москва има друге планове. Због чега би власт журила у наручје Немачке и Кине? Ваља нам одбранити Србију, Европска унија је шарена лажа, глобалистички банкарски пројекат који је осуђен на пропаст. Политика пропасти Србије се зове “ЕУ нема алтернативу”. Ту политику морамо да напустимо и да се вратимо на једину политику која има смисла у Србији, једину политику која је у интересу грађана и целог народа Србије, а то је: Само Србија нема алтернативу.

Уколико имате нека питања, изволите.

– Скупштина Града најавила за сутра у Сава центру седницу, па су неке претпоставке да би и конституисање Народне скупштине могло да се одржи управо у Сава центру. Како Ви гледате на то и хоћете ли се окупити онда на два места уколико то буде неопходно и колико људи ћете Ви окупити, а колико очекујете да ће и неке друге политичке партије позвати људе да дођу и сами грађани? Да ли мислите да имате довољан број људи да тако нешто изведете?

– Да вам кажем, колико год људи да изађе то је порука власти. Једним протестом не можете оборити власт, то се никада нигде није десило. Ако се сетимо `96. године када је власт фалсификовала такође изборе, требало је три месеца мирних протеста да би на крају ти избори пали. Додуше, тада су били локални избори. Тако да не могу да одговорим на питање колико људи ће доћи, ми ћемо позвати све људе, позивамо и друге опозиционе лидере и све лидере у Србији да се појаве на том скупу. Ради се о фалсификованој Скупштини, то не смемо да дозволимо. То немам никакве везе са тим да ли је неко прешао цензус или није прешао цензус, не смемо да препустимо народну сувереност. Пратимо помно шта се дешава, очигледно власт крије када ће бити конститутивна седница што је само по себи очигледно потпуно ненормално, а и примерено је да беже из Народне скупштине када хоће да конституишу Скупштину да то раде у Сава центру. Без икакве дилеме, ми ћемо организовати протест и пред Сава центром и биће и протест испред Народне скупштине. Ваља нам пробудити људе да схвате да нам је демократија угрожена, да ово не смемо тек-тако да пустимо.

– Процена највећег дела опозиције да је сада прерано за борбу, да треба сачекати јесен када ће се поклопити криза и највероватније потписивање, њихова процена, плус економска криза, плус, можда, и мало смиривање короне. Ваш коментар.

– Да вам кажем, ја сам ту реченицу “није сада време” слушао током целе приче око бојкота, значи, у децембру прошле године сам сео са лидерима опозиције, били су и Ђилас и Јеремић и Обрадовић и Лутовац и Трифуновић и рекао сам им да морамо да контролишемо изборе. Ако ћемо да радимо бојкот, морамо онда да осигурамо да не покраде изборе. Јер ако буде фалсификовао записнике, добиће излазност како му се свиђа и увешће целу сателит опозицију у Скупштину. Рекли су да није време, нек се он сам игра. Ево погледајте шта је резултат тога. Затим, када је било противуставно уведено ванредно стање, онда су викали да није време сада да причамо о томе, него ћемо после. Према томе, то “није време” је обично сигнал да се пусти да ово све скупа прође. Оно што је посебно забрињавајуће је да је све то што је одрађено под паролом “није време” уствари у интересу Немачке на Балкану и то нас је довело до ултиматума.

Људи не разумеју колико је то озбиљна ситуација. Власт се налази пред озбиљним проблемом зато што зна да су њихови гласачи патриоте, они мисле да ни под којим условима неће издати националне интересе ако потпишу неки такав документ, изгубиће власт и то од својих бирача. Тако да се налази у тешкој позицији. Морамо сви да схватимо да је ово наша држава, ово није нека тамо држава и нека тамо влада, па да ми можемо одавде из фотеље да седимо и кажемо “хајде да сачекамо да видимо како ће бити”. Једном када се неке ствари десе, то се тешко враћа назад. Знам да је неугодно људима, лето је, вруће је, па хајде да сачекамо боље услове. То “хајде да сачекамо боље услове” ми више звучи “хајде да сачекамо да нам Берлин да дозволу, па да и ми нешто покренемо”.

Хвала.

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Najgora stvar je da se opozicione partije ostrve jedna na drugu. Nisam član ni jedne partije ali sam aktivan i pratim sve. Kažete “pasivno posmatrala izbore kao da su u nekom dogovoru”, a zašte ne kažete “oni su procenili da izbore treba bojkovati”, a mi smo procenili “da na njih treba izaći” i ako smo bili svesni unapred da će biti pokradeni i šta ste dobili. Ni želbe, ni molbe, ni vreće ni listići ništa vam ne pomaže jer oni rade ono što smo svi znali unapred. Sada treba udružiti snage i skinuti ZLO bez prozivke jednih i drugih jer time nas samo razjedinjujete A JA HOĆU DA SRUŠIMO VUČIĆA, a onda da glasam za DJB itd.