Косово и Метохија Саопштењe

Немачка јуче одложила ултиматум Србији за КиМ за после конституисања ФАЛСИФИКОВАНЕ скупштине

Немачка, која је преузела председавање Европском унијом, је јуче одложила објављивање нацрта правно обавезујућег споразума између Србије и приштинске квази државе чији је једини циљ признање и столица за Приштину у УН.

Одлагање ултиматума је тактички потез Немачке. Немачка ће сачекати конституисање ФАЛСИФИКОВАНЕ скупштине у којој СНС треба да добије ФАЛСИФИКОВАНЕ посланике и ¾ већину, након чега власт више неће имати ниједан изговор да потпише оно што је обећала Берлину у замену за подршку у последњих осам година. ЕУ и Берлин у свему подржавају послушну власт у Београду. Главни разлог те подршке је спремност власти да жртвује државне и националне интересе зарад опстанка на власти.

Подсећамо да су Меркелова и Макрон 10. јула објавили заједничко саопштење у коме су казали да су се Вучић и Хоти договорили, на видео самиту о “односима Србије и Косова”, да “нормализују односе” и да та нормализација подразумева потписивање “коначног свеобухватног правно обавезујућег споразума”. Немачка је припремила нацрт овог споразума, очигледно га већ договорила са актерима, сатерала Вучићеву власт у ћошак и чека најповољнији тренутак да стави ултиматум на сто.

Пасиван бојкот избора је био огромна грешка која је ставила Србију на ветрометину великих сила. Немачка је директно подстицала пасиван бојкот. Уништавањем демократије и медијским гушењем опозиције, власт је изложила Србију великој опасности. Уместо да власт има подршку целог народа, позиције и опозиције, Народне скупштине и свих институција система у одбрани националних и државних интереса, посебно у одбрани Косова и Метохије, власт је остала сама на ветрометини и тргује тим интересима зарад останка на власти.

Најбољи начин да одбранимо државне интересе је да ОБОРИМО ФАЛСИФИКОВАНЕ ИЗБОРЕ. На тај начин власт губи скупштину и владу и нема право на било какав потпис. ДЈБ организује протест који ће се одржати у недељу 2. августа од 20 часова испред Народне скупштине. Присутнима ће се обратити председник ДЈБ Саша Радуловић. Овај протест је припрема протеста блокаде Народне скупштине у време конституисања ФАЛСИФИКОВАНЕ скупштине чији датум и време још нису објављени.

Прочитајте још и:

Француска и Немачка: Вучић и Хоти сложили се да нормализују односе уз постизање споразума

(Видео) Порука гласачима СНС поводом ултиматума за КиМ

Србија мора одбити ултиматум Брисела о одрицању од Косова и Метохије

ДЈБ предао Скупштини предлог Закона о КиМ

Законом о референдуму СНС и СПС припремају терен за предају Косова и Метохије

Испразна представа СНС о КиМ у Скупштини

Да ли Вучић припрема јавност за предају КиМ?

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Apsolutno saglasan sa svim što Pokret radi da bi se sprečilo,da se na osnovu falsifikovanih izbora,formiraju novi organi vlasti Srbije!
    Pa u ovoj zemlji ništa nevalja i postojeća vlast treba da ode!
    Prelazna skupština ,lex specijalis i tehnička vlada pa odpočetka natenane!
    Ovo je jedinstvena šansa,SAD ILI NIKAD!

  • Мислим да је наш проблем много комплекснији него што га приказује ДЈБ. Кина која вето у СБ условљава путем свиле и ресурсима. Даље, Русија се у глобалној подели карата понаша “пишкићу, какићу”. Много је економски зависна од Немачке и Турске, а тврди и пазар око Крима “непоколебљивим” ставом према КиМ. После “не можемо ми бити већи Срби…” Покушај Трампове администрације да у косовској заврзлами приграби неки поен пред долазеће изборе за Брисел и Москву било је прст у око. Берлин би да потпуно овлада Балканом, пуни џепове Кремљу а има сигурицу под кишобраном НАТО, који је де факто на грбачи Вашингтона. Вашингтон драматично наоружава Варшаву и традиционалисте. Париз је у челичном загрљају глобалиста који и не хају ко је Француску два светска рата спашавао. Тако да је свет у једној пат- позицији. Где смо ту ми, после сулуде комунистичке политике несврстаности и нео- комунистичке неутралности? Политике ” свачији друг, ничији пријатељ” Ако већ Вучићев режим, погледује на све четири стране света, неби лоше било да у овим критичним моментима за Србију поприча и са Лондоном. Они се пословично праве луди а све, све знају. Можда има нешто, неки интерес који се преклапа. Не заборавимо, код распада Југославије (они обе створили) два кључна српска мудраца др Рашковић, др Кољевић били су ђаци њихове, британске дипломатије. Обојица су били у немилости УДБ-е. Крајишници на жалост, тек када су све изгубили схватили ко је био др Јован Рашковић и “перископ”, људи који виде преко брда. Велике историјске грешке вуку тешке последице. Ако би режим, за шаку Јудиних сребрењака издао Лазара и Колевку, Кина и Русија ће само пилатски опрати руке, али авај…ништа не решава, нити ће Вучић остати на власти, нити ће немачки апетити стати. Са клупе, у игру ускачу ” бојкоташи”, Србија поново иде у добром правцу само супротном смеру од Војводства. Шта чинити? Шта и увек у историји, сачекати, стати на лопту, шта и “Звезда” у Барију, тежак бункер и контра. Ми два паса не можемо повезати између себе.

  • Pasivan bojkot izbora je bio ogromna greška…?!?

    А учествовање на лажним изборима је прави потез? Али, стварно!?!