Kosovo i Metohija Saopštenje

Nemačka juče odložila ultimatum Srbiji za KiM za posle konstituisanja FALSIFIKOVANE skupštine

Nemačka, koja je preuzela predsedavanje Evropskom unijom, je juče odložila objavljivanje nacrta pravno obavezujućeg sporazuma između Srbije i prištinske kvazi države čiji je jedini cilj priznanje i stolica za Prištinu u UN.

Odlaganje ultimatuma je taktički potez Nemačke. Nemačka će sačekati konstituisanje FALSIFIKOVANE skupštine u kojoj SNS treba da dobije FALSIFIKOVANE poslanike i ¾ većinu, nakon čega vlast više neće imati nijedan izgovor da potpiše ono što je obećala Berlinu u zamenu za podršku u poslednjih osam godina. EU i Berlin u svemu podržavaju poslušnu vlast u Beogradu. Glavni razlog te podrške je spremnost vlasti da žrtvuje državne i nacionalne interese zarad opstanka na vlasti.

Podsećamo da su Merkelova i Makron 10. jula objavili zajedničko saopštenje u kome su kazali da su se Vučić i Hoti dogovorili, na video samitu o “odnosima Srbije i Kosova”, da “normalizuju odnose” i da ta normalizacija podrazumeva potpisivanje “konačnog sveobuhvatnog pravno obavezujućeg sporazuma”. Nemačka je pripremila nacrt ovog sporazuma, očigledno ga već dogovorila sa akterima, saterala Vučićevu vlast u ćošak i čeka najpovoljniji trenutak da stavi ultimatum na sto.

Pasivan bojkot izbora je bio ogromna greška koja je stavila Srbiju na vetrometinu velikih sila. Nemačka je direktno podsticala pasivan bojkot. Uništavanjem demokratije i medijskim gušenjem opozicije, vlast je izložila Srbiju velikoj opasnosti. Umesto da vlast ima podršku celog naroda, pozicije i opozicije, Narodne skupštine i svih institucija sistema u odbrani nacionalnih i državnih interesa, posebno u odbrani Kosova i Metohije, vlast je ostala sama na vetrometini i trguje tim interesima zarad ostanka na vlasti.

Najbolji način da odbranimo državne interese je da OBORIMO FALSIFIKOVANE IZBORE. Na taj način vlast gubi skupštinu i vladu i nema pravo na bilo kakav potpis. DJB organizuje protest koji će se održati u nedelju 2. avgusta od 20 časova ispred Narodne skupštine. Prisutnima će se obratiti predsednik DJB Saša Radulović. Ovaj protest je priprema protesta blokade Narodne skupštine u vreme konstituisanja FALSIFIKOVANE skupštine čiji datum i vreme još nisu objavljeni.

Pročitajte još i:

Francuska i Nemačka: Vučić i Hoti složili se da normalizuju odnose uz postizanje sporazuma

(Video) Poruka glasačima SNS povodom ultimatuma za KiM

Srbija mora odbiti ultimatum Brisela o odricanju od Kosova i Metohije

DJB predao Skupštini predlog Zakona o KiM

Zakonom o referendumu SNS i SPS pripremaju teren za predaju Kosova i Metohije

Isprazna predstava SNS o KiM u Skupštini

Da li Vučić priprema javnost za predaju KiM?

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Apsolutno saglasan sa svim što Pokret radi da bi se sprečilo,da se na osnovu falsifikovanih izbora,formiraju novi organi vlasti Srbije!
    Pa u ovoj zemlji ništa nevalja i postojeća vlast treba da ode!
    Prelazna skupština ,lex specijalis i tehnička vlada pa odpočetka natenane!
    Ovo je jedinstvena šansa,SAD ILI NIKAD!

  • Mislim da je naš problem mnogo kompleksniji nego što ga prikazuje DJB. Kina koja veto u SB uslovljava putem svile i resursima. Dalje, Rusija se u globalnoj podeli karata ponaša “piškiću, kakiću”. Mnogo je ekonomski zavisna od Nemačke i Turske, a tvrdi i pazar oko Krima “nepokolebljivim” stavom prema KiM. Posle “ne možemo mi biti veći Srbi…” Pokušaj Trampove administracije da u kosovskoj zavrzlami prigrabi neki poen pred dolazeće izbore za Brisel i Moskvu bilo je prst u oko. Berlin bi da potpuno ovlada Balkanom, puni džepove Kremlju a ima siguricu pod kišobranom NATO, koji je de fakto na grbači Vašingtona. Vašington dramatično naoružava Varšavu i tradicionaliste. Pariz je u čeličnom zagrljaju globalista koji i ne haju ko je Francusku dva svetska rata spašavao. Tako da je svet u jednoj pat- poziciji. Gde smo tu mi, posle sulude komunističke politike nesvrstanosti i neo- komunističke neutralnosti? Politike ” svačiji drug, ničiji prijatelj” Ako već Vučićev režim, pogleduje na sve četiri strane sveta, nebi loše bilo da u ovim kritičnim momentima za Srbiju popriča i sa Londonom. Oni se poslovično prave ludi a sve, sve znaju. Možda ima nešto, neki interes koji se preklapa. Ne zaboravimo, kod raspada Jugoslavije (oni obe stvorili) dva ključna srpska mudraca dr Rašković, dr Koljević bili su đaci njihove, britanske diplomatije. Obojica su bili u nemilosti UDB-e. Krajišnici na žalost, tek kada su sve izgubili shvatili ko je bio dr Jovan Rašković i “periskop”, ljudi koji vide preko brda. Velike istorijske greške vuku teške posledice. Ako bi režim, za šaku Judinih srebrenjaka izdao Lazara i Kolevku, Kina i Rusija će samo pilatski oprati ruke, ali avaj…ništa ne rešava, niti će Vučić ostati na vlasti, niti će nemački apetiti stati. Sa klupe, u igru uskaču ” bojkotaši”, Srbija ponovo ide u dobrom pravcu samo suprotnom smeru od Vojvodstva. Šta činiti? Šta i uvek u istoriji, sačekati, stati na loptu, šta i “Zvezda” u Bariju, težak bunker i kontra. Mi dva pasa ne možemo povezati između sebe.

  • Pasivan bojkot izbora je bio ogromna greška…?!?

    A učestvovanje na lažnim izborima je pravi potez? Ali, stvarno!?!