Saopštenje

Sve odluke falsifikovane skupštine biće ništavne

Nakon što je falsifikovala zapisnike na izborima 21. juna, vlast je danas istrajala u svojoj nameri da konstituiše falsifikovanu skupštinu sa falsifikovanim poslanicima. Sve odluke takve skupštine biće ništavne i u budućnosti pravno poništene.

Osnovni pravni postulat je: Pravo ne može nastati na nepravu. Vlast je falsifikovala zapisnike sa biračkih mesta. To je krivično delo. Na osnovu rezultate krivičnog dela su RIK i Upravni sud pravnim nasiljem “verifikovali” falsifikovane izbore. Sve odluke RIK-a i presude Upravnog suda su bazirane na falsifikatima, uključujući i proglašenje konačnih rezultata izbora i dodela mandata falsifikovanim poslanicima. Danas nije konstituisan nov saziv Narodne Skuptšine, već je konstituisana prva falsifikovana skupština u istoriji Srbije. Sve odluke takve falsifikovane skupštine su pravno ništave.

DJB je falsifikovane izbore pravno oborio i dokazao da je vlast do tročetvrtinske većine na izborima došla zahvaljujući masovnom falsifikovanju zapisnika na biračkim mestima. Urušivši sve državne institucije i marginalizujući opoziciju kroz medijski mrak, vlast se sada našla na vetrometini svetskih sila i zarad njihovog prihvatanja rezultata ovako falsifikovanih izbora, spremna je da trguje državnim interesima zarad ostanka na vlasti. Račun za to je već ispostavljen: Brisel i Berlin očekuju da vlast potpiše pravno-obavezujući sporazum sa Prištinskom kvazi-državom.

DJB upozorava vlast da ne pokušava da trguje nacionalnim i državnim interesima radi sebičnog samoodržanja na vlasti. Nikakve odluke falsifikovane skupštine o odricanju od Kosova i Metohije neće imati pravnu snagu, jer su ih doneli falsifikovani poslanici koji su mandat “dobili” na osnovu ništavih akata RIK-a i Upravnog suda. 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Podrška za Dosta je bilo!

    Hteo bih da postavim pitanja g. Vojinu Biljiću pošto je pravnik.
    Da li bi moglo da se sad podnesu krivične tužbe protiv svih 250 lažno imenovanih poslanika Narodne skupštine pošto su to fizička lica koja su ušla u zgradu Narodne skupštine i sami sebe predstavljaju kao narodne poslanike? Može li se prijava podneti i protiv onih lica koja su navela tih 250 ljudi da uđu u zgradu skupštine da bi se predstavljali kao oni koji drže sednicu Narodne skupštine? Da li bi tužba mogla da se odnosi na uzurpaciju najvišeg organa vlasti u državi?

    S poštovanjem,
    i srdačan pozdrav

  • Svaka cast vama DJB i Sasi Radulovicu. Verujem u vasu neverovatnu energiju da istrajete. Ovo samo vi radite. Kao dipl. pravnik odusevljen sam ovakvim potezima i istrajnoscu. To jednom negde u nekoj sudskoj instanci mora uroditi plodom. Ovakav pravni degenizam se ne moze i ne sme ostaviti bez kazne. Hvala vam!