Државна управа

Часно је бити контролор

За једну државу важна је функција политичког система. Да би један политички систем био исправан, потребно је да се до њега дође на исправан начин. За исправност државног уређења потребни су политички избори, постављени тако, да сви законски параметри, буду испоштовани и регулисани на прави начин.

Са променом политичког система, променио се однос према многим ауторитетима, па самин тим и према неким занимањима. Бити полицајац или комунални инспектор је часно занимање. Часно је бранити своју земљу и бити војник.

За регуларност избора и поштовање законских норми на политичким изборима одговорни су управо контролори. Морамо вратити углед и функцију контролорима на политичким изборима. Одржавање исправности политичког живота једне уређене државе, није посао за дневницу, већ је истински допринос ка функционисању једне савремене државе.

Мира Ракоњац, Заменик координатора ДЈБ Раковица

Ознаке

О аутору

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Sta su kontrolori? Zakon ne poznaje taj izraz. Mozda clanovi birackih odbora? Ne razumem zasto izmisljate nazive legalnih ucesnika u izbornom procesu, valjda da zvuci ,,ozbiljnije” kao nekog kontrolisu vau…