Саопштењe Странка ДЈБ

ДЈБ припрема тужбу против Блица, Данаса и Курира због кампање лажи

Захваљујући разумној и одговорној политици коју ДЈБ заговара у односу на борбу против коронавируса у последњих годину дана, критикујући власт због противуставног укидања права грађана на слободу кретања, образовања и рада, због чега је у буџету Србије направљена рупа од 4 милијарде евра, подршка ДЈБ је значајно порасла међу грађанима Србије. Раст ове подршке је довео ДЈБ у позицију појединачно најјаче опозиционе политичке опције. Као одговор на тај раст, у “медијима” (како онима блиским ЕУ-власти, тако и онима блиским ЕУ-опозицији) покренута је нова кампања лажи, подметања и неосноване дискредитације нашег покрета. Због тога ДЈБ припрема тужбу против Блица, Данаса и Курира.

Ова кампања за циљ има да, због раста подршке нашем покрету, ДЈБ у јавности представи као антиваксере и равноземљаше, трпајући нас у исти кош са нерационалним и маргиналним политичким групацијама којима је пролетос власт прикупљала потписе подршке како би уопште могли да изађу на изборе, јер стварну подршку међу грађанима не уживају.
Блиц, Данас и Курир у својим текстовима ових дана етикетирају Сашу Радуловића, председника ДЈБ, као заговорника антиваксерског покрета у Србији. Свакоме ко има макар мало новинарског интегритета јасно је да покрет ДЈБ није против вакцина. ДЈБ се залаже за контролу фармацеутске индустрије која се данас, на жалост, суштински не контролише, као и за могућност грађана да туже произвођаче вакцина и лекова за све негативне ефекте проузроковане истим.

ДЈБ се бори против медијске хистерије, против затварања привреде и погубне здравствене политике власти која је практично паралисала здравствени систем тако да нам умиру људи не од короне, већ зато што не могу да добију здравствену заштиту у паралисаном здравстевном систему. Корона вирус је опасан за старе и болесне људе, као и људе са тешким здравственим проблемима. Њих је потребно заштити мерама државе, а не малтертирати здраву нацију и тако уништавати привреду. И поред свих ових напада, ДЈБ неће одустати од своје одговорне политике која је у интересу грађана Србије, а не у интересу “медија” који производе хистерију и њихових власника.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар