Saopštenje Stranka DJB

DJB priprema tužbu protiv Blica, Danasa i Kurira zbog kampanje laži

Zahvaljujući razumnoj i odgovornoj politici koju DJB zagovara u odnosu na borbu protiv koronavirusa u poslednjih godinu dana, kritikujući vlast zbog protivustavnog ukidanja prava građana na slobodu kretanja, obrazovanja i rada, zbog čega je u budžetu Srbije napravljena rupa od 4 milijarde evra, podrška DJB je značajno porasla među građanima Srbije. Rast ove podrške je doveo DJB u poziciju pojedinačno najjače opozicione političke opcije. Kao odgovor na taj rast, u “medijima” (kako onima bliskim EU-vlasti, tako i onima bliskim EU-opoziciji) pokrenuta je nova kampanja laži, podmetanja i neosnovane diskreditacije našeg pokreta. Zbog toga DJB priprema tužbu protiv Blica, Danasa i Kurira.

Ova kampanja za cilj ima da, zbog rasta podrške našem pokretu, DJB u javnosti predstavi kao antivaksere i ravnozemljaše, trpajući nas u isti koš sa neracionalnim i marginalnim političkim grupacijama kojima je proletos vlast prikupljala potpise podrške kako bi uopšte mogli da izađu na izbore, jer stvarnu podršku među građanima ne uživaju.
Blic, Danas i Kurir u svojim tekstovima ovih dana etiketiraju Sašu Radulovića, predsednika DJB, kao zagovornika antivakserskog pokreta u Srbiji. Svakome ko ima makar malo novinarskog integriteta jasno je da pokret DJB nije protiv vakcina. DJB se zalaže za kontrolu farmaceutske industrije koja se danas, na žalost, suštinski ne kontroliše, kao i za mogućnost građana da tuže proizvođače vakcina i lekova za sve negativne efekte prouzrokovane istim.

DJB se bori protiv medijske histerije, protiv zatvaranja privrede i pogubne zdravstvene politike vlasti koja je praktično paralisala zdravstveni sistem tako da nam umiru ljudi ne od korone, već zato što ne mogu da dobiju zdravstvenu zaštitu u paralisanom zdravstevnom sistemu. Korona virus je opasan za stare i bolesne ljude, kao i ljude sa teškim zdravstvenim problemima. Njih je potrebno zaštiti merama države, a ne maltertirati zdravu naciju i tako uništavati privredu. I pored svih ovih napada, DJB neće odustati od svoje odgovorne politike koja je u interesu građana Srbije, a ne u interesu “medija” koji proizvode histeriju i njihovih vlasnika.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar