Intervju Politika

Radulović za Politiku: Vlast ne može da sedi na dve stolice i da je malo za suverenost Srbije, a malo za “tutorstvo” EU

Izvor: Politika

Predsednik ”Dosta je bilo” Saša Radulović odgovorio je na pitanje dnevnog lista ”Politika” u vezi sa pristupom koji će DJB imati u najavljenim pregovorima između vlasti i opozicije o stvaranju uslova za održavanje fer i poštenih izbora.

Odgovor Saše Radulovića prenosimo vam integralno u nastavku:

Poštovani gospodine Raduloviću, kako komentarišete najavu da će u dijalogu sa opozicijom, koja neće tutore iz EU, učestvovati Aleksandar Vučić? Šta očekujete od tog dijaloga?

Za očekivati je da razgovorima relevantnih političkih opcija u Srbiji prisustvuju lideri tih opcija. Aleksandar Vučić je predsednik SNS-a i može u razgovorima da učestvuje samo u toj ulozi. Da je podneo ostavku na mesto predsednika SNS-a kada je postao predsednik Srbije, kao što je to učinio njegov prethodnik Tomislav Nikolić, onda bi u ovim razgovorima mogao da bude moderator. Ovako ne.

DJB očekuje od SNS-a i SPS-a da, kao stranke odgovorne za vođenje Srbije u ovom trenutku, organizuju jedan dijalog na jednom koloseku kome će prisustvovati sve relevantne političke opcije. Za taj dijalog, na SNS-u i SPS-su je, da sami odluče da li žele da taj dijalog vodi EU ili žele da zaštite suverenitet države Srbije i da isključe strance iz tih razgovora. DJB smatra da je Srbija suverena zemlja, da smo mi, i pozicija i opozcija, ozbiljni, odrasli i odgovorni ljudi i da nam stranci “tutori” nisu potrebni. 

DJB će učestvovati u svim razgovorima. Pa ako vlast odluči da budu dva koloseka pa SNS i SPS pošalju svoje delegacija na oba koloseka, DJB će prisustvovati razgovorima na oba koloseka i tamo štiti suverenost Srbije i interese građana Srbije za fer i poštenim izborima.

Vlast ne može da sedi na dve stolice i da je malo za suverenost Srbije na jednom koloseku, a malo za “tutorstvo” EU na drugom koloseku.
Od razgovora očekujemo da budu ozbiljni i odgovorni, da na njima učestvuju relevantne političke opcije sa dokazanom podrškom u biračkom telu i da pronađemo dobra, racionalna rešenja za sređivanje biračkog spiska, sprečavanje izbone krađe i nastupe opozicije u medijima, pre svega na RTS; a sve to u interesu demokratije, zaštite izborne volje i suverenosti naroda u Srbiji.

O autoru

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Mogu li ja da citam komentare koje su ostavili ostali citaoci? Ako to nije moguce, onda odustajem, dosta mi je vec cenzure od strane javnog servisa i stetocinske vlasti.