Zdravstvo Ljudska prava Politika Saopštenje

DJB poziva vlast da ukine sve mere zabrane

S obzirom da, za razliku od partijski postavljenih lekara u Kriznom štabu, lekari koji rade neposredno s pacijentima svedoče da su bolnički kapaciteti u Srbiji prepuni građana kojih su se vakcinisali i revakcinisali, jasno je da trenutna zabrana rada ugostiteljskih objekata i škola nema apsolutno nikakvog drugog smisla osim da psihološki stvori utisak da vlast “brine” o stanovništvu. Razloge za porast broja hospitalizacija u Srbiji očigledno treba tražiti u procesu sprovođenja masovne vakcinacije, a ne u kafanama i školama. Ovo je očigledno slučaj širom sveta, a ne samo u Srbiji.

Stoga DJB poziva vlast da hitno ukine sve mere zabrana koje su još uvek na snazi i omogući starijim osnovcima i srednjoškolcima da se vrate u školske klupe na normalnu nastavu, a vlasnicima ugostiteljskih objekata da povrate svoj izvor prihoda, kako bi mogli da izdržavaju svoje porodice i imaju od čega da plate rentu, račune i porez.


Član 13. Ustava Republike Srbije kaže da je fizički i psihički integritet svih nas nepovrediv. Da li će se neko vakcinisati ili ne je lični izbor svih građana i njihovo Ustavom garantovano pravo. Dobro je što je država obezbedila dovoljan broj eksperimentalnih vakcina i da građani imaju izbor da li će se vakcinisati. DJB nije protiv vakcina, ali jeste protiv kampanje propagande, činjenice da se vakcine ne kontrolišu, da farmaceutska industrija nije odgovorna za sve štetne posledice i protiv medijske hajke na ljude koji su odlučili da se ne vakcinišu.

DJB poziva vlast i da objavi tačnu statistiku o broju vakcinisanih i revakcinisanih pacijenata koji se nalaze u bolničkom sistemu Srbije. Javnost Srbije zaslužuje ove informacije.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar