Екологија Саопштењe Странка ДЈБ

Позив на еколошки протест – субота 10. април у 13ч

ДЈБ позива своје симпатизере и све грађане да се придруже еколошком протесту на платоу испред Народне скупштине, ове суботе 10. априла у 13 часова. На протест је позвало Удружење ”Одбранимо реке Старе планине”.

Борба за очување животне средине заједнички је циљ свих грађана Републике Србије. Она представља безбедносни, здравствени, национални и државни интерес и, као таква, не сме бити тема компромиса са великим и малим загађивачима. Реке у Србији се и даље гурају у цеви, а велике иностране компаније и даље измештају прљаву технологију на територију Србије, где загађују наш ваздух, нашу воду и нашу земљу. Време је да станемо у одбрану наших природних богатстава које су наши преци итекако умели да сачувају.

Једино удружени можемо зауставити пропадање животне средине и омогућити одрживу будућност, јер животна средина може да се уништи брзо зарад профита, али ни сто година накнадног чувања неће јој вратити предходна својства и потенцијал. Здравље и будућност целе нације зависи од заштите животне средине.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар