Ekologija Saopštenje Stranka DJB

Poziv na ekološki protest – subota 10. april u 13č

DJB poziva svoje simpatizere i sve građane da se pridruže ekološkom protestu na platou ispred Narodne skupštine, ove subote 10. aprila u 13 časova. Na protest je pozvalo Udruženje ”Odbranimo reke Stare planine”.

Borba za očuvanje životne sredine zajednički je cilj svih građana Republike Srbije. Ona predstavlja bezbednosni, zdravstveni, nacionalni i državni interes i, kao takva, ne sme biti tema kompromisa sa velikim i malim zagađivačima. Reke u Srbiji se i dalje guraju u cevi, a velike inostrane kompanije i dalje izmeštaju prljavu tehnologiju na teritoriju Srbije, gde zagađuju naš vazduh, našu vodu i našu zemlju. Vreme je da stanemo u odbranu naših prirodnih bogatstava koje su naši preci itekako umeli da sačuvaju.

Jedino udruženi možemo zaustaviti propadanje životne sredine i omogućiti održivu budućnost, jer životna sredina može da se uništi brzo zarad profita, ali ni sto godina naknadnog čuvanja neće joj vratiti predhodna svojstva i potencijal. Zdravlje i budućnost cele nacije zavisi od zaštite životne sredine.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar