Здравство Људска права Саопштењe

Министар Лончар да престане да прети противуставном обавезном вакцинацијом

Министар здравља Златибор Лончар све чешће прети грађанима Србије обавезном вакцинацијом и позива се тобоже на “струку која то захтева”. Упозоравамо министра и Владу Републике Србије да се не играју са уставним правима грађана.

Нигде у уређеном свету вакцинација није обавезна. Јавна је тајна да већина лекара не жели да се вакцинише, како у Србији тако и у целом свету. Све вакцине против короне су експерименталне и све имају само привремене дозволе. Добро је да је држава набавила експерименталне вакцине против короне тако да људи који желе да се вакцинишу имају избор. Али је потпуно неприхватљива медијска хајка против људи који не желе да се вакцинишу експерименталним вакцинама, међу којима су и лекаре и медицинско особље.

Осим неколико изолованих држава које као да раде неки масовни експеримент, у огромној већини земаља вакцинишу се углавном људи старији од 50-60 година и људи са другим тешким обољењима, који имају значајно повећан ризик од корона вируса. И у случају вакцина против сезноског грипа, људи млађи од 50-60 година су ретко узимали ту вакцину.

Сврха сваке вакцине је да подстакне тело да генерише антитела без да човек прележи болест. Вакцинација људи који су прележали корону и већ имају антитела која су стекли природним путем нема утемељења нити у једној медицинској или научној пракси. Несхватљиво је да држава не води никакву статистику о томе колико грађана Србије има антитела на корону. Несхватљиво је и да држава нема никакав план да омогући грађанима Србије да провере и ураде IgG тест крви на овај корона вирус. Тест кошта око 2000 динара и његова цена је превисока за огромну већину породица у Србији.

Несхватљиво је и да државни план вакцинације не укључује проверу ефикасности вакцина. Сваки човек који се вакцинисао, морао би да након неколико седмица да провери IgG тестом ниво антитела у крви како би знао да ли је развио имунитет. Ово није апсолутно прецизан начин, али је у огромном броју случајева довољно прецизан.

Несхватљиво је да Србија, за разлику од других озбиљних држава у свету, не води никакву озбиљну статистику о нежељеним реакцијама на различите вакцине укључујући и смртне исходе. Испада да их само у Србији нема.

Несхватљиво је да Србија, за разлику од свих других озбиљних држава у свету, не води и не објављује статистику људи са тешком клиничком сликом и преминулих од последица короне по старосним групама, као и статистику колико људи је преминуло који су имали друге тешке болести и тако информише јавност. На пример, у Швајцарској су преко 98% преминулих били старији од 60 година, преминулих старости између 50 и 60 година било је око 1,5%, док смртни исходи међу свим осталим старосним групама од 0 до 50 година не прелазе 0,5%.

И потпуним лаицима је јасно да је последњи талас обољевања корона вирусом директан резултат масовне вакцинације. Државе које нису имале масовну вакцинацију нису ни имале овај последњи талас који у свим тим државама почиње почетком масовне вакцинације. Несхватљиво је да држава не води статистику о броју оболелих који су се вакцинисали.

Захтевамо да држава, пре свега Министарство здравља и Кризни штаб, престану да плаше грађане, прете да ће им противуставно увести присилну вакцинацију и коначно почну грађанима да дају тачне информације.

https://dostajebilo.rs/blog/2021/04/07/djb-pozdravlja-sporazum-torlaka-za-proizvodnju-ruske-sputnjik-v-vakcine/

https://dostajebilo.rs/blog/2021/04/07/djb-pozdravlja-sporazum-torlaka-za-proizvodnju-ruske-sputnjik-v-vakcine/

https://dostajebilo.rs/blog/2021/03/19/djb-poziva-vladu-da-umesto-onlajn-nastave-za-osnovce-normalizuje-nastavu-za-svu-decu/

https://dostajebilo.rs/blog/2021/03/16/djb-se-ostro-protivi-duboko-stetnim-novim-merama-zatvaranja-privrede/

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар