VIDEO Гостовање

Радуловић за Србин Инфо о кандидату опозиције, националном идентитету и две највеће грешке Србије у новијој историји

Лидер покрета “Доста је било” Саша Радуловић гостовао је у интервјуу на јутјуб каналу Србин Инфо, где је изнео бројне ставове покрета на актуелне теме, а било је речи о историји и националном идентитету Србије као тачки окупљања свих политичких опција, без обзира на страначке боје и припадност.

Осврнувши се на предлог Скупштине слободне Србије (ССС) о томе да се председнички кандидат опозиције изабере тако што ће се организовати “избори унутар опозиције”, па ће кандидат са највећом подршком међу опозиционим бирачким телом бити противкандидат Александру Вучићу на председничким изборима, Радуловић је казао да таква ствар већ постоји и да се она једноставно зове – први круг председничких избора.

Подсетио је да су избори у јуну 2020. године, као и сви пре њих, били фалсификовани и да је ДЈБ то доказао контролом ¼ бирачких места. Радуловић је додао да ниједна друга политичка опција није хтела да учествује у доказивању изборне крађе, а да је то била тема на којој је могла да падне власт. “Теме које обарају власт су теме које резонују код бирачког тела које гласа за власт”, казао је он и констатовао да питања која окупљају искључиво “круг двојке” и изводе их на улицу немају довољан потенцијал да пољуљају позицију режима.

Било је речи о неразумним ковид мерама Владе, са посебним освртом на образовање, где је Радуловић закључио да смо дозволили да због страха за сопствене “животиће”, како је рекао, доводимо у питање образовање и будућност читавих генерација.

“У новијој историји Србија је направила две катастрофалне грешке – потписивање тајне конвенције са Аустроугарском 1881. године од стране кнеза Милана Обреновића и прављење Југославије 1918. године” – изјавио је лидер ДЈБ и образложио ове тврдње низом историјских чињеница које су уследиле иза ових догађаја, а од којих Србија вуче последице све до данас.