Источна Србија Саопштењe

“Криве” стручне службе и ко…. још?

Поводом изјаве Градоначелника Саше Павловића о издавању пољопривредног земљишта Града Пожаревца у Дубравици , а заједно и земљиште легата Љубичева , а у којој најављује покретање дисциплинског поступка и одговорности стручних служби градске управе, истичући следеће:
“Нико од чланова комисије, због чега сам ја изузетно љут и разочаран, од тог јула 2020.године када сам био на функцији заменика градоначелника, није сигнализирао да су предметне парцеле ушле у програм.“, Градски одбор ДЈБ у Пожаревцу изражава став да је сагласан са Градоначелником. Наиме, одговорност јесте на стручним службама и комисијама, али постоји низ питања у вези са тим.

  1. Ко чини стручне службе, или ко су руководиоци стручних служби у градској управи? Заправо, како су постављени на те одговорне професионалне функције? Да ли је Градоначелнику засметало бар мало што се иста особа појављује као закупац у оба спорна случаја која је гле чуда и тада и сада одборник у Градској Скупштини.
    Повероваћемо да је Градоначелник Павловић био у неинформисан за разлику од њега закупац ПП Филип свакако је знао шта лицитира. Зар му није засметало на тренутак да закупљује легат (Љубичево) и земљу без међе (Дубравица).

-Знамо да у Србији страначка чланска карта на конкурсу игра одлучујућу улогу. Чланови Већа добијају задовољење након мандата тако што се постављају за руководиоце стручних служби.

  1. Када су комисије у питању, који је однос чланова из опција на власти и опција опозиције? А можда је још важније питање какав тренд у раду имају чланови владајућих странака? Затим, колико се одборници владајуће већине баве материјалом пред седницу Скупштине Града?
    -Природно је да већина има и у комисијама већину, али није природно да се њихов рад заснива на безпоговорном веровању већу или стручним службама и дизању руке за и кад се не зна о чему се ради. Ми смо на местима одборника и у комисијама да бранимо интересе грађана и Града. Такође, став да само позиција мисли у корист општег добра, а да опозиција ради само зарад политичких поена и да је чине мрзитељи сопственог народа у најмању руку је погрешна.
  2. Питање за крај јесте шта ће Градоначелник и Веће учинити како би предупредио будуће грешке стручних служби. Такође, и да ли ће јавност бити обавештена .
    Може се овде набројати још „грешака“ у раду и стручних и политичких служби. Од немогућности да се неутрошен новац за новогодишњу декорацију преусмери за лечење деце нашег града, преко изјашњавања о власничком праву над пожаревачким Домом здравља, затим, скандалозног Правилника о држању домаћих и дивљих животиња, до оснивања Фонда за лечење наших суграђана у иностранству. Да не набрајамо све на шта је наша одборничка група упозоравала треба да се поразмисли, а Градоначелник нам тада инпутирао да „пљујемо“ интелигенцију нашег града која ради у службама градске управе.
    Оно што забрињава јесте да ли у оваквој расподели моћи власт-опозиција грешке које су се „поткрале“ нису још веће и са далекосежнијим утицајем по интересе нашег Града и суграђана.

У Пожаревцу 11.05.2021
Градски Одбор Доста је Било Пожаревац

Ознаке

О аутору

Владан Аћимовић

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар