Istočna Srbija Saopštenje

“Krive” stručne službe i ko…. još?

Povodom izjave Gradonačelnika Saše Pavlovića o izdavanju poljoprivrednog zemljišta Grada Požarevca u Dubravici , a zajedno i zemljište legata Ljubičeva , a u kojoj najavljuje pokretanje disciplinskog postupka i odgovornosti stručnih službi gradske uprave, ističući sledeće:
“Niko od članova komisije, zbog čega sam ja izuzetno ljut i razočaran, od tog jula 2020.godine kada sam bio na funkciji zamenika gradonačelnika, nije signalizirao da su predmetne parcele ušle u program.“, Gradski odbor DJB u Požarevcu izražava stav da je saglasan sa Gradonačelnikom. Naime, odgovornost jeste na stručnim službama i komisijama, ali postoji niz pitanja u vezi sa tim.

  1. Ko čini stručne službe, ili ko su rukovodioci stručnih službi u gradskoj upravi? Zapravo, kako su postavljeni na te odgovorne profesionalne funkcije? Da li je Gradonačelniku zasmetalo bar malo što se ista osoba pojavljuje kao zakupac u oba sporna slučaja koja je gle čuda i tada i sada odbornik u Gradskoj Skupštini.
    Poverovaćemo da je Gradonačelnik Pavlović bio u neinformisan za razliku od njega zakupac PP Filip svakako je znao šta licitira. Zar mu nije zasmetalo na trenutak da zakupljuje legat (Ljubičevo) i zemlju bez međe (Dubravica).

-Znamo da u Srbiji stranačka članska karta na konkursu igra odlučujuću ulogu. Članovi Veća dobijaju zadovoljenje nakon mandata tako što se postavljaju za rukovodioce stručnih službi.

  1. Kada su komisije u pitanju, koji je odnos članova iz opcija na vlasti i opcija opozicije? A možda je još važnije pitanje kakav trend u radu imaju članovi vladajućih stranaka? Zatim, koliko se odbornici vladajuće većine bave materijalom pred sednicu Skupštine Grada?
    -Prirodno je da većina ima i u komisijama većinu, ali nije prirodno da se njihov rad zasniva na bezpogovornom verovanju veću ili stručnim službama i dizanju ruke za i kad se ne zna o čemu se radi. Mi smo na mestima odbornika i u komisijama da branimo interese građana i Grada. Takođe, stav da samo pozicija misli u korist opšteg dobra, a da opozicija radi samo zarad političkih poena i da je čine mrzitelji sopstvenog naroda u najmanju ruku je pogrešna.
  2. Pitanje za kraj jeste šta će Gradonačelnik i Veće učiniti kako bi predupredio buduće greške stručnih službi. Takođe, i da li će javnost biti obaveštena .
    Može se ovde nabrojati još „grešaka“ u radu i stručnih i političkih službi. Od nemogućnosti da se neutrošen novac za novogodišnju dekoraciju preusmeri za lečenje dece našeg grada, preko izjašnjavanja o vlasničkom pravu nad požarevačkim Domom zdravlja, zatim, skandaloznog Pravilnika o držanju domaćih i divljih životinja, do osnivanja Fonda za lečenje naših sugrađana u inostranstvu. Da ne nabrajamo sve na šta je naša odbornička grupa upozoravala treba da se porazmisli, a Gradonačelnik nam tada inputirao da „pljujemo“ inteligenciju našeg grada koja radi u službama gradske uprave.
    Ono što zabrinjava jeste da li u ovakvoj raspodeli moći vlast-opozicija greške koje su se „potkrale“ nisu još veće i sa dalekosežnijim uticajem po interese našeg Grada i sugrađana.

U Požarevcu 11.05.2021
Gradski Odbor Dosta je Bilo Požarevac

Oznake

O autoru

Vladan Aćimović

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar