Zdravstvo Ljudska prava Obrazovanje Saopštenje

DJB: Ne ucenjujte roditelje. Škole mora biti bez obzira na vakcine.

Izjava ministpa prosvete Ružića da normalizacija nastave u školama od septembra zavisi od procesa vakcinacije odraslih je pokušaj ucene roditelja i još jedno poigravanje sa budućnošću naše dece. Ustav Republike Srbije građanima garantuje podjednako i obavezu redovnog školovanja dece i pravo odraslih da sami odlučuju o sopstvenom zdravlju. Normalna nastava za decu i proces vakcinacije odraslih ne mogu se i ne smeju se dovoditi ni u kakvu vezu.

Posle ucenjivanja vojske i policije, ucenjivanja građana koji ne žele da se vakcinišu da će izgubiti zdravstveno osiguranje, ova najnovija ucena vlasti je prešla sve granice.

Osnovci i srednjoškolci su već žrtvovali godinu i po dana svog obrazovanja na oltar tzv. “borbe protiv koronavirusa” i to više ne mogu nadoknaditi. Deca praktično ne oboljevaju od korona virusa. Pokušaj ucene roditelja kroz najave da bi deca mogla potpuno nepotrebno da žrtvuju još godinu dana učenja i sticanja znanja, kao i neophodne socijalizacije s vršnjacima, krajnje su neodgovorne i prete nesagledivim posledicama.

DJB zahteva od ministra prosvete i Vlade Srbije da prestanu da ucenjuju građane Srbije, da poštuju Ustav i da se ne igraju budućnošću naše dece i pod hitno javnost umire i uvere da će se nastava u osnovnim i srednjim školama od septembra odvijati normalno.

Povezani tekstovi:

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar