Војводина Саопштењe Спорт

Карађорђева смрт

Уколико се не десе велике и значајне промене, врло је могуће да ће утакмица против екипe Паневежиса из Литваније бити последњи међународни меч који ће ФК Војводина играти на свом стадиону „Карађорђе“.

Године и деценије системског немара, аматеризма, злоупотреба, сукоба унутар и око клуба, „пребацивање лоптице“ у погледу надлежности и обавеза одржавања стадиона кулминирале су пре неколико дана, када је од стране УЕФА стигло обавештење да стадион „Карађорђе“ не испуњава неопходне услове за одигравање међународних утакмица што доводи до тога да, у случају пласмана у наредни круг такмичења, ФК Војводина не може бити домаћин на свом стадиону.

Већ извесно време стадион „Карађорђе“, односно парцела на којој се налази, предмет је дискусије. У више наврата најављивана је реконструкција, помињано је измештање на другу локацију и продаја земљишта на ком се стадион тренутно налази, али је, до сада, све то остајало искључиво на најавама, без конкретних потеза. По правилу, као разлог зашто се ништа не дешава навођени су замршени својинско-правни односи на линији Град- ФК Војводина.

Паралелно са борбом за и око „Карађорђа“, трајала је и траје неизвесност и „тихи  рат“ око ФК Војводине. Управе се смењују као на траци, а више нико не може побројати све истакнуте чланове партија на власти, директоре и чланове управних одбора многих јавних предузећа, припадника служби безбедности, лица сумњивих пословних биографија и, коначно, лица осуђиваних за тешка кривична дела који су продефиловали кроз управу клуба.

Данас, Директор ФК Војводина је Душан Бајатовић, истакнути кадар СПС-а, дугогодишњи директор „Србијагас“-а за кога се, недавно, утврдило да се лажно представља као дипломирани економиста. У управи клуба је и начелник регионалног центра БИА-а Никола Васиљевић а до јуче им је друштво правио и осуђивано лице Слободан Милутиновић Снајпер.

О мотивима ангажовања такве лепезе ликова у ФК Војводина можемо само да нагађамо, али је сасвим сигурно да је, част појединцима, најмање искрене емоције према ФК „Војводина“.

Коначан резултат (фудбалским речником речено) ове драме је још увек неизвестан.

Питања која се, сама по себи, намећу су: Чему служи стадион на ком не могу да се играју међународне утакмице и да ли је ово увод у рушење једног од симбола Града, који је на истом месту 97 година?

На крају, а свакако не мање важно је нагласити да је стадион „Карађорђе“ дом Атлетском клубу „Војводина“, а до најављеног атлетског стадиона и дворане смо једнако удаљени као и до новог, модерног, фудбалског стадиона.

Покрет „Доста је било“

Градски одбор Нови Сад

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар