Suverenisti
Suverenisti
VIDEO Pravosuđe

Ustav nam menja Soroš – Teorija zavere ili stvarna opasnost?

Globalna mreža tzv. Fondacija za otvoreno društvo čiji je osnivač i direktor milijarder Džordž Soroš, deluje u preko 120 zemalja sveta finansirajući razne nevladine organizacije. Nekolicina suverenih zemalja među kojima su Rusija i Mađarska su ih proglasile nepoželjnim i neprijateljskim elementima, koji se pod plaštom brige za demokratiju i ljudska prava, bave špijunažom i destabilizacijom.

U januaru 2021. godine, Soroševa fondacija je proslavila čak 30 godina aktivnog rada na teritoriji Srbije: od 1991. godine pa do danas, oni finansiraju razne nevladine organizacije, pojedince među kojima ima novinara i univerzitetskih profesora, medijske kuće, LGBT i manjinske organizacije.

Soroševe fondacije su poznate i po otvorenom podržavanju određenih separarističkih pokreta u svetu, pa je tako sam Soroš 2005. godine izjavio da “Nema alternative davanju priznanja Kosovu”.

Godine 2018. Soroševa fondacija je započela finansiranje Društva sudija Srbije i Udruženja javnih tužilaca Srbije. Iako ovi nazivi zvuče poprilično “državno”, u pitanju su dve nevladine organizacije, koje su pripremile, a potom i predložile izmene Ustava. Iste godine, Soroš mlađi se zahvalio predsedniku Vučiću na podršci koju njegova organizacija ima.

Ova vlast je prvo izmenila Zakon o referendumu tako da ne mora da izađe više od pola glasača da bi on bio važeći, a odmah potom i zvanično raspisala referendum za promenu Ustava po predlogu dve NVO za 16. januar 2022 godine.

Vi prosudite, teorija zavere ili nešto što nam se upravo dešava?

Za kraj, iako su svi ovi podaci dostupni javno na sajtovima pomenutih organizacija, mnogi ljudi na sam pomen imena Soroš krenu da se podsmevaju i zbijaju šale 🙂 Dokle god se svetom širi mišljenje kako je sve to samo neka teorija zavere, Soroš može nesmetano da nameće svoju globalističku agendu.

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar