Саопштењe

Декларацију суверениста након Милана Стаматовића потписали и Јована Стојковић и Чедомир Антић

Председници Доста је било и Здраве Србије Саша Радуловић и Милан Стаматовић су 30. новембра потписали Декларацију суверениста и започели кампању против измена Устава, позивајући грађане да гласају НЕ на референдуму 16. јануара. Њима су се данас придружили Јована Стојковић, председница покрета Живим за Србију и Чедомир Антић председник Напредног клуба.

Власт је, по диктату ЕУ и на крилима бојкота који им је дао практично једнопартијску скупштину, са ¾ гласова, изгласала промене Устава о којима народ ништа не зна и расписала референдум за 16. јануар са питањем “Да ли сте за потврђивање Акта о промени Устава Репулике Србије” без икаквог образложења шта се мења.

Ове промене Устава се тичу правосуђа. Амандмане на Устав није писала власт, наше Министарство правде и Влада, већ су написани у пројекту који је финансирала Сорошева Фондација за отворено друштво у коме су учествовале и Сорошеве невладине организације као што је то YUCOM.

Главна промена је да се судије и тужиоци више неће бирати пред очима јавности у парламенту, већ судије и тужиоци треба да бирају сами себе без икакве контроле јавности. Овакво решење не постоји ни у једној уређеној земљи Европе. Ни Немачка, ни Француска, ни Италија не бирају судије и тужиоце на овај начин већ их, као и Србија, бирају у скупштини. То тако треба и да остане. На страну то што никада није добро да било ко бира сам себе, јер је то увек простор за непотизам и избор подобних и најгорих, ако дозволимо да бирају сами себе далеко од очију јавности, то ће отворити простор за велики политички утицај како у земљи тако и из иностранства. Овакво правосуђе само себе да бира? То је као да детету даш пиштољ да се с њим игра.

Зато је јако важно да оборимо ове уставне промене на референдуму 16. јануара, да као грађани изађемо и заокружио НЕ. Бојкот референдума само помаже власти и ЕУ да им ове уставне промене прођу. Власт је изменила Закон о референдуму тако да им је за успех референдума довољно да имају већину од изашлих бирача. То значи да и ако изађе само сваки пети уписани бирач, довољно је да половина од њих плус 1 гласају “за” и референдум ће проћи.

Декларација суверениста дефинише основе суверенистичке политике у Србији. Политичка подела на суверенисте и глобалисте је у целом свету заменила застарелу поделу на левичаре и десничаре. У основи суверенистичке политике је борба за слободу људи и суверено право народа да управља својом судбином без мешања са стране. Суверенисти су своји на своме, патриоте које највише воле своју земљу, али не мрзе никога.

За разлику од глобалистичке власти и опозиције који мисле да “ЕУ нема алтернативу”, суверенисти мисле да само Србија нема алтернативу, а да су све друго само интереси. Темељ суверенистичке политике је борба за очување Косова и Метохије и Републике Српске, заштита српског народа и идентитета у региону и свету, борба против ковид аусвајса, борба за очување земље, воде и ваздуха, борба против претварања Србије у колонију јефтине радне снаге за немачку индустрију и паркинг за прљаве технологије. То је и борба за јачање домаће привреде и пољопривреде. Суверенисти ће од Србије направити земљу у којој се лепо и радо живи, земљу у којој су наша деца привилегована.

https://dostajebilo.rs/blog/2020/06/14/deklaracija-suverenista/