Saopštenje

Deklaraciju suverenista nakon Milana Stamatovića potpisali i Jovana Stojković i Čedomir Antić

Predsednici Dosta je bilo i Zdrave Srbije Saša Radulović i Milan Stamatović su 30. novembra potpisali Deklaraciju suverenista i započeli kampanju protiv izmena Ustava, pozivajući građane da glasaju NE na referendumu 16. januara. Njima su se danas pridružili Jovana Stojković, predsednica pokreta Živim za Srbiju i Čedomir Antić predsednik Naprednog kluba.

Vlast je, po diktatu EU i na krilima bojkota koji im je dao praktično jednopartijsku skupštinu, sa ¾ glasova, izglasala promene Ustava o kojima narod ništa ne zna i raspisala referendum za 16. januar sa pitanjem “Da li ste za potvrđivanje Akta o promeni Ustava Repulike Srbije” bez ikakvog obrazloženja šta se menja.

Ove promene Ustava se tiču pravosuđa. Amandmane na Ustav nije pisala vlast, naše Ministarstvo pravde i Vlada, već su napisani u projektu koji je finansirala Soroševa Fondacija za otvoreno društvo u kome su učestvovale i Soroševe nevladine organizacije kao što je to YUCOM.

Glavna promena je da se sudije i tužioci više neće birati pred očima javnosti u parlamentu, već sudije i tužioci treba da biraju sami sebe bez ikakve kontrole javnosti. Ovakvo rešenje ne postoji ni u jednoj uređenoj zemlji Evrope. Ni Nemačka, ni Francuska, ni Italija ne biraju sudije i tužioce na ovaj način već ih, kao i Srbija, biraju u skupštini. To tako treba i da ostane. Na stranu to što nikada nije dobro da bilo ko bira sam sebe, jer je to uvek prostor za nepotizam i izbor podobnih i najgorih, ako dozvolimo da biraju sami sebe daleko od očiju javnosti, to će otvoriti prostor za veliki politički uticaj kako u zemlji tako i iz inostranstva. Ovakvo pravosuđe samo sebe da bira? To je kao da detetu daš pištolj da se s njim igra.

Zato je jako važno da oborimo ove ustavne promene na referendumu 16. januara, da kao građani izađemo i zaokružio NE. Bojkot referenduma samo pomaže vlasti i EU da im ove ustavne promene prođu. Vlast je izmenila Zakon o referendumu tako da im je za uspeh referenduma dovoljno da imaju većinu od izašlih birača. To znači da i ako izađe samo svaki peti upisani birač, dovoljno je da polovina od njih plus 1 glasaju “za” i referendum će proći.

Deklaracija suverenista definiše osnove suverenističke politike u Srbiji. Politička podela na suvereniste i globaliste je u celom svetu zamenila zastarelu podelu na levičare i desničare. U osnovi suverenističke politike je borba za slobodu ljudi i suvereno pravo naroda da upravlja svojom sudbinom bez mešanja sa strane. Suverenisti su svoji na svome, patriote koje najviše vole svoju zemlju, ali ne mrze nikoga.

Za razliku od globalističke vlasti i opozicije koji misle da “EU nema alternativu”, suverenisti misle da samo Srbija nema alternativu, a da su sve drugo samo interesi. Temelj suverenističke politike je borba za očuvanje Kosova i Metohije i Republike Srpske, zaštita srpskog naroda i identiteta u regionu i svetu, borba protiv kovid ausvajsa, borba za očuvanje zemlje, vode i vazduha, borba protiv pretvaranja Srbije u koloniju jeftine radne snage za nemačku industriju i parking za prljave tehnologije. To je i borba za jačanje domaće privrede i poljoprivrede. Suverenisti će od Srbije napraviti zemlju u kojoj se lepo i rado živi, zemlju u kojoj su naša deca privilegovana.

https://dostajebilo.rs/blog/2020/06/14/deklaracija-suverenista/

O autoru

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar