Industrija Istočna Srbija Saopštenje

Vučić poslao Železaru Smederevo u stečaj

Iz ugovora o kupoprodaji imovine Železare, koji je objavljen na sajtu Ministarstva privrede, jasno je da se kineskom Hestilu ne prodaje preduzeće, nego njegova imovina. Železara će faktički biti likvidirana, Kinezi će napraviti potpuno novu kompaniju u koju će zaposliti radnike iz likvidirane Železare, a sve dosadašnje dugove i kredite platiće građani Srbije.

Zelezara
Železara Smederevo je u decembru 2014. godine od Fonda za razvoj dobila kredit od 100 miliona evra koji, sada je očigledno, neće biti vraćen, a zatim je napravila novi gubitak od 144 miliona evra. Ovo je samo deo duga koji plaćaju građani, a koji su napravili nesposobni premijer bez dana nepartijskog radnog iskustva i ministar privrede koji je diplomirao u 45. godini života.

Model koji je Vučić primenio na Železaru jedinstven je u svetu: preduzeće se likvidira, njegova imovina se u bescenje proda odabranom kupcu, zatim kupac otvori novu firmu i u njoj, uz bogate subvencije iz državne kase, zaposli radnike iz likvidirane firme, a čitav ovaj cirkus plate građani Srbije. Ostaje da još saznamo da li će kineski Hestil po toj formuli dobiti subvencije po svakom “zaposlenom” u svojoj novoj firmi koja je kupila imovinj od Železare i razne druge pogodnosti o trošku građana Srbije?

Javne međusobne optužbe Vučićevog ministra privrede i Vučićevog “stranog spasioca” koji je vodio Železaru Smederevo u nove gubitke, za 40 odsto veće nego pre “spašavanja”, samo je farsa kojom pokušava da se prikrije velika pljačka budžeta kroz Železaru koju je sproveo Vučić. Nikakvi poslovi ne završavaju se u Srbiji bez obobrenja Vučića. Pokret “Dosta je bilo” je pre gotovo dve godine javno upozoravao da je Vučić predvideo da će Kamaraš biti i glavni dobavljač Železare preko svoje firme. Očigledno da je mandatar imao još jednu amneziju i sada se pravi kao da to tek sada saznaje.

Umesto jasnog utvrđivanja odgovornosti za milionske dugove, umesto da policija i nadležne službe utvrde ko je oštetio budžet i u čijim džepovima su viškovi od duplirane cene gvožđa jer se neko ugrađivao, javnost prati farsičnu raspravu tri verzije Vučića – mandatara koji se prenemaže i poziva na lošu sreću na tržištu, Vučićevog ministra koji krivicu prebacuje na Kamaraša i Vučićevog stranog spasioca Kamaraša, koji Vučićevog ministra optužuje za krađu.

Mandatar Aleksandra Vučić dužan je da građanima iznese tačan račun i obavesti građane koliko milijardi plaćaju njegove poslovne promašaje i koruptivne dilove sa “stranim spasiocima” i “stranim investitorima”. Vučić nastavlja Dinkićevu politiku ekonomskih “spasilaca i ogromnih subvencija za njih. Žrtva je domaća privreda, domaće porodične firme koje zapošljavaju preko 1,6 miliona ljudi i koje su najveći poslodavac u Srbiji. Srbiji je potrebna ekonomska politika koja je okrenuta ka njima.

Povezani tekstovi
http://dostajebilo.rs/premijer-zelezari-dao-drzavnu-pomoc-od-110-miliona-evra-u-decembru-2014-godine/
http://dostajebilo.rs/vucic-da-kaze-koliki-je-gubitak-zelezare-za-srbiju/

DJB Mladi

DJB Mladi

Ostavite komentar

46 Komentara na "Vučić poslao Železaru Smederevo u stečaj"

avatar
2500
najnoviji najstariji
Nikola
Gost
Nikola

Odlican potez sa Kinom. Razvijace se ceo Smederevski kraj poslovnom zonom. Konacno da je reseno pitanje zeljezare na dugorocno odrziv nacin. Razvoj sa Kinom. I Djindjic je platio dugove USS-stilu pa se niko nije bunio. Odlican potez treba ozblnjoj drzavi zeljezara. Time cemo razviti visok sistem koperanata za razvoj malih i srednjih , privatnih, mesovitih, radnicko-akcionarskih, zadruznih i stranih. Potrebna nam je lokomnotiva koja ce vuci razvoj privrede u kraju ili lokomotive. Vuciceva vlada pocinje resavati probleme velikih sistema. Radulovic je lose stopirao prvu petoletku da nije razvio bi se Trstenicki kraj.

Averell
Gost
Averell

Kako moze biti odlican potez izgubiti stotine miliona evra koje treba da placaju gradjani Srbije? U kojoj jos to drzavi sveta, ako izuzmemo S.Koreju, Belorusiju ili Kubu, Premijer drzave sklapa dogovore sa bilo kojim investitorom, a da gradjani koji su vlasnici kompanije ne znaju tancine ugovora. Kako je Zelezara sa *investitorom* pronadjenog od Premijera mogla da napravi novih 144miliona duga, koji sada treba da plate gradjani Srbije? Jel oni trebaju da snose odgovornost, za Premijerove poslovne *uspehe*?

Da li ste gdine Nikolic samo jeftin Bot, koji nije izasao iz svog dvorista i ne zna kako se privatizuje vlasnistvo gradjana negde drugde u svetu? Mislite li vi, da bi ijedna demokratska drzava sveta, mogla da ima sve te silne dilove i dugove, bez da onaj ko ih je napravio ne odgovara? I to ne samo politicki, vec i krivicno, jer je u slucaju Zelezare, kao i svih ostalih kompanija u Srbiji, ocevidna kradja gradjana Sbije.

Svaka kompanija koja se privatizuje na zakonski nacin, ce da proizvede novu vrednost. To nije rezervisano samo za Kineze. Medjutim ovde nije u pitanju buduce poslovanje kineske kompanije, vec pod kojim uvetima su kinezi dobili kompaniju. I pod kojim uvetima ce biti zaposleni radnici. Ako ce to isti uveti kao za Fiat, onda je za gradjane Srbije mnogo bolje da tih kompaniji u Srbiji nema, jer oni placaju sve troskove, a *investitor* dobiva dobitak sam.

A da ste poslata Botcina, to se vidi i u vasoj zadnjoj recenici, koja nema nikakve veze sa stvarnoscu. Vi pokusavate da terate ljude da ne vade glavu iz peska, zarad sendvica i sokica. Nece vam uspeti, jer nikom nije gorelo do zore.

Boris
Gost
Boris

Koliko god Nikola možda bio SNS bot ili ne bio, mislim da je nedopustivo nekoga ko nema isto mišljenje (pa makar i bili 100% sigurni da je bot) nazivati botom. On ima pravo da misli drugačije i ima pravo da kaže zašto misli drugačije, a oni koji se u ovom slučaju ne slažu s Nikolom treba da iznesu argumente zašto se ne slažu s njim.
Bilo kakvo dodatno vređanje nekoga, spominjanje sendviča i pretpostavljanje da je neistomišljenik bot onoga ko to rad spušta upravo na nivo toga bota, ako ne i niži.
Pokažite da ste civilizovani i da niste ono za šta optužujte SNS-ovce da jesu. Toliko od mene, uzdravlje!

alex
Gost
alex

Ukusan li je sendvic?? Za ovoliko dugacak komentar, nadam se da je sa prsutom ili suvim vratom, da nema podriguse

tomy
Gost
tomy

Ma kakav sendvic, za ovo se dobija pecenje!

zokiruma
Gost
zokiruma

Ovo je bre Masterbot. Upecao se kapitalac. Kakav spin a gde su pare gospodine Nikola? Racune na sunce. Pa pricamo dalje 🙂

Aleksandar Borić
Gost
Aleksandar Borić

Svašta pročitah – so far – al’ ovo je „biser“ na vrhu krune. Ti, verovatno, živiš na Madagaskaru i teraš sprdnju s narodom Serbskim… ako, nisi jedini. Železara je, legenda kaže, nastala greškom. Najveći sin naših naroda je prolazeći pored Smedereva pitao : „Što je ono, majku ti božiju, tamo u brdima onako zeleno i lepo?“ Neko iz pratnje reče „grožđe“ a vođa je čuo gvožđe i tako nastade železara. Mali „vođa“ želi po svaku cenu biti „veći“ od velikog vođe pa se i on zalaže za železaru i ako voli vina, uvozna naravno. I sve što napisa Nikola zavređuje jedan ozbiljan BOTOVSKI sendvič (buđav lebac i prozuklo pivo)… skupi vam, ti bedni, sendviči oj Botovi!

Bond008
Gost
Bond008

Botovi se ugurali i na sajt „Dosta je b..dosta sa tim“. Pa aj da im nesto porucim…Sve pare koje primate kao plate da bi bili propagandni tim Vucica su pare gradjana Srbije a ne pare SNS-a. Sve te pare ce te vratiti nazad u budzet. nikoga nece zanimati kako ali vraticete ga. Neka vam Vucic pozajmi. Svi botovi ce biti sluzbeno obelezeni i zavedeni kao ljudski sljam i to ce da vam stoji u CV zbog zastite buducih poslodavaca da bi znali ko im se javlja na konkurs. Uzivajte!

Aleksandar
Gost
Aleksandar

Nikola kakav razvoj Trstenicke Petoletke,
dosta je ona 25 g. kostala poreske obveznike i
zamajavala gradjanstvo koje je dolazill iz sela u grad odavno je proslo vreme za privatizaciju
to treba ugasiti.

Alex
Gost
Alex

Eh… Kako volim da potapam botove argumentima:

Odlican potez treba ozblnjoj drzavi zeljezara

Pazi koliko je ovo ozbiljno, godisnji teorijski maksimum je milion tona.
od toga realizovano 0.5M
https://en.wikipedia.org/wiki/%C5%BDelezara_Smederevo

A da vidimo koliko to proizvode ozbiljne zemlje *(grcam od smeha):
Jesmo li lideri u Evropi? Jok, Nemacka napravi 40M, (EU 170, nasih 0.5 je smehotresno)

Nema oybiljnih bez celika…
Aha… Evo CRO nema HUN jedva, SLO jedva… Svi bolji od nas po svemu, jako zanimljivo neozbiljne zemlje

Ljubiša Milović
Gost
Ljubiša Milović

Gospodine Nikola,
predlažem Vas za Nobelovu nagradu, pa da kao takav pomognete Vučiću da ubrza propast Srbije.

Iki
Gost
Iki

Pa Dinkic je u to ime zatvorio sve postojece banke(Invest,Beo…),otpisao dugove Sartidu,oterao hiljade zaposlenih u bankama na ulicu,rasprodao vlasnistvo banaka i doveo ,,banke,, koje su nam otele sve pare.A USS je lepo istopio sve tenkice,spakovao u table i poslao za Ameriku.Ovi ce da tope sine i ono malo gvozdjurije sto je ostalo a mi cemo to jos i da subvencionisemo.

Branimir Stojancic
Gost
Branimir Stojancic

Nesto nisam siguran da je Kina tako razvijala svoje regione i stvarala lokomotive privrednog razvoja, pa da na taj nacin model preslikamo u Srbiji. Koliko je meni poznato, a tome su me ucili na Ekonomskom fakultetu u Nisu, Kina je svoju plansku privredu i modele razvoja gradila tako sto je selila i stalno supstituisala radno intezivnu proizvodnju sa kapitalno intezivnom u razlicitim krajevima, pritom, zestoko stiteci pojedine industrijske zone i proizvodnje do trenutka dok ne dostignu nivo razvoja koji bi parirao inostranoj konkurenciji, Pritom odobravajuci kredite i podsticajna sredstva, a vodeci razuna da se ne ugrozi prezaduzenost gradjana. Ovde opterecujemo stanovnistvo zbog pogresnih i pogresnih poteza koji su krenuli sa Vlahovicevim konceptom privatizacije. Smesno je da se ovde napada Radulovic za Prvu petoletku, svako ko poznaje rad i stanje u toj firmi zna kada je pocelo propadanje te firme. To je isto kao sto u Vranju napadaju Radulovica za propast Simpa, a covek je hteo da ga stavi na zdrave noge. Danas imamo dve kompanije, Simpo i Jumko, koje su masine za pranje para i finansiranje kampanje SNS, a tek ce gradjani biti optereceni dugovima koje su napravili. Zelim samo da napomenem da sam clan i funkcioner Socijalisticke partije Srbije, a ne DJB.

Nikola
Gost
Nikola

Za ovake slucajeve su nuzne subvencije. Vidite FIAT je spasio Kragujevac. Vise on nije dolina gladi vec mnogo koperanata tamo posluje.

Averell
Gost
Averell

Netacno!
Kome to Nemacka, V.Britanija, Holandija, Danska, USA ili Kanada daje subvenciju, da bi otvorio firmu kod njih? Nikome! A opet dolaze silne miliarde.
Za ozbiljnog investitora jedino sta je vazno je Pravna drzava. A ako ona ne postoji, Investitor ne dolazi. A posto ne dolazi, mora ga se vuci za rukav da bi dosao i deliti subvencije, placati njegove troskove – normalno uz dogovoreni reket.

Misa Milutinovic
Gost
Misa Milutinovic

Pravna drzava gde bi dosli ozbiljni investitori,ne odgovara Vucicu jer na takav sistem nebi mogao da krade i on i njegova kamarila.Licno mislim da Vucic,ko vedri i oblaci, i nezna u potpunosti sta je to pravna drzava.Njegovo neznanje iz svih oblasti, pa i tog pravnog fakulteta koga je nabubao napamet a potom sve zaboravio,je pogubno po Srbiju,`COVEK OTVORENO UNISTAVA ZEMLJU KRADJOM i prica bajke za gradjane koji to prihvataju sto je katastrofalno za njih,izuzev ovog `STRUCNJAKA` koji bi pod hitno trebao u zatvor ili lecenje.Ceo ovaj narod mi lici na hordu koja trci na neki muzicki koncert a pritom je gluva !

Averell
Gost
Averell

Fiat nije spasao Kragujevac. Gradjane Srbije kosta Fiat stotine miliona evra. Sa kojim pravom taj novac nebi otisao na neke druge gradove, ako je tako navodno spasen Kragujevac? Pa ajde da tim silnim subvencijama *spasavamo* svaki grad u Srbiji. Dok nam dug ne poraste toliko, da nas dovede pred bankrot.

Zorica
Gost
Zorica

Dali ste popili lekove danas?!?

Sasa
Gost
Sasa

Nikola ti si bas gladan. Preteraces sa sendvicima. I pocni da citas malo. FIAT odlazi.

Dragan
Gost
Dragan

Nikola, Građani Srbije su platili da bi FIAT dosao i kada su te pare potrosene FIAT hoce da ide, jer nema racuna da ostane. Tu su samo drzava i gradjani Srbije opljackani.

Nikola
Gost
Nikola

Pokretu DJB apsolutno nijedna vest ne valja. Cak i da je 95% ljudi pozdravlja!

Mirko
Gost
Mirko

Poštovani Nikola,

mislim da ste permutovali brojeve u svojoj poslednjoj rečenici.

Ovaj cirkus sa Železarom 5% ljudi pozdravlja, a 95% ljudi Srbije plaća iz svog džepa.

Nije problem, svako može da napravi lapsus.

Srdjan
Gost
Srdjan

Pa da, ako vam je taj procenat baziran na vucicevim anketama, naravno da je 95%; ipak vucko nije toliko glup da stavi 100%.
Ako samo malo realno i objektivno sagledate cinjenice (to je nesto sto nazadnoj stranci nije bas najjasniji pojam), videcete da je upravo
obrnut odnos, kako rece Gos’n Mirko: 5% za, a 95% ce pokrivati jos jedan od vucicevkih katastrofalnih poteza…

Misa Milutinovic
Gost
Misa Milutinovic

DJB ,misli i radi razumno,ekonomski i sistemski ispravno,zato su protiv svih nacina kradje i korupcije,pa pobogu ljudi ,zar ne vidite dokle nas je ovo glumatanje vlasti dovelo,sve je unisteno,zivecemo kao Aboridzani !

Nikola
Gost
Nikola

Nisam 95% ljudi podrzava ovu ekonomsku i geostratesku investiciju.

Ljudi daju mnoge stvari iz svog dzepa pa sta. Ovo je bitno.

Goran
Gost
Goran

Nikola, jeste da pisem uzalud na unapred zadatu botovsku adresu (i ne zovem Vas bot zbog opste popularnosti tog termina niti da bih Vas etiketirao ) – gradjani ove zemlje NE PODRZAVAJU BACANJE U VETAR I KRADJU PARA koje krvavo svi zaradjujemo! Takve poteze vlasto podrzavaju samo oni koji imaju koristi od toga… Uvek cu insistirati da mora da postoji ODGOVORNOST, bez obzira o cemu se radi… dok niko ne snosi odgovornost za svoja dela – zasto ne bi svako krao, lagao, obmanjivao?

Bosko
Gost
Bosko

Nikola ljudi u Srbiji u dzepu vise nista nemaju. Sve im je pokrao Vucic i dao zelezari i ostalim velikim poslovima. Sada mozemo da gledamo u te velikecposlovne poduhvate i uzdisemo. Sta ce mo jesti ko te pita.

Pavle
Gost
Pavle

S obzirom da je ukinuta diskusija na temu navodnog genocida u Srebrenici, primoran sam ovde da pitam.
Verovao sam u obecanje DJB da ce se raditi iskljucivo na ekonomskim i sistemskim problemima drzave,
a da ce u slucaju pobede takav program biti realizovan u roku od godinu dana kada bi bili raspisani
novi ozbori koji bi bili cisto politicki. Da li sam se ja prevario shvativsi tako obecanje ili bi bili donoseni
i zakoni koji nisu vezani za gore navedeno, kao sto je rezolucija o navodnom genocidu?

Pavle
Gost
Pavle

Jos bih dodao, ukoliko stvari stoje tako da bi ste u tih godinu dana doneli i takvu rezoluciju
o Srebrenici, da li bi isto vazilo i za odluku medjunarodnog suda po pitanju legalnosti ocepljenja K i M?

Dragoljub
Gost
Dragoljub

Ovde je sve jasno. Sav teret Vučićeviih reformi pada na teret stanovništva. Građani su popunili budžet (penzije, plate u javnom sektoru, akcize, itd.) a isti plaćaju Vučićeve promašene poslovne aražmane. Sa Vučićem i njegovim korumpiranim i nekvalifikovanim timom nema perspektive.

mildan
Gost
mildan

AV nije nikada radio u privredi kao ni njegovi prethodnici(izuzimam M.Cvetkovica koji je bio na marginama rukovodjenja u FK Zaje;ar) tako da
Srbija nije imala kvaltetnog premijera koji je imao poslovni duh kao Milan Panić.Kadrovi Bg Univerziteta su uništili srpku privredu.

Gordana
Gost
Gordana

Savet za Nikolu – Pazljivije prepisujte dobijeni tekst, preskočili ste po neku reč, negde pri kraju fali vam pola rečenice, pa ostavljate utisak kao da vam srpski nije maternji jezik.

Prrdrag
Gost
Prrdrag

Izgleda su kroz železaru opljačkane velike pare. DJB je sračunao gubitak od oko 240 miliona EUR za dve godine. Uzmimo da tamo ima 5000 zaposlenih i da je svakome bruto mesecna plata (zarada + porezi i doprinosi) 1000 EUR. To bi značilo da bi mesečno gubili 5 miliona EUR, godišnje 60 miliona EUR, a za dve godine 120 miliona EUR. Ovo je sve pod uslovom da ni jedan EUR nisu zaradili a da su svi ptimali plate. Mislim da je jasno ko je i kako isisao iz zelezare preostalih (najmanje) 120 miliona EUR.

Lekler
Gost
Lekler

@Averli
Čini mi se da su zemlje koje navodite, ne one zemlje U koje dolaze veliki investitori, nego one IZ kojih oni dolaze.
Čini mi se da „pravna država“ ne interesuje velike međunarodne kompanija, kada postanu velike, njih interesuje samo zaštita njihove imovine i biznisa i jeftina radna snaga.
Pravna država treba kompanijama dok ne postanu velike. A pošto pravna država omogućava razvoj vekikih kompanija, onda ni iz tog razloga velikim multinational nim kompanijama. Pravna država je njihov najveći neprijatelj, jer im oduzima jeftinu radnu snagu, u slučaju siromašnih zemalja, ili stvara konkurenciju, u slučaju bogatih zemalja.
AV je sluzbenik tih kompanija, a kako to licemerno zvuči kad govori o Sorosu..

peric
Gost
peric

Gurajte ovo na sva zvona.

paja
Gost
paja

zelezara,i fijat ce biti profitabilni o kurcovdanu..svakom seoskom domacinu je jasno da mi nemozemo biti konkurentni nemcu,japancu i ostalim gigantima autoindustrije..svakom domacinu seljaku je jasno da ne mozemo biti konkurentni u proizvodnji celika kad ama bas sve uvozimo..i to nismo u stanju da sirovinu kupujemo na veliko jel nemamo para–vec na sitno…i dokle vise cela srbija da placa gubitase..??

Kirilo
Gost
Kirilo

Sistematska degradacija na svim poljima ,eksponencijalna funkcija propadanja,nekontrolisano praznjenje dzepova gradjana (vec praznih).Ostalo je da nam isisaju i ovo malo duse.Pitam se sta ce biti kada gradjani ne budu u mogucnosti da placaju namete i poreze? Ko ce biti taj koji ce doci da im oduzima dedovinu? Sa platom od 250e , uzmi ili ostavi, tesko ko moze da pokrije osnovne troskove za zivot.Kao akademski gradjanin (Ne Bg fakulteta) zakljucujem da smo nepozeljni za kadrovske specijalce.DJB vase zalaganje za pravnu drzavu je uzaludno,namestili su se na svim pozicijama i institucijama, nemate sanse protiv medijskog mraka.Suverenitet i teritorijalni integritet jedne drzave Sbije vise ne postoji,ukidaju nam institucije od kulturnog znacaja pod izgovorima stednje.Stednje na kulturi? Gojkoviceva najavljuje Republiku Vojvodinu (da li je to bio lapsus?)Treba li da se stidim zato sto sam Srbin? Sto pre shvatimo da postajemo jeftina radna snaga bice nam lakse.Politicke dilove necu komentarisati isti kalup druga zver-ljezara!

Dule
Gost
Dule

Čisto da se zna, na sličan način,to jest, preko stečaja je prodata i USS Steelu.

deda kura
Gost
deda kura

Kako do sada niko nije shvatio da Gudis prodaje lim Kamarasu a ovaj isti prodaje njemu rudu i koks a sve to drzava Srbija placa.

Deda Rale
Gost
Deda Rale

Bolje bi Vam svima bilo da se uhvatite nekog posla i sto manje mlatie praznu slamu

Dragoljub
Gost
Dragoljub

Železara Košice koja je četiri puta veća od Smedereva prodata je za jednu slovačku krunu. Đinđićeva vlada je prodala Amerikancima Smederevo za 30 miliona Eura, pa se kukalo da je malo i oko toga opozicija danima pravila afere po štampi. Ko bi uzeo železaru Smederevo da mu je daš za džaba? Sreća je da su je uzeli Kinezi, bez obzira pod kojim uslovima.Šta znači stečaj? Stečaj je uvek novi početak za novog vlasnika. Normalno je da Kinezi počinju od knjigovotsrvene nule.Ukoliko država ima problema sa starim vlasnikom neka to poreski organi ispitaju prilikom stečajnog postupka.Država Srbija treba da bude sretna da se otarasi železare, da više ne košta poreske obaveznike milione koje se daju iz budžeta.

Čeksi Čeksović
Gost
Čeksi Čeksović

Draga gospodo komentatori, svi vi samo politizirate jer ste opterećeni politikom, kao što kažete da je Nikola bot SNS a čiji ste vi botovi? Ovu privredu su uništili i razorili revolucionari petog oktobra i od tada do danas nismo podigli glavu. Sve što je valjalo su prodali i dali u ruke strancima. Sada je potrebno da se spase ono malo što se spasti može. Potrebni su nam i železara i zastava i sva krupna preduzeća koja su bili kičma jedne uspešne i prosperitetne države i privrede. I Prva petiletka je potrebna i šteta je što propada jedna divna fabrika. Zato gospodo batalite politiziranje i navijanje, najverovatnije da niste nikada ništa slično radili sem što ste sa strane navijali i pljuvali. Mora se oživeti upropašćena privreda, a upropastili su je svi oni koji su izvršili prevrat. Nisam obožavalac Vučića niti sam član SNS, ja sam čovek koji se rodio i ostario u pet država a da se nije pomerio od rodne adrese.

Petar
Gost
Petar

Taman Radulović može da konkuriše za stečajnog upravnika.

Pera
Gost
Pera

@Averell
Hrvatska rec „uvjeti“ se na srpkom kaze „uslovi“ a ne uveti.

Matematičar
Gost
Matematičar

Matematika je jasna: kvadratni koren iz tri sa dva.