Beograd Državna uprava Saopštenje Finansije

Siniša Mali laže, tužilaštvo da reaguje

Gradonačelnik Siniša Mali je juče slagao Beograđane i rekao da ništa nije znao o nabavci jelke za 83.000 evra koja na internetu može da se nabavi za $5000, po 15 puta manjoj ceni. Kazao je i da je odmah kad je saznao raskinuo ugovor.Odmah nakon njega oglasila se i firma koja je nabavila jelku i objavila da će jelku sada pokloniti. Zahtevamo od nadležnih institucija – tužilaštva i policije – da konačno počnu da rade svoj posao, da utvrde odgovornost Siniše Malog i istraže sumnjive ugovore Grada o nabavci novogodišnje rasvete i spreče dalju pljačku gradske kase i građana Srbije.

Kako je moguće da firma koja je potpisala ugovor, primila novac i isporučila ovu najskuplju jelku sada hoće da je pokloni? Da li to radi da spase gradonačelnika? Da li se radi o još jednom primeru korupcije, burezerskog ugovora po kome burazer koji je dobio posao štiti burazera koji mu je namestio posao ili se radi samo o nesebičnoj ljubavi te firme prema gradonačelniku? Koliko gradonačelnik i cela njegova SNS ekipa misli da su glupi građani Beograda?

Jelka za koju je plaćeno neverovatnih 83.000 evra je samo vrh ledenog brega u nerazumnim i koruptivnim poslovima nabavke novogodišnjeg osvetljenja iza kojih stoji tim Siniše Malog.

Grad Beograd je samo od 2014. do danas potrošio neverovatnih četiri miliona evra na ukrase i njihovu popravku, pri čemu ih kupuje isključivo od jedne firme Kip Lajt (Keep Light). Za te pare mogli su se kupiti udžbenici za svu decu u Beogradu.

Podsećamo, portal Pištaljka je prikupio sve dokaze da ova firma nekoliko godina na nameštenom tenderu dobija poslove, uz odobrenje Uprave za javne nabavke. Tender za jelku je objavljen javno u novembru tako da je Mali sigurno znao da Grad kupuje jelku od 18 metara.

Zahtevamo od tužilaštva da reaguje, odredi pritvor gradonačelniku, celom njegovom timu u upravi grada koji je učestvovao u ovom pokušaju prevare i odgovornim licima firme Kip Lajt  kako ne bi uticali na svedoke. Ovaj pokušaj prevare koji je zaustavila Pištaljka objavom ugovora, ne sme da ostane samo na tome. Lopovi treba da sede u zatvoru, ne na čelu grada. Građani Beograda zaslužuju da na svom čelu imaju ljude koji ne potpisuju tajne, burazerske ugovore i koji ne koriste svaku priliku da im zavuku ruku u džep.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Ostavite komentar

9 Komentara na "Siniša Mali laže, tužilaštvo da reaguje"

avatar
2500
najnoviji najstariji
Nikola Avramović
Gost
Nikola Avramović

Dobro ste tročili saopštenje. Ovo vam je bačena lopta i sada imate zicer. Treba do iznemoglosti da ponavljate da je Siniša Mali laže, a narodna poslovica kaže, ko laže taj i krade. A druga narodna poslovica kaže sa kim si takav si, tako da ako krade Siniša Mali krade i onaj čije ime ne želim da pominjem. Odlično ste uradili što ste pozvali tužilaštvo, samo bih ja to uradio po imenu i prezimenu. Pa valjda postoji tužilac u čijoj je nadležnosti skandal sa jelkom. Treba i tužilaštvo pritisnuti i jasno reći da će se kad ova vlast završi svoj mandat ispitati sve zloupotrebe u tužilaštvu, jer i nečinjenje je krivično delo.

Petar
Gost
Petar

Nadam se da se beleze imena svih sudija i tuzilaca koje sluze ovom sistemu i da ce u nekom trenutku biti pozvani na odgovornost.

Joda
Gost
Joda

Slazem se…
Treba beleziti sve odgovorne, i one sto kradu I one sto cutke gledaju a duznist im je da ih jure, pa kad dodje vreme da svako odgovoara.
Jednom kad se to desi i napuni jos desetak zatvora pored posojecih nece nikom pasti na pamet i zvaku da ukrade

goran j.
Gost
goran j.

Nekad je sezona trajala od Djurdjevdana do Mitrovdana , razbojnici su ziveli po sumama i planinama , cesto su za vratom imali policijske potere , neretko su pomagali obicnom narodu a kad dodje rat bili su prvim borbenim redovima.Novo vreme je donelo napredak i promene.Danas se radi cele godine i dan i noc , razbojnici zive u elitnim naseljima a najvecu podrsku imaju u policiji i iskljucivo pljackaju narod a u slucaju rata saele se u vile na bezbednim destinacijama.

Toronto
Gost
Toronto

Prozivati po imenu – drzavni javni tuzilac je Zagorka Dolovac. To je ona osoba koja se nikad ne oglasava I ne mesa u svoj posao. A prima redovno platu! Poslati joj Pismo I pitati sta namerava da preduzme po ovom pitanju a ako nije u njenom nadlestvu, pitati za ime I prezime onog ko jeste

Vlada
Gost
Vlada

Ako ova bagra kad padne sa vlast ne završi u zatvoru, a nadam se da će to biti vrlo skoro, po svim mogućim osnovama, počev od kupovine diploma, preko fiktivnih poslova, korupcije, preko pljačke na raznim nivoima itd, itd ova država se neće pomeriti na bolje ni za milimetar. Nema opraštanja, nema sažaljenja, samo po zakonu!

Sinisa
Gost
Sinisa

Gospodo iz DJB, lepo je izneti saopstenje za novogodisnju jelku, i kao politicki potez i kao gradjanski protest.
Voleo bih samo da vas delokrug prosirite na malo ozbiljnije teme koje se desavaju u nasem drustvu a na koje opet tuzilastvo ne reaguje. Pred nasim ocima se desava otimacina dece iz porodica bez ikakvih sudskih resenja, samovoljom drzavnih institucija koji su nadlezni za zbrinjavanje i udomljavanje nezbrinute dece. Slucaj Mile Aleckovic, i stotine drugih porodica su pod nevidjenom torturom drzavnih organa, upravo ovih dana.
Svi znamo u kom je stanju nasa drzava, ali gospodo jelka i dete nisu ista stvar, iako je pocinitelj nedela isti.
Molim Vas probudite se. Mozda sam u krivu i ovo nije stvar kojom treba da se bavite, ali mi neka prirodna logika namece da ste ipak grupa gradjana koja predstavlja ovaj narod u skupstini naroda, pa bi bilo logicno da svaka tema koja brine ovaj narod bude tema njihovih predstavnika u skupstini naroda.
Sve najbolje…

Tanja
Gost
Tanja

Ova jelka se može napraviti tako što se metalna konstrukcija obloži jelovim girlandama.3 metara x14 cm najgušćih girlandi od veštacke jelovine na veleprodajama u Beogradu košta oko 11eur sa pdv tako da možete izračunati koliko košta materijal za ovu jelku.I ukrasi recimo 1500e.I sijalice.Ne znam koliko bi mogla da košta konstrukcija na koju se kače girlande.Neka je 5000 eur,pa sve ovo ne moze da košta vise od 12000 eur.Stvarno su uhvaćeni sa rukom u džepu. I to više puta.
Zato tema treba da bude lopovluk.Samo ta tema i nijedna druga.Gde vam je Miroslava Milenović?
Nama treba Eliot Ness više od bilo čega drugog. I zato Dosta je bilo

M.M.
Gost
M.M.

Dovoljno je da ovu jelku uporedite sa ostalim skupim jelkama koje se postavljaju i biće vam jasno ne da su samo naplatili 83 hiljade eura nego su to naplatili za jako jeftinu, loseg kvaliteta jelku. Makar da su isporučili neko čudo pa kažeš ulupali smo pare u naduvani tender nego su nešto što košta mizerno uspeli da naplate 83 hiljade! Ovo je bukvalno p… po sirotinji!!! Moram nažalost da se tako izrazim, ali upravo je to i ništa drugo! Ovo samo pokazuje da je lopovluk daleko veći na višim nivoima jer ako se na jelku ugrađuje 15ak puta onda mogu zamisliti koliko se uzima na drugim mestima. Istraživačko novinarstvo maltene više ne postoji, vlast je zakopčana do grla i stvarno je teško doći do papira i bilo kakvih dokaza. Svaka čast ekipi pištaljka, krik, insajder i drugima koji nešto idalje pokušavaju iako to ide jako teško i verovatno te ljude košta i više nego uloženog vremena. Živimo u autokratiji koja ima za cilj diktaturu kao vlažan san vođe…