Саопштењe Странка ДЈБ

Др Бранислав Михајловић нови председник Доста је било

Изборна скупштина Доста је било изабрала је данас  ново руководство. За председника Доста је било изабран је народни посланик др Бранислав Михајловић из Бора. Његова заменица биће народна посланица Бранка Стаменковић, а потпредседници народни посланик проф. др Ратко Јанков, народна посланица др Ана Стевановић из Београда и шеф одборничке групе ДЈБ у Новом Саду, Александар Бујић. За генералног секретара изабрана је Тијана Шербула, одборница у СО Звездара.

Ново председништво на челу са Михајловићем, добило је поверење 75 одсто делегата на изборној скупштини.

Приликом преузимања дужности, председника др Бранислав Михајловић истакао је преко потребан континуитет у придржавању програму ДЈБ, јединственом на политичкој сцени Србије, наглашавајући важну улогу Програмског савета у његовој даљој разради.

”Важна је  и неопходна промена свега што није довољно добро функционисало у организацији, а све са циљем успешног позиционирања за предстојеће парламентарне изборе”, казао је нови председник Бранислав Михајловић.

Он је рекао да је и приоритет новог руководства оснаживање организације ради заузимања што бољег и успешнијег положаја на политичкој сцени, како би ДЈБ дошао у ситуацију да оствари своју основну визију: да од Србије направи земљу у којој се лепо живи.

Бранислав Михајловић је у ДЈБ од самог почетка 2014. године.  Доктор је техничких наука запослен у РТБ Бор, са великим искуством у вођењу великих тимова људи. Широј јавности је познат по доследној борби  за ефикасно и професионално управљање Рударско-топионичарским басеном Бор због чега је већ дуже од деценије у отвореном сукоба са локалним моћником, директором РТБ – Благојем Спасковским. На локалним изборима у Бору одржаним у марту ове године, као носилац листе ДЈБ и Двери, Бранислав Михајловић је освојио заједно са својим тимом 8,17% гласова грађана Бора.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Uvaženom kolegi Dr Branislavu Mihajloviću, novoizabranom predsedniku “Dosta je bilo”, sve čestitke na izboru i želim mu puno uspeha u radu u stranci i Narodnoj skupštini. Takođe mu želim uspešno razotkrivanje pogrešnog vođenja RTB Bor, nekada čuvena i profitabilna firma, a sada ga vuče na kolena preletač, poltron i klimoglavac sadašnji čelnik, zvani Sosa.

  • Bi i to. Cestitam.
    Sada ocekujemo da nam se Sasa kao glavni akter predhodnih dogadjaja obrati i potvrdi ili razveje nase pretpostavke sta se je desavalo u predhodnom periodu.

  • Puna podrška gospodinu Mihajloviću! Sada sledi mukotrpno vraćanje podrške prvo na 2%, pa onda polako i na 4-5%. Onda treba naći ljude da se učlane kako nov naše bilo više od 200. Jeste da smo izbacili ili nadnicu je napustilo 70% članstva u proteklih dve godine, ali treba gađati nove voljne grupe poput neobrezovanih kako bismo to nadomestili. Drago mi je i što će pored izbora gospodina Mihajlovića tu ipak ostati Sašina ruka iz senke da donese obrnuto istinski važne odluke. Idemo dalje, 2020. je pred nama, treba se spremiti za parlamentarne i osvojiti makar 1% da bi dobili novac iz budžeta.

    • Ajde Marko,imate sajtove i drugih politickih organizacija pa mozete na njima ostavljati komentare.
      Upss, nema ni jedne druge politicke organizacije od ovih,neko rece, cak 115 registrovanih, na kojima se mogu ostavljati anonimni javni komentari i koje,na taj nacin, imaju direktan kontakt sa birackim telom.Evo,mozda ce Macura i to kopirati, mada nesto ne verujem bas.Podrska za gospodina Mihajlovica i Djb,sacuvaste se nekako,sad sta ce dalje biti zavisi i od vas,videcemo,ja vam zelim svako dobro

  • Sve najbolje želje dr Mihajloviću.
    Upada u oči da je “dalja razrada programa DJB” i dalje poverena osnivačima koji su dali ostavke. Interesantno je pitanje šta je to nakon četiri godine još preostalo da se “razradi” u programu DJB, ali hajde da vidimo.

    Što se tiče “promene svega što nije dovoljno dobro funkcionisalo u organizaciji”, pretpostavljam da su kadrovske promene ovim zaključene, odnosno svi koji se nisu pridržavali linije osnivača u ostavci su što najureni, što sami otišli. Jedino nedostaje analiza šta to u nastupu DJB u prethodnom periodu nije valjalo.
    Posle predsedničkih izbora Radulović je izjavio izvinjavamo se, greška je bila praviti performanse u skupštini u “Dole Vučić” stilu, bolje je fokusirati se na program DJB i rešenja koja DJB nudi za Beograd itd. Na kraju smo dobili kampanju u Beogradu čiji je najglasniji deo bio “Dole Šapić” retorika.
    Dakle, još uvek čekam analizu gde je DJB zabrljao na beogradskim izborima. Dakle, neću objavljivanje priča o spletkama najurenih članova, kao što neki komentatori ovde najavljuju, hoću analizu šta nije valjalo u kampanji DJB u Beogradu.

    Takođe bi dr Mihajlović trebao da razmisli o akcionom planu za registrovanje političke stranke i njenom delovanju u skladu sa zakonima Republike Srbije. Ne pada mi na pamet da ikada više glasam za virtuelnu organizaciju, jer smo se uverili da od kako su se osnivači pokreta samoproglasili za političku stranku, izgubili su više od pola poslanika i odbornika na apsolutno svim nivoima u zemlji! To je jednostavno neozbiljno i nema razloga zašto bih ja to kao građanin podržavao. Posle četiri godine oni koji bi da uvedu red u državi ne mogu da naprave red u svojoj organizaciji, a kamo li zakonitost i transparentnost u njenom radu…

    • Zašto čekaš analize, kad ne želiš da glasaš i podržavaš DJB. Tebi ne smeta to što državni organi ne dozvoljavaju registraciju stranke, već krivicu svaljuješ na pokret, onda idi tamo gde misliš da valja, ne razumem zašto dolaziš ovde

    • Ako se izvuce iz konteksta stvarno tako izgleda.
      Zar vi SZ zaista mislite da Djb nije napravio te “greske” da bi rezultat bio znacajno drugaciji?
      Bio bi isti. Trebalo bi analizom utvrditi zasto jedna takva ideja ne prolazi. Ili ne dolazi do onih gde treba da prolazi. To je pravi put.

    • Da DJB nije bio u krstaškom ratu na Đilasa i Šapića tokom beogradske kampanje, još se i mogao navući cenzus. Nedostajalo je 1.1%, dakle manje od trećine postignutih 3.9% je falilo. Da nije bilo recimo onih autogolova Radulovića tipa neće na Balkaninfo sa Šapićem jer ne ide uživo, onda bi i posle toga na Prvu mogao da ide recimo Dušan Pavlović i to predstavljanje ne bi propalo u zbrzanim optužbama na račun Šapića itd.

      A što se tiče registracije stranke, naravno da osuđujem prljavu smicalicu političkih nadničara iz NSPM da predaju zahtev za preregistraciju pod imenom Dosta je bilo. Ali problem je što pravi pokret Dosta je bilo nema odgovor na novonastalu situaciju. Ako je opstrukcijom zaustavljena registracija političke stranke, onda treba održavati postojeće institucije udruženja građana. Nije rešenje igrati se virtuelne stranke kada zakon Republike Srbije izričito zabranjuje nastupanje ispred neregistrovane političke partije. To jednostavno nije nivo ponašanja nekoga ko hoće da uvede red u ovoj državi.

    • Ako vam je predizborni slogan da ovi odu a da se oni ne vrate onda su vam i djilas i sapic legitimne mete. Medjutim problem nije u tome vec u skucenom vremenu i voditeljskom podrivanju zdrave rasprave koja je bila ocigledna.
      Sto se tice registracije stranke, morate biti svesni da smicalice vlasti i sluze da vas zaokupe tako da pored uobicajenih poslova sve vreme provodite u podnosenju tuzbi i
      saniranjima stete koju su vam naneli.

    • “Trebalo bi analizom utvrditi zasto jedna takva ideja ne prolazi. Ili ne dolazi do onih gde treba da prolazi.”

      Ta ideja ne prolazi. Ili ne dolazi do onih gde treba da prolazi, zato što su protiv te ideje oni koji su na vlasti, protiv te ideje su oni koji su u opoziciji, a bili su na vlasti, protiv te ideje su tajkuni i kriminalci, ogroman novac je u pitanju i ta ideja ne može da prodje, jer ako prodje biće ugroženi svi napred pobrojani.

    • To je meni, Sumadinac, savrseno jasno. Samo pokusavam da usmerim SZ-a u kom pravcu, po mom misljenju, treba da idu njegova razmisljanja.

    • Da je Djb vodio kampanje kako je trebalo mogao je da dobaci do recimo 8-10% i to je maksimum pod sadasnjim okolnostima. Vise od toga nije bilo realno ocekivati i radi se o glasovima koji bi se drugacije prelili u okviru opozicije.
      Evo vam mog misljenja zasto nije uspeo pokusaj kampanje aktiviranja apstinenata i zasto taj glas Djb-a ‘ne moze da se cuje’ :
      Stanovnistvo Srbije kolokvijalno mozemo da podelimo na gradjanstvo i ‘polusvet’. Gradjanstvo razmislja svojom glavom, ima kriticki odnos prema informacijama i glasa za neku od opozicionih opcija iz vise razloga kao sto su: zele veci stepen demokratije, zele slobodu medija, zele transparentnost uprave, smatraju da vlast radi pogresno itd..
      Polusvet ima potpuno drugacije kriterijume. Polusvet iskljucivo glasa za onoga od koga ima direktnu ili indirektnu korist. Polusvet ne zanimaju principi. Polusvet ne veruje nikom i misle da svi imaju porive kao i on sam. Polusvet je u Srbiji VECINA.
      Da bi Djb ili bilo koja druga opcija mogla da pobedi u Srbiji ona polusvet mora ili da ‘prevari’ ili da preobrati. ‘Prevara’ je kratkotrajna , a preobracanje dugotrajna mera koju do sad niko nije uspeo da sprovede. Jos se nije pojavio politicar koji ce da uveri i objasni polusvetu da se uvodjenje reda zapravo isplati, cak i za polusvet. To nije jednostavan proces ali je moguc. Tek kada svi stanoivnici Srbije stvore odnos poverenja prema drzavi i sistemu i polusvet ce sam od sebe prestati da postoji.

  • Čestitam na izboru. Pravi čovek na pravom mestu ! Obzirom da generalnom direktoru smetaju stručnjaci, mislim da gospodin Mihajlović neće moći dugo da ostane u RTB Boru.

  • Честитам на избору и желим успешан наставак борбе за остваривање вредности ДЈБ
    Честитке су упућене из града Бакра

  • Sad vec zaista strateski gresite sto se ne oglasavate tj. obracate biracima. Pretpostavljam da je jedan sloj biraca u nedoumici da li da ostanu ili odu. Sa samo jednim suvislim obracanjem oni bi prevagnuli na ovu stranu. Ako nista bar zakazite obracanje jer i to bi bilo delotvorno.