Ауторски текст Спољна политика

Да ли ће Србија поново преспавати пад Берлинског зида?

Берни Сандерс, Клинтонов демократа, ретвитује глобалистички медиј Вокс који каже како у Мађарској власт контролише готово све медије, да су избори “готово немогуће нефер” и да злоупотребљавају јавне ресурсе. Па хит! Са друге стране, за америчке демократе, ЕУ и све глобалисте, Србија иде у добром правцу.

Изгледа да када те банкарски глобализам узме за свог, онда идеш “у добром правцу”. Слушаш ММФ и Светску банку, предаш свој монетарни суверенитет, уништиш сопствену привреду, предаш своје ресурсе великим светским корпорацијама и можеш ког куће да радиш шта год ти падне на памет: намешташ изборе, контролишеш медије, крадеш.

Ако се противш овоме, онда си “меки” фашиста.

Чињеница је да су демократија, слобода медија, слободни и фер избори угрожени свуда у свету. Демократију највише угрожава банкарски глобализам. А угрожавају је и аутократе суверенисти у многим земљама света. Банкарски глобализам је много, много веће зло.

Збуњени левичари не виде да подржавајући банкарски глобализам подржавају веће зло и да им највећи непријатељ нису десничари, већ банке и њихове велике корпорације које заиста уништавају демократију. Ово се тако јасно види са позиције центра.

Трагично је видети збуњеног левичара кога су упрегли банкарски глобалисти кроз медије да верује да му је највећи непријатељ десничар, јер на пример мисли другачије о мигрантима.
Банкарски глобалисти подстичу војне сукобе као што је онај у Сирији и узрок су зла.

ЕУ фанатици у Србији и на целом Балкану, али и многи десничари, не виде да не постоји више јединствен запад. На власти на Западу у последњих 50 година су били глобалисти који су свет уређивали по мери банака. Левичари кажу неолиберализам. Запад се мења. Јачају суверенисти.

Србија је преспавала претходну велику геополитичку промену – пад Берлинског зида. Платили смо огромну цену несхаватања времена у коме живимо.

У свету се дешава нова, тектонска геополитичка промена. Љуља се банкарски глобализам. Србија је поново на погрешној страни.

У интересу Србије је да падне банкарски глобализам (неолиберализам). У интересу Србије је да води суверенистичку политику и буде део светског и европског суверенистичког покрета који обара банкарски глобализам. Да ли ће Србија водити овакву политику зависи од вашег гласа.

Глобалисти су Вучића подвалили као лажног суверенисту који се бори за националне интересе. Немојте да дозволите да вам опет подметну. Зато ДЈБ.

Саша Радуловић

Председник Програмског савета ДЈБ и народни посланик

Повезани текстови:

Влада спасава банке на рачун грађана и буџета

Ко штампа новац

Невидљива рука монопола

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • naravno. zato i krilatica da MMF srusio vise vlada od marksa i engelsa zajedno..sankcijama je precizno napadnuta spoljna trgovina, tj prosirena reprodukcija, krvotok tj banke koje ugusio dinkic i potom proizvodnja.. hvalimo se autoputevima, a narod gladan, pa se otimaju penzije..a onda ti putevi se grade kreditima koje treba vratiti sa kamatom, a rade strane firme koje profite tj kajmak iznose u svoje zemlje, nama preostaje da za odrzavanje puteva, opet uzmemo od gradjana kroz putarine, a da ih oporezujemo da VRATIMO KREDITE.. I TAJ POREZ CE DA PLATE gradjani koji rade u fabrikama stranih investitora privucenih autoputevima sa 200-300 evra.. teraj dok mozes ekonomija srbije..

  • Slažem se sa svim stavovima iznetim u ovom tekstu, problem je sto oni drže medije. Svuda u svetu.
    Evo recimo o ovom skupu u Milanu danas 19. maja ni reci u gotovo svim medijima u Srbiji, a to je ipak bitna vest u rubrici “Svet” za objaviti.
    Suverenisticki pokreti ce jacati, i pored svih mogucih pritisaka krupnog kapitala.
    Bolje bi im bilo da olabave malo, da se ne bi otislo u smeru koji niko ne zeli.
    Da li mogu ti vasi suverenisti iz Evrope i sveta malo da pomognu da i u Srbiji slicni pokreti/stranke malo ojacaju, da se i njihov glas cuje?
    Medijska pokrivenost 0.
    Inace termini bankarski globalizam, neoliberalizam koje uporno ponavljate-to vecini gradjana Srbije samo rogobatno zvuci i realno ne znaci nista.
    Pribliziti tematiku obicnom svetu kroz sto vise prakticnih primera.
    Ovaj vam je deo iz teksta mnogo dobar, moram da ga izvučem:
    “Изгледа да када те банкарски глобализам узме за свог, онда идеш „у добром правцу“. Слушаш ММФ и Светску банку, предаш свој монетарни суверенитет, уништиш сопствену привреду, предаш своје ресурсе великим светским корпорацијама и можеш ког куће да радиш шта год ти падне на памет: намешташ изборе, контролишеш медије, крадеш.

    Ако се противиш овоме, онда си „меки“ фашиста.”

  • Poštovani g. Raduloviću,
    svaka vam je na mestu. Odlično prezentirate svetsku političku scenu. Iako nisam iz tog foha, imam utisak da je tako. Moć kojom raspolažu banke, apetiti kapitalista, koji se najbolje ogleda u onom aforizmu, “da je za neverovati, da svuda tamo gde Amerikanci gone teroriste uvek pronađu naftu”! Pogledajte, prirodnim resursima prebogatu i za taj broj stanovništva, preveliku Rusiju. Sa koliko američkih baza je okružena. Zato što je “opasna” za svetski poredak. Ne dozvoljava upravo tim bankama i američkim firmama da po njoj švrljaju, kao po Južnoj Americi ili Africi . Ali oni, Ameri imaju Holivud, SNN, SBS, New York Times, ……. svu propagandnu mašineriju. Za njih iz muve napraviti slona je mala malica. Zato je moje pitanje vama g. Raduloviću, zar zaista mislite da ćete, kao onaj kauboj iz vesterna, ujahati u “grad” i uspostaviti red. Zar vam nije mesto u savezu za Srbiju, na platformi da se skine ovaj loš momak, eufemizam za nitkova, pa onda krenete svako svojim putem, svojom ideologijom da u oslobođenom društvu tražite podršku!

  • Radulovic je u potpunosti u pravu. Ali dok je ova vlast na sceni nece biti promena na bolje. Svakoj drzavi koja svoj suvernitet podredi nekakvom blobalizmu se ne pise dobro. Moramo se okrenuti sebi i traziti iskrene prijatelje i korektne partnere.