Prenosimo Privatizacija

22.10.2010. SNS protiv prodaje "Telekoma"

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” ukazuje na još jednu u nizu nedoslednosti politike Srpske napredne stranke

22.10.2010. Srpska napredna stranka osudila je najavljenu prodaju Telekoma Srbije i ocenila da je takav potez vlasti “nepotreban i loš”.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je rekao da je najavljena prodaja potez “nedomaćinske i neodgovorne vlasti”.

“Neozbiljna je vlast koja ne zna kako da pokriva rupe koje je sama stvorila u budžetu i parabudžetskom sektoru”, rekao je Vučić. Kako kaže, suštinski problem je nepostojanje privredne strategije i princip vlasti da, kako je naveo, krčmi ono što su prethodne generacije sticale.

“S obzirom na to da su premijer i ministar poljoprivrede okarakterisali poljoprivredu kao strateška granu Srbije, zanimljivo je da je u Srbiji 2010. zasejano manje nego 1946.”, naveo je Vučić i dodao da je današnji stočni fond Srbije manji nego 1910. godine.

Vučić je novinarima pokazao fotografije sa tablom koja najavljuje počekat izgradnje autoputa “Beograd-južni Jadran” na deonici Ub-Lajkovac i konstatovao da je umesto izgrađenih 13 kilometara autoputa na toj lokaciji trenutno samo raskopana zemlja u dužini 300 metara.

“Ministar za infrastrukturu je takođe najavio završetak izgradnje 109 kilometara autoputa Beograd-Horgoš do 1. januara. Međutim, neće završiti ni deset kilometara i na osnovu toga ćete moći da vidite da li istinu govore predstavnici režima ili Srpska napredna stranka”, zaključio je Vučić.

Potpredsednik SNS-a je najavio da će tokom sledeće nedelje organizovati konferenciju za medije na kojoj će predstaviti, kako je naveo, sve malverzacije aktuelne vlasti.

Izvor: b92.net

Oznake

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar