VIDEO Gostovanje Ekonomija

Šamaranje porezima

porezi

Vlast porezima uništava mali, porodični biznis, sektor u kome je najveći broj zaposlenih u Srbiji. Bahato zloupotrebljavaju uredbe napisane tako da se iznosi na poreskim rešenjima mogu duplirati i primenjivati retroaktivno. Godinama unazad na meti su “paušalci” koje dupliranjem poreskih opterećenja guraju u sivu zonu i propast. Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” zalaže se za predvidivo i minimalno poresko opterećenje malih preduzeća.

Pogledajte dokumentarni film “Paušalno šamaranje porezom” udruženja “Postpesimisti Kikinde”.

Stižu vam reketaška poreska rešenja ovih dana? Vlast sve privrednike u Srbiji gura u propast i to mora da prestane. Pogledajte šta se u Vojvodini događa sa poreskim rešenjima kojima vlast šamara male privrednike i gde je rešenje.

Pogledajte ponovo emisiju “Bez cenzure” posvećenu ovoj temi sa potpredsednikom pokreta “Dosta je bilo” Aleksandrom Stevanovićem i ekonomistkinjom Svetlanom Kozić. I dalje je aktuelna.

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Postovanje i puna podrska pokretu. Cestitam na istrajnom prikazivanju stvari onakvim kakve jesu i to na nacin koji je razumljiv svakom coveku.
    Jedina stvar koju ne razumem je upravo ova tema – predlog progresivnog oporezivanja. Prvo cu napomenuti da sam klinac sa vrlo povrsnim poznavanjem ekonomije, a onda da pitam: Ako prosecni Srbin moze da prima npr 30 000 din i placa porez 20%, zasto bi se prijavljivao na vecu platu i placao veci porez? Zasto ne bi kao i do sada bio prijavljen na manji iznos, a razliku dobijao na ruke?
    Hvala