VIDEO Гостовање Економија

Шамарање порезима

porezi

Власт порезима уништава мали, породични бизнис, сектор у коме је највећи број запослених у Србији. Бахато злоупотребљавају уредбе написане тако да се износи на пореским решењима могу дуплирати и примењивати ретроактивно. Годинама уназад на мети су „паушалци“ које дуплирањем пореских оптерећења гурају у сиву зону и пропаст. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ залаже се за предвидиво и минимално пореско оптерећење малих предузећа.

Погледајте документарни филм „Паушално шамарање порезом“ удружења „Постпесимисти Кикинде“.

Стижу вам рекеташка пореска решења ових дана? Власт све привреднике у Србији гура у пропаст и то мора да престане. Погледајте шта се у Војводини догађа са пореским решењима којима власт шамара мале привреднике и где је решење.

Погледајте поново емисију „Без цензуре“ посвећену овој теми са потпредседником покрета „Доста је било“ Александром Стевановићем и економисткињом Светланом Козић. И даље је актуелна.

ДЈБ Млади

ДЈБ Млади

2
Оставите коментар

avatar
2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Dragan PetrovicBoban Recent comment authors
најновији најстарији
Boban
Гост
Boban

Postovanje i puna podrska pokretu. Cestitam na istrajnom prikazivanju stvari onakvim kakve jesu i to na nacin koji je razumljiv svakom coveku.
Jedina stvar koju ne razumem je upravo ova tema – predlog progresivnog oporezivanja. Prvo cu napomenuti da sam klinac sa vrlo povrsnim poznavanjem ekonomije, a onda da pitam: Ako prosecni Srbin moze da prima npr 30 000 din i placa porez 20%, zasto bi se prijavljivao na vecu platu i placao veci porez? Zasto ne bi kao i do sada bio prijavljen na manji iznos, a razliku dobijao na ruke?
Hvala

Dragan Petrovic
Гост
Dragan Petrovic

Ma lopovska drzava bre!