VIDEO Државна управа Изјава

Радуловић: Одредили вишак без систематизације радних места

Поводом изјаве министарке државне управе и локалне самоуправе да је око 9.000 запослених у јавном сектору вишак, лидер покрета “Доста је било” Саша Радуловић гостовао је у Дневнику Н1 телевизије и рекао да се вишак запослених у јавној управи не може извршити без систематизације радних места, критеријума и очекиваног радног учинка.

Радуловић доводи у питање на који начин је утврђен баш тај вишак радника.

“Мислим да је ово прилично напамет избачена бројка. Ако заиста желите да ово урадите на озбиљан начин, морате да обавите систематизацију радних места и редовно да мерите радни учинак свих који ту раде. За то очигледно нема воље, ја сам то спроводио у министарству и агенцијама и онда то функционише како треба. Наше процене су да је око 15 одсто вишка у јавном сектору”, сматра Радуловић.

Он наводи да има око 100.000 партијских кадрова са, како је рекао, “купљеним дипломама са измишљених универзитета на измишљеним радним местима”.

“То није само СНС, ту је такође и ДС у покрајини и све странке на локалу. Нико није спреман да уведе транспарентност”, каже бивши министар.

Погледајте гостовање Саше Радуловића у Дневнику Н1.


 

ДЈБ Млади

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар