Војводина Коментар Приватизација

Бачкој из Сивца прети стечај због штетног тајног уговора са "Арапима"

Држава Србија је са фирмом Ал Равафед направила заједничку компанију у коју је инвестирала 20.000 евра, а “Арапи” 80.000 евра. Та заједничка фирма је купила земљу од Бачке из Сивца испод цене. Тржишна цена ја око 11.000 евра по хектару. Њихова цена је испод 6.000 евра по хектару. Та заједничка компанија је онда узела кредит и купила земљу коју је ставила под хипотеку. Шта ће нам онда Арапи?

ne damo zemlju ispod zita

Пошто није било новца да се намире и повериоци и мали акционари, Бачка из Сивца је 2014. године добила кредит од Фонда за развој од 10 милиона евра да би намирила мале акционаре. Тај кредит више нема ко да враћа и Бачка из Сивца иде у стечај.

А од шеика и “Арапа” ни трага. Уопште се не интересују за своју “инвестицију”. Јер и није инвестиција, већ кредит који је обезбеђен земљом. А даља обећана инвестиција од преко 100 милиона евра у пољопривреду и запошљавање? Али Вучић је обећао. Сећате се.

Покрет “Доста је било” је поднео иницијативу за оцену уставности да би се сви тајни, штетни дилови са “Арапима” прогласили противуставним. За 5 месеци док је био министар привреде, Саша Радуловић није видео Арапе. Све дилове, укључујући и чипове које су најављивали, правили су Динкић, његов тим и две адвокатске канцеларије у Београду. Поставља се питање, да ли су заиста у питању арапске паре?

Уставни суд ће сигурно све ове дилове прогласити противуставним. Када? Када падне популарност Александра Вучића испод 40%. Тада ће се распасти и СНС, јер их једино популарност Александра Вучића држи на окупу. Тада ће и Уставни суд смоћи храбрости да укине и противуставно смањење пензија и противуставне арапске дилове.

Прочитајте и:
Кредит стиже на наплату, а шеика нема
Кампања покрета “Доста је било”: Не дамо земљу испод жита

ДЈБ Млади

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар