Vojvodina Komentar Privatizacija

Bačkoj iz Sivca preti stečaj zbog štetnog tajnog ugovora sa "Arapima"

Država Srbija je sa firmom Al Ravafed napravila zajedničku kompaniju u koju je investirala 20.000 evra, a “Arapi” 80.000 evra. Ta zajednička firma je kupila zemlju od Bačke iz Sivca ispod cene. Tržišna cena ja oko 11.000 evra po hektaru. Njihova cena je ispod 6.000 evra po hektaru. Ta zajednička kompanija je onda uzela kredit i kupila zemlju koju je stavila pod hipoteku. Šta će nam onda Arapi?

ne damo zemlju ispod zita

Pošto nije bilo novca da se namire i poverioci i mali akcionari, Bačka iz Sivca je 2014. godine dobila kredit od Fonda za razvoj od 10 miliona evra da bi namirila male akcionare. Taj kredit više nema ko da vraća i Bačka iz Sivca ide u stečaj.

A od šeika i “Arapa” ni traga. Uopšte se ne interesuju za svoju “investiciju”. Jer i nije investicija, već kredit koji je obezbeđen zemljom. A dalja obećana investicija od preko 100 miliona evra u poljoprivredu i zapošljavanje? Ali Vučić je obećao. Sećate se.

Pokret “Dosta je bilo” je podneo inicijativu za ocenu ustavnosti da bi se svi tajni, štetni dilovi sa “Arapima” proglasili protivustavnim. Za 5 meseci dok je bio ministar privrede, Saša Radulović nije video Arape. Sve dilove, uključujući i čipove koje su najavljivali, pravili su Dinkić, njegov tim i dve advokatske kancelarije u Beogradu. Postavlja se pitanje, da li su zaista u pitanju arapske pare?

Ustavni sud će sigurno sve ove dilove proglasiti protivustavnim. Kada? Kada padne popularnost Aleksandra Vučića ispod 40%. Tada će se raspasti i SNS, jer ih jedino popularnost Aleksandra Vučića drži na okupu. Tada će i Ustavni sud smoći hrabrosti da ukine i protivustavno smanjenje penzija i protivustavne arapske dilove.

Pročitajte i:
Kredit stiže na naplatu, a šeika nema
Kampanja pokreta “Dosta je bilo”: Ne damo zemlju ispod žita

Oznake

DJB Mladi

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • bravo, cestitke na britkom jeziku,
    nadam se da ovo nije glas vapijuceg u pustinji,
    zelim vam sve najbolje