Kultura

Državna lutrija Srbije: Na krečenju sa Đukom

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ dobio je zvaničnu informaciju iz Državne lutrije Srbije da ne postoji dokumentacija koja bi potvrdila da je bilo krečenja njenih prostorija u martu 2013. godine, kako je to  očigledno i bahato slagao narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović.

Đukanovića su, naime, sigurnosne kamere snimile kako sa grupom nepoznatih muškaraca u kasnim večernjim časovima, izlazi iz zgrade „Lutrije“ sa crnim koferima i merdevinama. Bilo je to samo tri meseca nakon što je Đukanović imenovan na mesto predsednika Skupštine Državne lutrije Srbije.

Nakon što je snimak nedavno procureo u javnost, Đukanović je novinarima rekao da je reč o „krečenju koje se odvijalo u kasnim satima, jer tada u Lutriji nema gužve“.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ je po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja zatražio od Državne lutrije Srbije kopiju ugovora, faktura, otpremnica, zapisnika i izveštaja iz kojih se može saznati vrsta cena i količina radova, izvođač radova kao i period početka i okončanja poslova krečenja prostorija Državne lutrije Srbije u martu 2013.

Zatražena je, takođe, kopija dokumenta koji predstavlja pravni osnov po kom Vladimir Đukanović može učestvovati u krečenju prostorija Državne lutrije Srbije, u Ulici Uskočkoj 4-6, u noći između 19. i 20. Marta 2013. godine.

Imajući u vidu ovaj skandal, kao i nedavni sa nameštanjem brojeva u izvlačenju loto sedmice, a koji takođe nije rasvetljen, Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” poziva nadležno tužilaštvo da po službenoj dužnosti ispita poslovanje Državne lutrije Srbije od 2008. godine do danas.

Prilozi:

Zahtev za informaciju od javnog značaja

Odgovor Državne lutrije Srbije 


 

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ma da li je moguće, tako fin mladić, u tako decentnom društvu, a laže?
    A ko laže…
    Mada bi ovde bilo bliže istini ako bi permutovali poslovicu.

  • Djukanovic je slika i prilika prosecnog naprednjaka, kako u intelektualnom, tako i u fizickom smislu. Lokalni funkcioneri su njegova kopija. Zadrigli od svakodnevne ishrane bazirane na prasetini, bahati i primitivni. Na vecinu pitanja jedini odgovor im je: “Gospodin Aleksandar Vucic…”.

  • Ovaj da, najvise sto boli mene a i verujem ostale zdravorazumne ljude je vredjanje zdravog razuma nase inteligencije. Mi jesmo zemlja seljaka na brdovitom Balkanu u kojoj nema vise proizvodjaca traktora ( IMT ) ali dali oni stvarno misle da smo mi tolike budale. E to me bas ono boli.
    Secam se moja majka ostala je skamenjena sokirana kad je Mira Markovic odkovala sa cvetom u kosi devedeset i neznam koje kako je njen sin Marko zaradio novac beruci visnje i noseci gajbice sa istim preko leta. Mislimmm. I sijaset slicnih protiv zdravorazumskoj inteligencije izjava …
    E taj nacin to je ono, preso sam te a saad cu jos i da te napravim jos glupim i budalom. E to bas boli.

  • Samo još jedan dokaz bahatosti i diletantizma ove sadašnje vlasti, a sličnih primera je sijaset, u okruženju svakog od nas.Zato se takvim i sličnim ponašanjima MORA STATI NA PUT!Ako su izbori rešenje, idemo SVI na izbore.Ako ne SAD – onda KAD?Jer, osvrnimo se – DOSTA JE BILO!