VIDEO Гостовање Привреда

Предавање о финансирању иновација

Саша Радуловић је на Економском факултету у Крагујевцу, 10.12.15 одржао занимљиво предавење о начину финансирања иновација преко “Venture” фондова.

 

VentureFondoviPredavanje

 

Kоји је развијни пут неког предузећа од идеје, преко финансирања до изласка на тржиште. Venture фондови, или како би их ми превели – “фондови ризичног капитала” постоје у развијеним земљама, највише у САД,  што је и резултирало да из те земље долази највећи број компанија са лидерском позицијом у технолошким и другим областима.

Сазнајте на који начин држава може да помогне да се такви фондови појаве у Србији и какви планови у вези тога постоје.

 

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Prisustvovao sam, osim što je predavanje bilo kompetentno i zanimljivo, najviše me raduje što su prisutni bili zaista zainteresovani za temu, uostalom većinom su to bili studenti ekonomije, i sami već u priličnoj meri kompetentni da razumeju o čemu se priča. A i da vide da postoje ideje kako unaprediti našu zemlju.

  • Iako sam ovo predavanje slušao ranije u Novom Sadu, ponovo sam ga preslušao, ne manje zainteresovano no prvi put. Sve pohvale predavaču. Ovo bi bilo izuzetno dobro približiti mladima na svim fakultetima i uz izvesno prilagođavanje mladima u srednjim školama.

  • Hoćemo i mi kao Izrael… od pustinje napravili poljoprivredno zemljište, da ne pričamo o medicini, brizi za svoje građane i stepenu zaposlenosti…
    U Izraelu verujem i premijer i ministri i nauka i institucije i građani svi rade timski.. ne mogu sebe ni zamisliti u takvoj sredini pored ovog rasula u kojem provodim život i sa sve pohlepnim politikantima u armani odelima a sa dosijeima na kojim bi im svaki kriminalac pozavideo..